کد خبر: 3689616
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه دمشق

گروه بین‌الملل: موزه خوشنویسی دمشق آثار مختلفی از جمله نسخ خطی قرآن و آثار خطاطی عربی مربوط به قبل از اسلام و شواهدی از قبوری که پیشینه برخی از آن‌ها به صدر اسلام باز می گردد را در معرض دید عموم قرار داده است.

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه خوشنویسی دمشق

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه(سانا)؛ موزه خوشنویسی دمشق که در کنار درب شمالی مسجد جامع اموی دمشق و در بخش قدیمی این شهر قرار دارد با بیش از 750 سال قدمت توجه دوستداران هنر خوشنویسی را به خود جلب کرده است.

این بنای تاریخی که قدمت ساخت آن به 750 سال پیش برمی‌گردد، یکی از 20 مدرسه باستانی موجود در منطقه «کلاسه» واقع در بافت قدیمی شهر دمشق است که به نام مدرسه «جقمقیه» نیز شناخته می‌شود.

این موزه آثار مختلفی از هنرهای خطاطی مربوط به سال‌های پیش از اسلام و آثاری از قبوری که پیشینه برخی از آنها به صدر اسلام باز می‌گردد را در خود جای داده است.

نمایش نسخ خطی قرآن به علاوه نمونه‌هایی از تحول خط و حروف عربی در طول عصرها از دیگرآثاری است که در این موزه به نمایش گذاشته شده است.

همچنین، در این موزه آثاری از هنر خوشنویسی بر روی سفال، سنگ‌های معدنی و شیشه وجود دارد که قدمت آنها به قرن‌های 12 و 15 میلادی باز می‌گردد.

مجموعه‌ای از ابزارهای خوشنویسی، انواع قلم‌ها، مرکب‎های قدیمی به علاوه سه نسخه از نامه‌هایی که در زمان پیامبر اسلام(ص) به پادشاهان مختلف نوشته شده است از دیگر آثار دیدنی در این موزه به شمار می‌رود و علاوه بر آثار باستانی زیبا و کمیاب، نوع معماری دمشقی نیز از دیگر جذابیت‌های این بنای تاریخی است.

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه خوشنویسی دمشق

شیشه‌های خمیده با رنگ‌های روشن، زمین پوشیده شده با سنگ‌های مرمر، کتیبه‌ای مشتمل بر سوره ملک که با خط ثلث، محراب مزین به آیة الکرسی به خط ثلث که یکی از زیباترین محراب‌های موجود در دمشق است، از دیگر آثار هنری این موزه است که توجه بازدید کنندگان را به خود جلب می‌کند.

این بنا با مساحتی بیش از 280 متر مربع از مهم‌ترین بناهای دمشق به شمار می‌رود که پیشینه آنه به عصر ممالیک باز می‌گردد.

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه خوشنویسی دمشق

الهام محفوض، یکی از مسئولین موزه خوشنویسی دمشق در ارتباط با هدف از تبدیل مدرسه جقمقیة به موزه خوشنویسی را نمایش نمونه‎هایی از نوآوری‎های خوشنویسی در سوریه عنوان کرد که از کتابت بر روی پوست حیوانات آغاز گردیده و با کتابت بر روی سنگ‌های سفید مسطح ادامه یافته است.

وی ادامه داد: این موزه همچنین انواع مختلفی از خطوط مانند خط رقع، نسخ، خط دیوانی، فارسی، را در بر دارد و تحول خط عربی تا شکل کنونی آن را به تصویر کشیده است.

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه خوشنویسی دمشق

الهام محفوض تصریح کرد: اداره کل آثار باستانی سوریه  تلاش کرده که بحران و جنگ این کشور که از سال 2011 میلادی آغازشده بر فعالیت موزه‌ها تأثیرنگذارد و تاکنون با اجرای برنامه‌ها و سخنرانی‌های مختلف، به احیای خوشنویسی عربی اهتمام ورزیده است.

محفوض همچنین با بیان این که آموزش خوشنویسی عربی، علمی است که از ذوق و استعداد افراد سرچشمه می‌گیرد و ممکن نیست از بین برود، بر ضرورت برگزاری نمایشگاه‌هایی در این موزه و تجهیز آن به کتابخانه‌ با همکاری بخش خوشنویسی عربی وابسته به مرکز هنرهای کاربردی دمشق را خواستار شد/.

نمایش نسخ خطی قرآن در موزه خوشنویسی دمشق

captcha