به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی جوادی آملی 14 فروردین در تفسیر سوره جمعه با اشاره به آیات ابتدایی سوره مسبحات و آیاتی که مضمون آن تسبیح خدا است، گفت: بر این اساس، هیچ سنگ و موجودی کافر نیست و تسبیحگوی خدا هستند؛ از اینرو گاهی به دریا میفرماید که خشک شو و به آتش میگوید نسوزان و به زمین میگوید دهان باز کن و بگیر و همه نیز مطیع هستند.
وی در ادامه افزود: معجزه حضرت این نبود که سنگریزه را به حرف در آورد بلکه کاری کرد که ابوجهلها تبدیل به انسانهای مومن شدند.
آیتالله جوادی آملی بیان کرد: خداوندی که ملک و مالک، قدوس، عزیز و حکیم است، پیامبری فرستاد تا مومنان را عزیز، حکیم، منزه و مطهر گرداند، البته تاکید فرموده است که مومنین، آئینهدار عزت خدا هستند و این طور نیست که ما دو و یا چند عزیز داشته باشیم؛ خدا عزیز محض است و مومن عزیز نیز آئینهای است که عزت او را نشان میدهد.
این مرجع تقلید با اشاره به تعبیر امی با بیان اینکه سوره جمعه، مدنی است و نظر برخی که امی را به مکی بودن معنا کردهاند نادرست است، اظهار کرد: در حجاز یک کتاب در قبل از اسلام وجود نداشت و اولین فردی که قواعد و اصول ادبی را به ابوالاسود آموخت امام علی(ع) بود، ولی قرآن و پیامبر طوری این مردم را تربیت کردند که طبق آیه آخر سوره بقره، دستور به نوشتن در خرید و فروش به آنان داده شد.
آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: یکی مشکلات دستگاه قضا در کشور ما این است که خیلی از افراد، خرید و فروش میکنند ولی آن را مکتوب نمیکنند و باعث ایجاد اشکالات زیادی میشود.
وی تاکید کرد: اگر این دین امیون را به جایی رساند که برای هر خرید و فروش قابل ارزش، سند مکتوب میکردند خود این معجزه است، لذا تعبیر امی به معنای بیسواد است.
آیتالله جوادی آملی اظهار کرد: وظیفه اصلی که دین به ما گفته این است که ما با اولیاء و ائمه باشیم تا عزیز، قدوس، حکیم و علیم بشویم و اگر کسی از این پائینتر رفتار کند خود را ارزان فروخته است.
صاحب تفسیر تسنیم عنوان کرد: پیامبر از عرب امی و درس نخوانده بود اما از درون جوشید، بنابراین اگر همه عالم هم مانند بوعلی و دیگران باشند، این علم کجا و وحی و علم پیامبر(ص) کجا؟
وی افزود: ما با وحی سر و کار داریم و اگر خود را کمتر از این فروختیم ضرر و خسران کردهایم.
انتهای پیام