به گزارش ايكنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ در راستای تقویت پیوندهای معنوی مردم دو کشور ایران و قزاقستان، کتاب «انسانشناسی از دیدگاه امام خمینی(ره)» که سخنان و تفکرات امام راحل، اندیشمند بزرگ و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل انسانشناسی را در برمیگیرد، به زبان قزاقی در آلماتی ترجمه و توسط انتشارات آلژاس و با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در قزاقستان به چاپ رسید.
این اثر در قالب طرح «تاپ» توسط دمیتری بیبایف از زبان فارسی به روسی و بخیت خوجه رستموف از زبان روسی به قزاقی و همچنین، ویرایشگری خانم آیمان مینتیبایوا ترجمه شده است.
کتاب «انسانشناسی از دیدگاه امام خمینی(ره)» در هشت فصل تدوین شده که در هر فصل، مسائل انسانشناسی از دیدگاه فلسفی و کلامی بررسی میشود. مؤلف، تفکرات اندیشمندان ایرانی به خصوص اندیشههای ملاصدرا و ابن سینا را تطبیق میدهد و در جایی با تفکرات این اندیشمندان موافقت و در جای دیگر مخالفت خود را ابراز میکند.
هدف اصلی کتاب، ارائه عظمت انسان، تأکید بر ضرورت هدایت مردم توسط پیامبران با استناد به قرآن و احادیث و اشاره به اهمیت یافتن راه مناسب، توسط انسان با تکیه بر نعمتهای الهی است.
در فصل نخست، امام خمینی(ره) به تعریف ماهیت انسان و حق، حقیقت وجودی انسان، تغییرات و تحولات در وجود انسان و حرکت روح انسان پس از ترک این دنیا میپردازد.
مسائل مربوط به ارتباط روح و بدن در فصل دوم بررسی میشود. فصل سوم به ابعاد و مسائل مختلف روح همچون ویژگیها و امکانات روح انسان، تفاوت نیروی معنوی با هویت شخصی انسان، توانایی و ضعفهای روح و تأثیر روح بر بدن پرداخته است.
تعریف و معنی اصلی واژه «روح»، ارتباط آن با قلب، جایگاه و اهمیت قلب، انواع و ویژگیهای قلب و ویژگیهای قلب انسان دیندار از جمله مسائلی هستند که در فصل چهارم این کتاب به آن پرداخته شده است.
در کوتاهترین فصل کتاب، یعنی فصل پنجم مشکلات شناخت انسان مطرح میشود. موضوعاتی مانند خلقت انسان، تکامل روح و سقوط آن، ویژگیها و تظاهرات طبیعت انسان، موضوع اصلی فصل ششم کتاب است.
در فصل هفتم نیز، مؤلف به جایگاه و اهمیت انسان، انواع انسانها و انسان با ایمان، عظمت انسان و انسانیت، همچنین در فصل هشتم به مسائل تربیت انسان، اهمیت و ضرورت آن، راههای تربیت انسان توسط پیامبران و تفاوتهای نظریههای اسلامی در زمینه تربیت انسان با دیگر ادیان اشاره میکند.
انتهای پیام