کد خبر: 3688270
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۱
در «جریان افراطی‌گری شیعه؛ مختصات فکری و رفتاری» مکتوب می‌شود؛

بررسی مستندات و فتاوای منتشر نشده درباره قمه‌زنی

گروه ادب: نویسنده کتاب «عار یا شعار» از تألیف اثر جدیدش با عنوان «جریان افراطی‌گری شیعه؛ مختصات فکری و رفتاری» که بر اساس تحقیقات 10 ساله خود درباره قمه‌زنی و رفتارهایی از این سنخ نوشته شده است یاد کرد که به بررسی مستندات، استشهادات و فتاوای منتشر نشده در این باره می‌پردازد.

بررسی مستندات و فتاوای منتشر نشده درباره قمه‌زنی

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی مسائلی، نویسنده و پژوهشگر و استاد حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به کتابی که با عنوان «عار یا شعار» طی سال گذشته به چاپ رسانده،‌ درباره کتاب جدیدی که تألیف کرده است گفت: این اثر «جریان افراطی‌گری شیعه؛ مختصات فکری و رفتاری» نام دارد و برای چاپ آن تاکنون با چند ناشر صحبت کرده‌ام.

وی با بیان اینکه بخش اعظم فعالیت نوشتاری و ویراستاری این اثر تمام شده و آماده اخذ مجوز است، اظهار کرد: در این کتاب به صورت مفصل روی مباحثی چون قمه‌زنی بحث شده است. این کتاب را می‌توان کاملترین اثر درباره این موضوع و رفتارهایی از این سنخ دانست.

به گفته حجت‌الاسلام مسائلی، در این کتاب به مستندات و استشهاداتی که طرفداران و متحدان درباره قمه‌زنی مطرح کرده‌اند اشاره شده است و برخی روایات در این زمینه مطرح شده‌اند که برای مثال کوبیدن سر به محل از جمله مستندات طرفداران به شمار می‌آید.

این پژوهشگر با اشاره به متون دیگری که به آنها استشهاد کرده است،‌ گفت: موارد متعددی در این کتاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و حرمت‌هایی که برای قمه‌زنی مطرح است، بیان شده است. در این کتاب بخشی از مطالب مربوط به صحبت درباره طرفداران قمه‌زنی و بخشی دیگر مربوط به صحبت مخالفان است.

وی با جامع و کامل دانستن موضوعاتی که به آنها پرداخته شده است،‌ اظهار کرد: از موارد استنادی و استدلالی که بگذریم، به فتاوی علمای گذشته تاکنون نیز به صورت مفصل پرداخته شده و برخی از فتواها به صورت مشروح مورد توجه و بیان قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام مسائلی همچنین ویژگی این اثر را پرداختن به فتاوایی عنوان کرد که تاکنون منتشر نشده‌اند که از آن جمله می‌توان به فتاوای شیخ انصاری و سیدمحمد کاظم طباطبایی یزدی، صاحب عروةالوثقی اشاره کرد. همچنین جریان‌هایی که انجام این رفتارها را مورد تایید قرار می‌دهند در این حوزه ارائه شده‌اند و مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

وی در پاسخ به اینکه آیا مباحث قمه‌زنی که وی در اثرش به آنها پرداخته است، فقط به موارد داخل ایران مربوط می‌شود یا موضوعات خارجی نیز است، گفت: بحث قمه‌زنی در ایران کمتر به صورت رسمی انجام می‌شود. در کشورهای دیگر هم به این فعالیت‌ها اقدام می‌شود و آثار زیانبار بحث قمه‌زنی مورد توجه قرار گرفته است.

این استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه توجیه رفتارهایی از این دست مورد نقد قرار گرفته و آثار سوء و مخرب آنها نیز بیان شده است،‌ افزود: تحقیقات این اثر به صورت میدانی و کتابخانه‌ای انجام شده است و شاید بتوان گفت که این کتاب،‌ ثمره بیش از 10 سال بررسی و نقد چنین رفتارهایی است که در گذشته تاکنون وجود داشته است.

 

captcha