کد خبر: 3690941
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۱
در نشست خبری جشنواره شعر فجر عنوان شد؛

رویکردهای نو در جشنواره شعر فجر/حضور مهمانانی از سه کشور

گروه ادب: در نشست خبری جشنواره شعر فجر رویکردهای جدید این جشنواره تشریح و عنوان شد: مراسم اختتامیه با حضور مهمانی از سه کشور همسایه در تبریز برگزار می‌شود.

 رویکردهای نو در جشنواره شعر فجر/حضور مهمانانی از سه کشور

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهدی قزلی صبح امروز در نشست خبری دوازدهمین جشنواره «شعر فجر» گفت: از چهار سال گذشته تاکنون، جشنواره در دو بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می‌شود که در بخش رقابتی آثار منتشر شده سال 95 در سه حوزه شعر بزرگسال، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر از سوی داوران بررسی و ارزیابی می‌شود.
وی افزود: محافل شعر فجر از بخش‌های غیررقابتی جشنواره «شعر فجر» است که در این راستا محافلی را در شهرهای اصفهان، زاهدان، کرمانشاه و تهران برگزار کرده‌ایم و در این محافل شاعران به شعرخوانی پرداختند. امروز نیز محفل شعری با حضور فارسی‌زبانان غیرایرانی در شهر قم برگزار می‌شود و در سه روز پایان هفته نیز شاهد برگزاری سه محفل در تالار محراب شهر تهران هستیم که در یکی از این محافل وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور خواهند داشت.
قزلی با بیان اینکه اختتامیه جشنواره شعر فجر ششم اسفندماه در شهر تبریز برگزار می‌شود، عنوان کرد: امسال تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام 2018 است و به همین مناسبت مراسم اختتامیه نیز در تبریز برگزار می‌شود و یک روز قبل از مراسم پایانی، محفل شعری نیز با موضوع شعر ترکی در این شهر برپا خواهد بود.
دبیر اجرایی دوازدهمین جشنواره«شعر فجر» به بخش ویژه این جشنواره اشاره کرد و گفت: افغانستان و تاجیکستان به عنوان بخش جشنواره «شعر فجر» بود که در سال گذشته به دلیل محدویت‌های فنی و غیرفنی اجازه سفر به نویسندگان و شاعران تاجیکی داده نشد تا در ایران حضور یابند؛ از این رو امسال نیز بخش ویژه تاجیکستان را نخواهیم داشت، اما در رابطه با کشور افغانستان، آثار شاعران این کشور در جشنواره امسال بررسی شد و با توجه به نبود آثار قابل اعتنا در میان آنها، تصمیم بر این شد که آثار این کشور چند سال یکبار بررسی و در جشنواره شرکت داده شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان به اضافه شدن بخش «یک دهه با ادبیات ترکی ایران» به جشنواره خبر داد و بیان کرد: در این بخش هر آنچه درباره ادبیات به زبان ترکی در کشورهای ترک‌زبان و یا کشورهای دارای ترک‌زبان وجود دارد، انتخاب و به آنها جوایزی اهدا می‌شود. همچنین بر اساس مصوبه دولت، قرار بود برخی جشنواره‌های فجر در شهر تبریز برگزار شود، اما هیچ یک از دست‌اندرکاران وارد این چالش نشدند، در حالی که بنیاد شعر و ادبیات داستانی دو سال است که جشنواره شعر فجر را در شهرهای دیگر برگزار می‌کند که سال گذشته اختتامیه جشنواره شعر فجر در مشهد برگزار شد.
قزلی با بیان اینکه امسال انتخاب برترین ناشر در حوزه شعر را خواهیم داشت، گفت: این بخش نیز جدید به جشنواره «شعر فجر» افزوده شده است و در این زمینه آثار هشت ناشر حوزه شعر بررسی شده است و آثار بر اساس معیار کمیت، کیفیت کتاب‌سازی و اثرگذاری کتاب انتخاب شدند. از سال دیگر نیز بخش شعر جوان، خارج از حوزه کتاب به بخش‌های این جشنواره اضافه می‌شود تا حمایتی از افرادی باشد که شعرهای آنها به صورت کتاب درنیامده است.
وی با اشاره به میزان جوایز جشنواره «شعر فجر» گفت: به برگزیدگان این جشنواره 30 سکه و به تقدیری‌ها 10 سکه بهار آزادی اهدا می‌شود، هرچند احتمال برگزیده و تقدیری مشترک وجود دارد که در این صورت جوایز نصف می‌شود، در واقع تعداد جوایز این جشنواره، همانند جایزه جلال است.
جواد محقق، دبیر علمی دوازدهمین جشنواره «شعر فجر» نیز در ادامه گفت: در این دوره 4781 عنوان کتاب بررسی شده که به دلیل اینکه برخی دو یا سه جلدی بودند، تعداد آنها به 5 هزار عنوان رسید. از این تعداد در بخش شعر بزرگسال بیش از 3800 کتاب، 764 عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان و بیش از 200 عنوان کتاب در بخش درباره شعر بررسی و داوری شد.
وی تصریح کرد: بر اساس آیین‌نامه جشنواره «شعر فجر» انواع شعر در این جشنواره بررسی می‌شود؛ از این رو تفکیک شعر کلاسیک و نو وجود ندارد، چرا که هر یک از این دسته‌‍بندی‌ها خود دارای زیرمجموعه‌هایی است که کار بررسی را دشوار می‌کند از این رو آثار به صورت یک مجموعه مورد توجه قرار گرفته است.
محقق ادامه داد: در ترکیب داوران سعی شد تا افرادی که تخصص آنها در همه نوع شعری است، انتخاب شوند، در هر بخش سه داور 5 تا 7 اثر را بررسی می‌کنند و در مرحله نهایی سه داور متخصص برای انتخاب برگزیدگان و تقدیری‌ها اضافه می‌شود.
دبیر علمی دوازدهمین جشنواره «شعر فجر» یادآور شد: امسال میهمانانی از کشور عراق، جمهوری آذربایجان و ترکیه به عنوان مهمان در این دوره از جشنواره حضور می‌یابند.

captcha