کد خبر: 3694619
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۵
بازگیر پاسخ داد:

آیا وقتی هوای تهران تمیز می‌شود باید خوشحال بود

گروه جامعه ــ رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با تأکید بر اینکه آلودگی تولید شده توسط انسان از بین نمی‌رود بلکه به مناطق دیگر، آب و خاک منتقل می‌شود، گفت: بارش‌های اسیدی بافت خاک را تغییر می‌دهد و به تنوع زیستی و گیاهان موجود در خاک آسیب می‌زند.

آیا وقتی هوای تهران تمیز می‌شود باید خوشحال بود؟ / صدمات باران‌های اسیدی به خاک و آب

محمد حسین بازگیر، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که آلودگی هوایی که در تهران تولید می‌شود، پس از بارش باران، برف و یا وزش باد به چه مناطقی منتقل می‌شود؟ گفت: در هر کلان شهر و یا نقطه‌ای که فعالیت انسانی در آنجا هست و سکونتی صورت گرفته، مقداری آلودگی ایجاد می‌شود که میزان آن به نوع فعالیت‌ها بستگی دارد.

وی تشریح کرد: البته آلودگی‌های ایجاد شده نیز متفاوت است و محل‌هایی دارای آلودگی ذرات، گازها و ... هستند که این آلودگی بسته به زمان در یک منطقه مستقر یا پراکنده می‌شود.

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران تصریح کرد: این آلودگی از بین نمی‌رود اما به همین صورت و به همین غلظت هم منتقل نمی‌شود بلکه به اتمسفر، جو و سایر مناطق دنیا می‌رود، همانگونه که آلودگی سایر مناطق دنیا به سوی ما می‌آید. این جریانی است وابسته به گردش هوا که در کل جهان صورت می‌گیرد.

وی منابع تولید کننده آلودگی هوا در دنیا را به دو بخش متحرک و ثابت تقسیم و تشریح کرد: در همه جای دنیا بحث منابعی که برای آلودگی در نظر می‌گیرند یکی منابع متحرک یعنی خودروها، موتور سیکلت‌ها، قطارها و هواپیماها هستند و منابع ثابت موتور‌خانه کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، پروژه‌های ساخت وساز، زباله‌سوزی و ... هستند که منجر به تولید آلودگی می‌شوند.

بارش باران اسیدی در کلان‌ شهرها

بازگیر در پاسخ به این سؤال که آلودگی هوای تهران چه قدر به خاک این شهر منتقل و صدمه می‌زند؟ گفت: تمام عناصر موجود در محیط زیست بر هم تأثیر می‌گذارند اما اینکه اکنون عدد و رقمی بگوییم اطلاعاتی مدون و دقیق نداریم اما بخشی از این آلودگی چون ذرات و گازهای معلق در هوا هستند هنگام بارش با آبی که به سمت زمین می‌آید مخلوط و ترکیبی اسیدی ایجاد می‌شود و این بارش اسیدی هم زیستمندان و هم خود خاک را آلوده می‌کند.

صدمه باران‌های اسیدی به خاک و تنوع زیستی و گیاهی

وی ادامه داد: این آلودگی سپس به آب‌های زیرزمینی منتقل می‌شود و همه عناصر یعنی هوا، آب و خاک بر هم تأثیر می‌گذارند. اما اینکه عدد، رقم و حجمی را بتوانیم مشخص کنیم چنین مطالعاتی صورت نگرفته است و به طور کلی نمی‌توان این مسئله را کمی کرد. اما قطعاً این انتقال آلودگی باعث تأثیرات کیفی زیادی شده و حتی گاهی اوقات باعث از بین رفتن یک پوشش گیاهی می‌شود. همچنین بارش‌های اسیدی بافت خاک را تغییر می‌دهد و به تنوع زیستی و گیاهان موجود در خاک آسیب می‌زند.

بازگیر در پاسخ به این مسئله که در حقیقت با آمدن باران و برف و کاهش آلودگی هوا نباید چندان هم خوشحال بود؟ گفت: قاعده کلی که می‌توان در بحث آلودگی رقم بزنیم کنترل آلودگی در منبع تولید است. یعنی نباید اجازه انتشار آلودگی را بدهیم. وقتی آلودگی رها شد نه می‌توان آن را کنترل کرد و نه می‌توان به صورت حساب‌شده در خصوص صدمات آن صحبت کرد چون از اختیار ما خارج می‌شود. بلکه باید تمام تلاشمان را به کار ببریم تا در منبع، آلودگی را کنترل کنیم.

انتهای پیام/

captcha