کد خبر: 3703543
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۹

دانشگاه پیشرو در گرو ورود به رقابت جهانی است

گروه اندیشه ــ معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاه پیشرو در گرو ورود به رقابت جهانی است، گفت: ما باید بدانیم چگونه در جهان امروز به رقابت بپردازیم. مشارکت جمعی عقلانیت و عزم جدی و راسخ رمز رسیدن به دانشگاه پیشرو است.

به گزارش ایکنا؛ مجتبی شریعتی‌نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات فناوری، صبح امروز 18 فروردین در نشست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استادان برجسته دانشگاه‌های کشور به ارائه گزارشی وضعیت دانشگاه‌ها و مسیر حرکت به سوی یک دانشگاه پیشرو پرداخت.

شریعتی‌نیاسر با بیان اینکه یک دانشگاه پیشرو باید خود را در یک رقابت جهانی ببیند، گفت: چنین دانشگاهی به دانشگاه پیشرو تبدیل می‌شود که از یک طرف پاسخ‌گوی نیاز جامعه و از طرف دیگر باید از استانداردهای آموزشی جهانی بهره‌مند باشد.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از تقسیم‌بندی 200 دانشگاه برتر جهان به لحاظ سرانه دانشجو ارائه داد و گفت: نمی‌توان یک دانشگاه موفق را بدون پژوهشگاه موفق دید. آموزش چراغ راه پژوهش و پژوهش زمینه‌ساز اصلاح آموزش است.

شریعتی‌نیاسر تصریح کرد: از جمله چالش‌های دانشگاه‌های ما رشد بی‌رویه کمی، بی‌انگیزگی استادان و دانش‌آموختگان و عدم انطباق شاخص‌‌های اسناد بالادستی با وضعیت دانشگاهی است.

وی در پایان گفت: ما باید بدانیم چگونه در جهان امروز به رقابت بپردازیم. مشارکت جمعی عقلانیت و عزم جدی و راسخ رمز رسیدن به دانشگاه پیشرو است.

در ادامه این نشست مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گزارشی از برنامه‌های عملیاتی پژوهش و فناوری در سال جاری ارائه داد.

وی در آغاز سخنانش گفت: باید دید مقصد دانشگاه‌های ایرانی کجاست؟ تصویر دانشگاه ایده‌آل چیست و چگونه می‌توانیم به این وضعیت برسیم؟ ما از دارالفنون شروع کرده‌ایم و راه طولانی طی شده است. امروز رتبه اول تولد علم در میان کشورهای اسلامی را داریم.

وی تصریح کرد: چالش‌های امروز کشور بسیار پیچیده‌تر شده است و در حوزه محیط‌زیست، بیکاری و ... چالش‌هایی وجود دارد. مامورت ما کمک به ساخت یک پل بین دانش و حل مشکلات است. پارادایم ما مشکلات گذشته را حل کرده و ما به پارادایم‌های جدید، دانش‌های همزمان جدید و یک تیم نیاز داریم. راه‌حل‌های ما نیازمند فناوری و تجهیزات ما برای توسعه علم کافی نیست. مشکلات امروز ما نیازمند هماهنگی با دیگر دستگاه‌ و فرهنگ سازمانی جدید نیاز داریم.

برومند با بیان اینکه ما به ساختن یک نظام داریم، گفت: ما به زیرساخت‌های جدیدی نیاز داریم. فارغ التحصیلان باید برای خود و دیگران شغل ایجاد کنند. ما به یک اکوسیستم نوآوری نیاز داریم، تا ایده‌ها به شرکت تبدیل شده و تولید کنند، تکنسین ایجاد شود و ... ایجاد چنین سیستمی ساده نیست، هرچند چندین سال است که شروع شده است.

وی ادامه داد: پیچیده‌ترین کار ما تغییر دیدگاه‌های ماست. کار ما یک پروژه بزرگ است و ما در این میان یک مشتری داریم که تامین‌کننده‌ای دارد و این یک نظام را شکل می‌دهد. مشتری اصلی ما مردم هستند. وزارتخانه‌ها ردیف اول تامین‌کننده و به‌نوعی مشتری هستند. در جهان امروز ما هر ماموریتی یک پروژه است که یکی مشتری و دیگری تامین کننده است. یکی از ماموریت‌های ما رسیدن به نظام پایدار توسعه و دیگری حل چالش‌هاست. ما باید تیم‌سازی کنیم، پژوهش‌ها را ارتقای دهیم، زیرساخت امکانات زیست بوم نوآوری کشور ایجاد شود، ساختارهای اجرایی در نظام نوآوری کشور مهندسی مجدد شود و برنامه‌هایی اجرایی برای مشارکت در حل چالش‌ها داشته باشیم که به این منظور برنامه‌هایی تدوین شده است.

captcha