زهرا غلامی، نویسنده و کارگردان تئاتر خیابانی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: امسال و در ایام فاطمیه با کارگردانی نمایش«بوی بهشت» که البته نام اصلی آن «دکل» است چند اجرای خیابانی در محوطه تئاتر شهر داشتم که خوشبختانه با وجود شرایط نامساعد جوی، استقبال خوبی از اجرای این نمایش شد.
وی ادامه داد: داستان نمایش«بوی بهشت» در مورد مادر شهیدی جاویدالاثری است که پس از 23 سال چشمانتظاری برای یافته شدن پیکر فرزند شهیدش در عالم رویا، خانم فاطمه زهرا(س) را به خواب میبیند که ایشان جای دقیق مدفن پسرش را به او نشان میدهد.
غلامی با اشاره به اینکه این نمایش به شکل مستقیم به کرامات و عنایات معصوم(ع) اشاره دارد گفت: به نظرم در حوزه نمایش دینی نباید موضوعات را تنها به موارد خاصی همچون مقطع تولد، وفات و شهادت و وقایع مشهور زندگی آنها محدود کرد بلکه معصوم(ع) در کلیه احوال انسان حضوری حی و زنده دارد که هر یک از ما باید در امور روزانه زندگیمان متوسل به آنها شویم.
این کارگردان تئاتر در ادامه در مورد کمبود تولیدات نمایش دینی به ویژه در حوزه تئاتر فاطمی، افزود: متأسفانه نگاهها به حوزه تولیدات نمایشی با موضوعات دینی تبدیل به یک جریان معمول و نهایت حرفهای شده است و در نتیجه برخی اولویتها در امور اجرایی حوزه فرهنگ و هنر موجب میشود تا مثلاً در مقطعی این باور به وجود آید که شاید الزامی برای تولید چنین نمایشهایی وجود نداشته باشد.
وی در ادامه گفت: این در شرایطی است که ویژه فعالیت در این حوزه صرف نگاه حرفهای و هنری به آن نمی تواند راهگشا باشد و باید در این عرصه قدری هم به شکل دلی و ذوقی کار کنیم؛ من به شخصه تولید و اجرای نمایش دینی را نوعی نذر فرهنگی میدانم که به واسطه آن به ساحت قدسی یکی از معصومین(ع) متوسل شده و برای برآورده شدن حاجات خود و دیگران به این واسطه نذر میکنم.
غلامی در پایان گفت: بر این باور هستم که هر کدام از ما در هر جایگاه، کسوتی که قرار داریم در برآورده شدن بسیاری از حاجات و رفع مشکلات زندگیمان براساس یک باور و عقیده ایمانی راهی جز توسل به معصوم(ع) نداریم و در عرصه هنرهای نمایشی نیز افرادی همچون من باید تولید تئاتر با این موضوعات را نوعی نذر فرهنگی و توسل به ساحت قدسی امامان معصوم(ع) تلقی کند.
انتهای پیام