کد خبر: 3697307
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
بازگیر:

کاشت و هدیه نهال را نذر کنیم/ سرپرست یک درخت باشیم

گروه جامعه ــ رئیس اداره محیط زیست شهر تهران پیشنهاد کرد نذر کاشت و پرورش نهال و هدیه آن در جامعه فرهنگ‌سازی شود و افزود: هر کدام از ما می‌توانیم سرپرستی یک درخت را بر عهده بگیریم.

کاشت و هدیه نهال را نذر کنیم/ هر کدام سرپرست یک درخت باشیم

محمدحسین بازگیر، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که بهترین نوع درختانی که می‌توان در تهران کاشت چه نوع درختانی هستند، گفت: با توجه به شرایط تهران اولین، بهترین و مؤثرترین کاری که در خصوص درختان می‌توان انجام داد این است که از درختان موجود حمایت کنیم.

وی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم درختی که چند سال است بدون آسیب به حیاتش ادامه داده از بین برود. درختانی که در سطح شهر هستند با برخی کارهای خیلی سطحی و پیش پا افتاده ما از بین می‌روند. پس اولین گام ما باید این باشد که از درختان موجود حمایت کنیم و به این درختان هویت و قداست دهیم و برای آنها شناسنامه تهیه کنیم.

هر کدام از ما سرپرستی یک درخت را بر عهده بگیریم

بازگیر پیشنهاد کرد: هر کدام از ما سرپرستی یک درخت را بر عهده بگیریم و اجازه ندهیم کسی درختان را تخریب کند و اگر به خشکسالی خوردیم مسئولیت حفاظت و آب‌دادن به درختمان را انجام دهیم.

به بهانه تولد، جشن، خوشحالی، عروسی و ... درخت بکاریم

وی ادامه داد: در دومین گام اگر می‌خواهیم درخت بکاریم، نباید این اقدام را منوط به یک مناسبت خاص مثل روز درخت کاری کنیم. در هر مناسبتی و به هر بهانه‌ای می‌توان درخت کاشت. در بسیاری از نقاط دنیا به بهانه تولد، جشن، خوشحالی، عروسی، گرامی داشت یک فرد و یا حتی مرگ یک نفر، به یاد همدیگر، برای یادبود و برای تقدیم به یکدیگر درخت می‌کارند.

گونه‌های بومی بکاریم

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با تأکید بر اینکه درخت‌کاری در مناسبت‌های مختلف باید تاحد ممکن فرهنگ‌سازی شود، تصریح کرد: البته این بسیار مهم هست که بدانیم چه بکاریم. در هر آب و هوایی و هر کدام از شهرهای کشور گونه‌های خاص بومی آن منطقه هستند. بهتر است گونه‌های بومی و گونه‌هایی که نیاز آبی و مراقبتی کمتری دارند را بکاریم.

وی عنوان کرد: تهران شهری بوده پر از انار، توت و چنار و درختان بومی این شهر خاص و مشخص هستند. اما با توجه به اینکه اقلیم شهرها عوض می‌شود، بهترین مرجع ما در این خصوص می‌تواند سایت منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها باشد که به صورت تخصصی در این حوزه کار می‌کنند. مراکز تخصصی منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها بر روی گونه‌های مختلف و شرایط آبی این گونه‌ها و استعداد خاک و ... مطالعاتی انجام و منتشر می‌کنند که بهترین مرجع برای ما هستند.

باید بدانیم کجا درخت بکاریم و چگونه از آن مراقبت کنیم

بازگیر تصریح کرد: مسئله مهم دیگر این است که بدانیم کجا درخت بکاریم؟ هر جایی نباید درخت کاشت. به ویژه جاهایی که ممکن است کارکرد آنها تغییر کند و یا اشکالی به وجود بیاید نباید درخت کاشت. باید زمین و جانمایی درستی برای کاشت درخت در نظر بگیریم و یاد بگیریم درختی را که کاشته‌ایم، چگونه نگهداری کنیم.

وی افزود: کار مفید دیگری که من انجام آن را همیشه پیشنهاد می‌دهم این است که ممکن است خیلی از ما، امکان کاشت درخت نداشته باشیم ولی دوست داشته‌ باشیم در این حوزه فعالیت کنیم، پس می‌توانیم نهال تولید کنیم. همه ما به هر حال دانه‌های زیادی در اختیار داریم که می‌توانیم در گلدان‌های در دسترس و یا حتی ظرف ماست و ظروف یکبار مصرفی که در اختیار داریم دانه بکاریم و یا قلمه درختان را کشت کنیم و بعداً این نهال را به مناسبت‌های خاص بدهیم به افرادی که امکان کاشت آن را دارند.

نهال درختان بومی را نداریم

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران پیشنهاد کرد کاشت و هدیه نهال را نذر کنیم و گفت: اولویت اول محافظت از درختان موجود و اولویت دوم پرورش نهال است. البته مشکلاتی هم هست؛ به طور مثال اگر هم اکنون بخواهید درختی بکارید، به هر جا مراجعه کنید نهایتاً یک درخت غیر بومی به شما می‌دهند؛ چون این درختان برگ سوزنی زود رشد می‌کنند اما اگر برویم و بگوییم بلوط، انار، توت و ... می‌خواهم بکارم کسی نهال این درختان را ندارد. بیایید از این درختان بومی نهال تولید کنیم. هر فردی تعدادی نهال نذر کند و به محیط زیست بدهد.

وی در ادامه سخنان خود علاوه بر درخت‌کاری به سایر اقداماتی که می‌تواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد نیز اشاره کرد و گفت: برای کاهش آلودگی هوا کارهای زیادی می‌توان انجام داد؛ استفاده از حمل و نقل عمومی، پیاده روی کردن و انجام کارها بدون استفاده از خودرو، استفاده از دوچرخه و البته مراقبت از خودرو برای اینکه آلاینده هوا نباشد از جمله این کارها است.

بازگیر با اشاره به راهکارهایی که در سایر کشورها برای کاهش تعداد خودروهای تک سرنشین انجام می‌شود، گفت: در برخی کشورها سامانه‌هایی وجود دارد که افراد مشخصات و مسیر خود را در آن می‌نویسند و اشخاص هم مسیر خود را پیاده می‌کنند تا با این روش تعداد خودروهای در حال تردد کاهش یابد. ما هم ناگذیر هستیم که به این سمت و سو برویم.

وی گفت: بحت سبک زندگی در خانه‌ها هم موضوعی است که باید به آن پرداخته شود ما عادت کرده‌ایم که زمستان‌ها خانه‌ها را بسیار گرم کنیم و با لباس تابستانه در خانه باشیم، در تابستان نیز خانه‌ها را به حدی خنگ می‌کنیم که نیاز به گرم شدن پیدا می‌کنیم غافل از اینکه انرژی که برای گرمایش و سرمایش خانه استفاده می‌کنیم از سوخت‌های فسیلی و آلاینده است.

خودتان را گرم کنید نه کره زمین را

رئیس اداره محیط زیست شهر تهران به شعاری جهانی در این حوزه اشاره کرد و گفت: در دنیا شعاری است که می‌گویند خودتان را گرم کنید نه کره زمین را.

وی اضافه کرد: اجتناب از سفرهای بیجا با توسعه دولت الکترونیک یکی از راهبردهای بسیار جدی در خصوص کاهش آلودگی هوا است. برخی کارها به ظاهر کوچک هستند ولی وقتی ضربدر عدد زیاد می‌شوند، می‌توانند در بهبود وضعیت محیط زیست تأثیر داشته باشند. تصور کنید هر فردی خانه خود را دو درجه کمتر گرم کند، اگر این دو درجه 100 گرم آلودگی را کم کرد، این عدد ضرب در میلیون‌ها خانه می‌شود. اگر صاحبان چهار میلیون خودرو فیلتر ماشین خود را عوض کنند این عدد بزرگی می‌شود که تأثیرگذاری مثبتی بر محیط زیست و کاهش آلودگی هوا دارد.

انتهای پیام/

captcha