کد خبر: 3685438
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۲
جبار آذین:

سینما، رهنمودهای رهبر را در قالب آیین نامه، مدنظر قرار دهد

گروه هنر: یک منتقد و کارشناس سینما گفت: امیدوارم مسئولان سینمایی، بیانات رهبری را در دیدار با مستند سازان به عنوان آیین نامه سرلوحه تصمیم‌گیری‌های سینما قرار دهند.

سینما، رهنمودهای رهبر را در قالب آیین نامه، مدنظر قرار دهد

جبار آذین، منتقد و مدرس سینما در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره رویکرد سینمای پس انقلاب در ترویج فرهنگ ارزشی در سینما، اظهار کرد: هسته؛ محور و رکن اصلی سینمای پس از انقلاب، مضامین انقلابی، دفاع مقدسی، مقاومتی و ارزشی دینی و اجتماعی است. عناصری که به دلیل اهمال و غفلت و دوری جماعتی ازمتولیان فرهنگ و هنراز ارزش‌ها، کم کاری هنرمندان، کوتاهی‌ها وکارنابلدی عده‌ای از مدعیان ومدافعان ارزش‌ها، نفوذ منحرفان و حلقه بگوشان فیلمفارسی و سینه چاکان سینمای غرب، شکل‌یابی و یکه تازی مافیای سینمای ایران، منزوی و بایکوت کردن هنرمندان متعهد و سلامت اندیش، تاکنون نتوانسته‌اند تمام قد درعرصه‌های سینما و هنر ظاهر شده و سینمای ملی ایران اسلامی را قوام بخشند.

وی افزود: چند روز پیش طی مراسمی درحوزه هنری با حضور مدیران و سینماگران مستندساز و جمعی از خانواده هنر، فرهنگ و رسانه کشور از منشور مستند سینمای انقلاب اسلامی رونمایی شد. مراسمی که جدا از برگزاری مبتکرانه آن از نظر توجه به مضمون و محتوای منشور حائز اهمیت تاریخی است. چندی قبل گروهی از مستندسازان و مدیران این حوزه به حضور مقام معظم رهبری رسیدند و از بیانات و راهنمایی‌های ایشان مستفیض شدند.

آذین ادامه داد: رهبرمعظم انقلاب در این دیدار با اشراف بر اوضاع هنر و سینما، بیاناتی خطاب به آن‌ها ایراد فرمودند که در واقع خطاب به سینما و نه فقط سینما که  تمام اهالی فرهنگ و هنر کشور بود. ایشان بخشی از شاخص‌ترین نگرش خود درباره سینما را در پنج فراز به رشته قلم درآوردند که در مراسم یاد شده توسط نادر طالبی قرائت شد، گرچه پیشتر و بارها مقام رهبری خطاب به هنرمندان، نکات ارزشمند بسیاری را متذکر شده بودند، ولی تقریر برجسته‌ترین آن‌ها در نامه‌ای خطاب به سینماگران، ویژگی تاریخی مهم دارد و آن، ارائه رهنمودهای راهبردی درشرایط سلطه کجروی در سینما، ایجاد در نوشتار و اشاره به مهم‌ترین سرفصل‌های نیازامروزجامعه هنر و سینمای ایران است.

وی در پایان تاکید کرد: جا دارد تا وفاداران به سینما، فرهنگ و هنر کشور با توجه به رهنمود‌ها و پیام مقام معظم رهبری، این منشور را کانون تهیه و تدوین اساسنامه سینمای ملی کشور وآیین‌نامه‌های سینمای مستند و سایر حوزه‌ها قرار دهند و مانند برخی موارد گذشته به علت اجرایی نشدن، آن را موزه‌ای نکنند. منشور مستند انقلاب اسلامی، منشور سینمای ملی و فرهنگ و هنر ایران اسلامی است. امید که این نکته اساسی، سرفصل حرکت‌های جدید احیایی، تاثیرگذار و تعیین‌کننده مسئولان و مدیران وهنرمندان کشور باشد.

captcha