محمد حسین بازگیر، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به اینکه اکنون فصل مناسبی برای کاشت درخت است، گفت: با رعایت اینکه چه درختی را کجا باید کاشت و گونهای که میکاریم مناسب محیط باشد، در این فصل درخت بکاریم و اگر نمیتوانیم درخت بکاریم از بذرها و دانههای گیاهان بومی نهال تولید کنیم.
مگر قدیمیها چگونه زندگی میکردند؟ با یک زنبیل
بازگیر با تأکید بر اینکه میتوان با اقدامات ساده مثل استفاده از لیوانهای شیشهای به جای لیوانهای یکبار مصرف آلایندگی محیط زیست را کاهش داد، گفت: به خصوص در مسافرت و به ویژه در روز طبیعت میتوان کمتر زباله پلاستیکی تولید و از همین روز هم میتوان عادت به استفاده کمتر از پلاستیک را آغاز کرد. مگر قدیمیها چگونه زندگی میکردند یک زنبیل داشتند که از مادربزرگشان به آنها به ارث رسیده بود و تمام خریدشان را با همان زنبیل جابهجا میکردند.
بازگیر در ادامه به این مسئله نیز اشاره کرد که بسیاری ادعای حمایت از محیط زیست دارند در حالی که علم این کار را ندارند و همین مسئله موجب میشود به جای حفاظت از محیط زیست به محیط زیست صدمه وارد کنند و افزود: امر به معروف و نهی از منکر عمل به معروف و اجتناب از منکر است. ما به طبیعت میرویم و طبیعت با همه داشتههایش سخاوتمندانه از ما میزبانی میکند اما ما هم تکالیفی داریم که باید رعایت کنیم.
وی عنوان کرد: برای ایام سفر و روز طبیعت حفاظت از محیط زیست را از کولهپشتی و بار و بندیلمان شروع کنیم و هر آنچه به طبیعت آسیب میرساند را از وسایل سفرمان حذف کنیم. غذایی که با خودمان به طبیعت میبریم را آماده کنیم و به این صورت نباشد که مواد خام را به طبیعت ببریم و انرژی زیادی برای تهیه غذا از طبیعت بگیریم.
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران ادامه داد: در صورت نیاز به آتش هم به اندازه نیازمان آتش تهیه کنیم و حداقل از درختی که زیر سایه آن نشستهایم برای درست کردن آتش استفاده نکنیم بلکه کمی در جنگل راه برویم و چوبهای خشک را از کف جنگل جمع کنیم که به خود جنگل هم کمک کرده باشیم. اما ما به جای پیادهروی در جنگل از درختی که زیر سایه آن نشستهایم شاخه جدا میکنیم.
وی ضمن هشدار در مورد درست خاموش نکردن آتش و امکان به وجود آمدن آتشسوزیهای بزرگ، گفت: بیشتر آتشسوزیهای بزرگ از ساعت 17 یعنی زمانی که مردم به خانههای خود باز میگردند آغاز میشود و مردم آتش را خاموش نمیکنند یا از خاموش شدن آتش مطمئن نمیشوند در حالی که خاکستر آتش هنوز حرارت دارد و با یک وزش باد دوباره شعلهور میشود.
ردپایمان را در طبیعت جا نگذاریم
بازگیر تصریح کرد: در طبیعت ردپایمان را جا نگذاریم. لازم نیست با ماشین تا ته جنگل، رودخانه و ... برویم؛ جای دستمان را روی سبزهها، درختان و گلها نگذاریم. مسیر آبها را تغییر ندهیم، آبراه ایجاد نکنیم و پسماندهایمان را هم با خود بازگردانیم و در محیط مناسبش قرار دهیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا رها کردن سبزه عید در آب و یا جنگل آلودگی ایجاد میکند؟ گفت: ای کاش از اول سبزه عید پرورش نمیدادیم و افزود: این سبزه را نباید در هر جایی رها کرد. آب یا آسفالت محل مناسبی برای سبزهها نیست و این سبزهها امکان ادامه رشد در طبیعت را ندارند چون اصلاً فصل رشد این سبزهها اکنون نیست.
انتهای پیام