کد خبر: 3705195
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳

برگزیده‌های هفتمین جشنواره شعر انقلاب تجلیل شدند/ شعر انقلاب بیان‌گر ارزش‌های درون انسان‌هاست

گروه ادب ــ در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره شعر انقلاب از این موضوع سخن به میان آمد که شعر انقلاب بیان‌گر ارزش‌هایی است که در درون انسان‌ها وجود دارد.

شعر انقلاب بیان‌گر ارزش‌های درون انسان‌هاست

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره شعر انقلاب عصر امروز،‌ 22 فروردین در باغ موزه هنرهای ایرانی برگزار شد. محمدرضا ترکی، دبیر علمی این جشنواره با اشاره به اینکه انتظار آن است که جشنواره شعر انقلاب به یک مراسم رسمی و انتشار چند خبر بسنده نکند، چنین گفت: تداوم جریان شعر انقلاب باید در راستای برپایی اختتامیه این گونه جشنواره‌ها روی دهد.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنانش اظهار کرد: شناساندن برگزیدگان به جامعه ادبی از جمله اقداماتی است که باید انجام شود. این افراد، سرمایه‌های کشور به شمار می‌آیند. جریان شعر انقلاب به جایگاهی دست پیدا کرده است که قابل انکار نیست؛ این در حالی است که طی روزگاری این جریان را بایکوت می‌کردند. در عین حال امروزه مخالفان این جریان،‌ آن را نقد می‌کنند و به رسمیت می‌شناسند.

وی با بیان اینکه باید موجی را که انقلاب برای ادبیات ایجاد کرده است به رسمیت بشناسیم، افزود: فعالیت علمی در حوزه ادبیات اقدامی بایسته است. امروزه شاهد منتقدان توانمندی هستیم که باید نقد آنها را به نگارش درآوریم تا ماندگار شود. این افراد نیز باید نسبت به مکتوب کردن اندیشه‌های خود اقدام کنند.

همچنین اوحدی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به ایراد سخن پرداخت و گفت: سروده‌های شعرای درگذشته‌ای چون حمید سبزواری، مهرداد اوستا و قیصر امین‌پور راهگشاست. در دوره تحول انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تحول در رشته‌های هنر انقلاب بودیم.

وی با اظهار اینکه امیدوارم زمینه‌ آن که بتوانیم امسال را سال بالندگی و شکوفایی شعر انقلاب بدانیم فراهم شود، ادامه داد: من در سال 63 به اسارت درآمدم و مدت شش سال اسیر بودم. شعر یکی از موضوعات ایجاد کننده حس مقاومت در اسرا بود. شعر از همان روزهای اول اثر خود را در اردوگاه‌ها گذاشت و زمینه رشد را ایجاد می‌کرد. شاید انتقال یک فیلم و تعریف کردن آن کار آسانی نباشد، اما زیبایی‌ شعر، به سادگی و اثرگذاری در انتقال آن باز می‌گردد.

اوحدی با اشاره به ورود شعر به مرحله جدیدی با عنوان شعر مقاومت گفت: امروز شاهد خلق آثار زیبایی در حوزه اشعار عاشورایی هستیم. همچنین باید به این موضوع توجه داشت که شعر انقلاب بیان‌گر ارزش‌هایی است که در درون انسان‌ها وجود دارد. دیدگاه رهبر معظم انقلاب نسبت به شعر و شاعران و محافلی که در ماه رمضان برپا می‌شود باید در جامعه بسط یابد.

مرتضی امیری اسفندقه، دیگر سخنران این مراسم بود. وی با اظهار خجالت از تصاویر شهدایی که مزین کننده کوچه‌های شهر هستند، افزود: شرم از آن دارم که ما چه کاری برای شهدا کرده‌ایم و البته شور و شعف از اینکه آنها به درست کار خود را انجام داده‌اند.

وی به فردوسی و شاهنامه اشاره و عنوان کرد: این شاعر تمام تلاش خود را در حوزه شعر به کار گرفت که از دین و آئین خود دفاع کند. فکر و فرهنگ فردوسی بعدها به شعرایی چون سنایی، ناصرخسرو، سعدی، پروین اعتصامی و ... رسید که همه آنها از حیثیت زبان پارسی دفاع کردند. جای کسانی چون غلامرضا شکوهی در میان ما خالی است.

بر اساس این گزارش، در این مراسم اختتامیه برگزیدگان هفتمین جشنواره بین‌المللی شعر انقلاب معرفی شدند. اسامی برگزیدگان به این شرح است؛

در بخش تک اثر شعر کهن، اکرم هاشمی، یاسین نجارزاده، ابوالفضل محمدزاده آقایی معرفی شد.

در بخش تک اثر شعر نو هیچ اثری به عنوان رتبه اول برگزیده نشد. فهمیمه قائدی و علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی رتبه‌های بعد را کسب کردند.  همچنین زهرا شرفی و پیام جهانگیری به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند.

در بخش مجموعه شعر کهن نیز اسماعیل محمدپور، حجت‌الاسلام سید محمدمهدی شفیعی و حسنا محمدزاده و علی فردوسی به صورت مشترک برگزیده شدند.

در بخش مجموعه شعر نو نیز محمدصارمی شهاب، مجید سعدآبادی و فرحناز حمزه هرزنجی و آریا معصومی به صورت مشترک معرفی شدند.

انتهای پیام

captcha