کد خبر: 3686329
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲

انتظارات نمایندگان از کمیسیون تلفیق برآورده نشد

عضو فراکسیون امید گفت: در مجموع کمیسیون تلفیق انتظاری را که نمایندگان از آنها داشتند برآورده نکرد و از نظر بسیاری تصمیمات آنها به دور از نظرات کارشناسی بوده است. بسیاری از جداول تغییر کرده بودند و برخی از عددها جا به جا شده بودند و صبح روز یکشبنه در صحن مجلس بسیاری نسبت به تصمیمی که کمیسیون تلفیق گرفته بود اعتراض داشتند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) جهان اقتصاد نوشت: حسن روحانی صبح روز یکشنبه ۱۹ آذرماه با حضور در صحن علنی مجلس کلیات لایحه بودجه ۹۷ را جهت بررسی تقدیم مجلس کرد. لایحه ای که حواشی زیادی را به همراه داشت که از جمله آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: ۳برابر شدن عوارض خروج از کشور،افزایش نرخ گازوئیل و آب، آزمون وسع برای بیمه سلامت در سال آینده و افزایش اعتبارات برخی دستگاه‌ها از جمله جامعه المصطفی که این عوامل واکنش منفی نمایندگان و مردم را نیز به همراه داشت اما پس از انجام بررسی های لازم توسط نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق بودجه روز گذشته دومین جلسه رسیدگی به کلیات لایحه بودجه ۹۷ با حضور هفت نماینده موافق و هفت مخالف به همراه سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه۹۷ برگزار شد که ویژگی‌های مثبت و منفی این لایحه تفسیر شد و در جلسه نوبت عصر نیز سه نماینده موافق و سه نماینده مخالف به همراه سخنگوی کمیسیون لایحه بودجه ۹۷ و رییس سازمان برنامه و بودجه ابعاد دیگری از مزایا و معایب لایحه بودجه را تشریح کردند. نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه پیش از رای گیری کلیات بودجه ۹۷ اظهار کرد: بازگشت این لایحه به کمیسیون تلفیق ۷۲ ساعت زمان را به تاخیر می‌اندازد و یک پیام منفی به جامعه که نیاز به نشاط و امید دارد، صادر می‌کند

اما پس از بررسی های لازم و ارائه نظرات موافق و مخالف توسط نمایندگان در صحن علنی مجلس کلیات لایحه بودجه با ۸۳ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف، ۹ ممتنع از ۲۱۶ نماینده حاضر با کلیات بودجه تصویب نشد.

رئیس مجلس بعد از رد شدن کلیات بودجه اعلام کرد که کمیسیون تلفیق ۷۲ ساعت فرصت دارد موارد مطرح شده را بررسی کند و اصلاحات لازم را در لایحه بودجه ۹۷ انجام دهد. این کمیسیون باید چهارشنبه نظر خود را درباره لایحه اعلام کند تا از شنبه در دستور کار قرار بگیرد.

به همین منظور به سراغ پروانه مافی نماینده مجلس شورای اسلامی رفتیم و با ایشان گفت و گویی داشتیم که در زیر با هم می‌خوانیم:

نظر شما درباره رد شدن کلیات بودجه سال آینده چیست؟ آیا فراکسیون امید مخالف کلیت آن بود؟

فراکسیون امید روز گذشته در خصوص کلیات بودجه سال ۹۷ رای گیری کرد و نتیجه رای این بود که به کلیات آن رای مثبت دهیم ولی در مجموع کمیسیون تلفیق انتظاری را که نمایندگان از آنها داشتند برآورده نکرد و از نظر بسیاری تصمیمات آنها به دور از نظرات کارشناسی بوده است. بسیاری از جداول تغییر کرده بودند و برخی از عددها جا به جا شده بودند و صبح روز یکشبنه در صحن مجلس بسیاری نسبت به تصمیمی که کمیسیون تلفیق گرفته بود اعتراض داشتند. قانون هم این اجازه را می‌دهد که طی ۷۲ ساعت مجددا کمیسیون تلفیق تشکیل شود و نکاتی را که نمایندگان مد نظر داشتند را در بودجه اعمال و آن را اصلاح کنند.

فراکسیون امید مشخصا به کدام بخش از بودجه سال آینده ایرادات اساسی وارد کرده بود؟

بودجه سال آینده با مشکلات متعددی از جمله جداول همراه بود. بودجه یک ماده واحده، تبصره و جداول دارد که بخش آخر(جداول) از سوی نمایندگان مورد انتقاد قرار گرفته بود و البته باید این نکته را هم خاطرنشان کرد که در این بخش دستکاری هایی صورت گرفته و متاسفانه منابع به صورت مبهم جا به جا شده بود. این نکات بسیار دقیق و کارشناسی است که باید به آن دقت لازم شود.

آیا می‌توان امیدوار بود که فراکسیون امید سعی داشته باشد تا چند روز آینده بیشتر این بخش از بودجه را اصلاح کند؟

بله. به امید خدا هم فراکسیون امید و هم کمیسیون تلفیق روی این بخش بیشتر تمرکز خواهند کرد تا بتوانند ایرادات آن را رفع کنند. به نظر من باید در این چند روز یک بازبینی مجدد صورت گرفته و مجددا به صحن آورده شود. رای روز گذشته مسئله مهمی را مشخص کرد و آن این بود که صحن موظف نیست تا هر تصمیمی را که کمیسیون تلفیق می‌گیرد از آن تبعیت کند.

 

captcha