به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در متن پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چنین آمده است:
شناخت پیشینه بومی فرهنگی و تعامل با هنر جهان
فرهنگ و هنر عرصه اندیشه، خلاقیت و آگاهی است که با شناخت پیشینه بومی فرهنگی و تعامل با تحولات هنر جهانی تعریف و تأویلپذیر است زیرا فرهنگ و هنر با ریشه در گذشته ملی اما با رویکردی آینده نگر جامعه را به توسعه سوق میدهد، آیندهای که بر پایه گذشته و تحلیل آن بنا شود و با جریانهای فرهنگ و هنر در جهان گفتوگو کند. هنرهای تجسمی ظرفیت قابل توجه و ارزشمندی است که با بازخوانی و پژوهش داشتههای هنری بومی فارغ از تکرار، آگاهی جامع از هنر امروز جهان اما به دور از تقلید و اندیشیدن درباره مسایل جهان و جامعه معاصر، جریانی پویا و حرفهای را در هنر ایران اسلامی و جایگاهی ارزشمند را در عرصه بینالمللی برای هنر امروز ایران فراهم میکند.
جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، فراگیرترین رویدادی است که میتواند مشخصههای نسبت هنرهای تجسمی ما را با تاریخ و فرهنگ بومی، تعامل آن با تحولات هنر جهان و دغدغههای انسان معاصر بررسی کند و اندیشیدن و گفتمان چگونگی حضور هنر ایران با مشخصههای فرهنگی بومی و با بیان معاصر را در عرصه ی بینالمللی هنر تقویت کند. این جشنواره در سه دوره اخیر رویکرد خلاقانه و ایدهمحور را که ضرورت دنیای اکنون هنر است سرلوحه قرار داده و فرصتی برای بازخوانی پیشینه هنری، تجربه تاریخی و داشتههای فرهنگی و تصویری متنوع سرزمین ما و ارتباط آن با جریان پویای هنر معاصر است.
امیدوارم که زمینههای توسعه و حضور در عرصههای بینالمللی هنر معاصر ایران بیش از گذشته فراهم شود و فرهنگ و هنر، همچنان معرف اصلی سرزمین ما در جهان باشد. از مشارکت هنرمندان ارجمند از سراسر کشور و تلاش همکاران در برگزاری دهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر قدردانی میکنم و روزهای بهتری را برای هنرمندان عزیز آرزو میکنم.
سیدعباس صالحی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی