به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جوادی آملی 16 دی در ادامه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: مبدا قرآن از رب کریم است؛ ملائکه و مسیر نزول قرآن نیز کریم هستند و قرآن نیز درس کرامت به ما میدهد.
وی افزود: در حوزه علمیه وقتی گفته شد فقیه و حکیم درس میدهد یعنی درس فقه و حکمت در کار است؛ در آغاز سوره علق فرمود خداوند اکرم، تدریس میکند؛ نفرمود خدای رئوف و علیم و ...؛ یعنی آغاز وحی با کرامت است.
این مفسر قرآن با بیان اینکه خداوند ذات انسان را با کرامت سرشته است اظهار کرد: این کرامت حتی به صورت ناقص در بخشی از افراد که مسلمان هم نیستند میتواند با تبعیت از دستورات قرآن کارساز باشد.
وی ادامه داد: کسانی که کافرند و عبادت نمیکنند باز اگر به دستورات بینالمللی قرآن عمل کنند، زندگی بهتری خواهند داشت که دستور امام حسین(ع) در صحنه کربلا مبنی بر آزاده بودن و مردانگی نیز در این راستا است.
آیتالله جوادی آملی عنوان کرد: یکی از دستورات بینالمللی این است که اگر با کفار تعهد ببندید باید به آن عمل شود و مادامی که آنان این تعهد را خراب نکردند شما حق ندارید این کار را بکنید؛ البته خذوه و فغلوه و عذاب جهنم برای آنان محفوظ است.
این مفسر قرآن بیان کرد: آلوده نکردن فضا و هوا و به هم نزدن امنیت جامعه، پیامهای جهانی اسلام است؛ وفای به عقود و ... نیز از این قبیل است.
این مفسر قرآن ادامه داد: اگر کسی کافر شد حق ندارد صحرا و دریا و زمین را آلوده و زمینه ریزگردها را فراهم کند؛ این پیام قرآن است.
وی با بیان اینکه قرآن کریم به مردم ایران کرامت بخشید، تصریح کرد: این کرامت، سبب شد ا با وجود تحمیل ده سال جنگ یعنی هشت سال دفاع مقدس و دو سال جنگ داخلی، باز هم وقتی صدام به کویت حمله کرد چون ما قطعنامه را پذیرفته بودیم به عراق حمله نکردیم.
وی افزود: این کرامت نیازمند کسی مانند فردوسی است که هنرمندانه و حماسی در قالب شعر بیان شود که متاسفانه در این دوره فردی مانند او را نداریم.
این مفسر تاکید کرد: اگر ما به صدام حمله میکردیم با آن همه جنایت او علیه ایران کسی معترض نمیشد ولی مردم و رهبری با تبعیت از قرآن عهد خود را نشکستند.