کد خبر: 3713671
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۷

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ «تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی» یکی از اخبار مهم قرآنی صفحات معارفی خبرگزاری‌های کشور طی امروز، 22 اردیبهشت‌ماه است.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ «تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی» که مربوط به رایزنی‌های محمدحسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با سفیر ایران در مالزی و نیز رئیس جاکیم این کشور است، یکی از اخبار مهم قرآنی است که طی امروز شنبه، 22 اردیبهشت‌ماه بر روی خروجی صفحات معارفی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مختلف کشور منتشر شده است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز شنبه، 22 اردیبهشت‌ماه و تا ساعت 14:45 تعداد چهار خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که سه خبر از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارند.
«ارسال ۲۲۰ اثر به همایش ملّی «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن»، «تجلیل از برگزیدگان همایش سراسری «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن»» و «لزوم باور قلبی به وعده‌های آخرالزمانی قرآن» ‌سه خبر قرآنی امروز این صفحه از خبرگزاری تسنیم را تشکیل می‌دهند که تا این ساعت انتشار یافته‌اند.
همچنین، خبر دیگری نیز با عنوان «وعدۀ تحقق حکومت سراسری صالحان بر زمین» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که این خبر در حوزه معارفی عترت قرار دارد.
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «تجلیل از برگزیدگان همایش سراسری «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن»» کرده که در بخش‌هایی از این خبر قرآنی آمده است: «آئین اختتامیۀ فراخوان سراسری «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن» به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) و کانون‌های مهدویت دانشجویی با حضور آیت‌الله سعید شاه‌آبادی رئیس مؤسسۀ غدیرشناسی، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام سید عبدالله حسینی مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام مرتضی عباسیان مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) تهران و دکتر حامد شریعتی‌نیاسر عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این مراسم برگزیدگان بخش علمی، ادبی و هنری این فراخوان اعلام شد و ضمن تقدیر و تجلیل، جوایز نفیسی به آنان اهداء شد».
فارس
شش خبر امروز صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس نیز همانند روزهای گذشته و طبق روال معمول این صفحه با خبر تلاوت ترتیل صفحه 376 قرآن کریم توسط شهریار پرهیزگار، حافظ بین‌المللی کل قرآن کریم آغاز شده است.
همچنین، در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «برنامه این هفته کرسی‌های تلاوت نفحات‌القرآن»، «سه خصوصیت بارز مؤمنان/ در چه زمینه‌هایی باید انفاق کنیم؟»، «تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی/ رئیس جاکیم به ایران می‌آید»، «قرعه سخت مانع تلاوت خوب قاری ایرانی در مالزی نشد/ دهقان از استعدادهای درخشان تلاوت کشور است» و ««توشیو کورودا» اسلام‌شناس بزرگ ژاپن درگذشت» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که اغلب این اخبار نیز قرآنی هستند.
صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس نیز طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «تأکید بر ارتقای روابط قرآنی ایران و مالزی/ رئیس جاکیم به ایران می‌آید»، کرده که در بخش‌هایی از این خبر قرآنی آمده است: «محمدحسین محمدزاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با مرضیه افخم سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور مالزی دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار که در محل سفارت کشورمان در کوالالامپور مالزی و با موضوع فعالیت‌های قرآنی دو کشور برگزار شد، بر ارتقای سطح دیپلماسی قرآنی بین دو کشور ایران و مالزی تأکید شد.
تبادل داوران در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم و دعوت رسمی از مسئولان و برگزارکنندگان مسابقات قرآن جهت حضور در مسابقات دو کشور و همچنین ایجاد نقاط تلاقی مؤثر در حوزه‌های قرآنی از جمله موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد این موارد به صورت یک کار ویژه در دستور کار سفارت ایران قرار گیرد».
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر نیز طی امروز و تا این ساعت چهار خبر را با عناوین «برگزیدگان همایش «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن» مشخص شدند»، «ارسال ۲۲۰ اثر به همایش ملّی «وعده های آخرالزمانی از نگاه قرآن»»، «مستضعفان وارثان زمین خواهند بود/ وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن» و «وعده‌های الهی روزی محقق خواهد شد/ باور قلبی به وعده‌های آخرالزمان» بر روی خروجی خود منتشر کرده که اغلب آن‌ها نیز قرآنی هستند.
خبرگزاری مهر نیز طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «ارسال ۲۲۰ اثر به همایش ملّی «وعده های آخرالزمانی از نگاه قرآن»» کرده که در بخش‌هایی از این خبر قرآنی آمده است: «آئین اختتامیۀ فراخوان سراسری «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن» به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه و کانون‌های مهدویت دانشجویی با حضور آیت‌الله سعید شاه‌آبادی رئیس مؤسسۀ غدیرشناسی، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی، مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام مرتضی عباسیان، مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) تهران و حامد شریعتی‌نیاسر، عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن حدیث در فرهنگسرای انقلاب اسلامی برگزار شد.
«یوسف بالو» دبیر چهارمین همایش ملّی مهدویت با محوریت «وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن» در این مراسم با اشاره به آیۀ «تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْ‏ءٍ» به عنوان یکی از اوصاف قرآن کریم گفت: خداوند بیان هر چیزی را درون قرآن آورده است و از اساسی‌ترین مسائلی که قرآن به بیان آن پرداخته، مسأله «مهدویت و امر ظهور» است.
دبیر همایش ملّی وعده‌های آخرالزمانی از نگاه قرآن افزود: بررسی سیر وقایع و رویدادهای آخرالزمانی از جمله عناوینی‌ است که ذیل بحث مهدویت و آینده‌پژوهی مهدویت قرار دارد تا جایی که خداوند در قرآن وعده تحقق این وقایع و رویدادها را به همگان اعلام کرده است که از آن با تعبیرِ معرفتی «وعده‌های آخرالزمانی» یاد می‌کنیم».
باشگاه خبرنگاران جوان
از هفت خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «تاکید بر ارتقای سطح دیپلماسی قرآنی ایران و مالزی» در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد و مابقی اخبار نیز در دیگر حوزه‌های معارفی به‌ویژه حوزه عترت و شهادت منعکس شده‌اند.
ایسنا
تنها یک خبر با عنوان «اطلاعیه ناجا به مناسبت ماه رمضان/ برخورد با هنجارشکنان» طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان منتشر شده که این خبر نیز در حوزه قرآنی قرار ندارد.
همچنین، تیتر اصلی این صفحه نیز که خبری با عنوان «مهم‌ترین مولفه‌ها و اصول حاکم بر مدرنیت» را شامل می‌شود، مربوط به روز چهارشنبه، 19 اردیبهشت‌ماه بوده و از آن زمان تاکنون نیز هنوز به‌روزرسانی نشده است.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی طی امروز و تا این لحظه هیچ خبری را بر روی خروجی خود منتشر نکرده و آخرین خبر این صفحه نیز که خبری با عنوان «وعده های آخرالزمانی قرآن را باور کنیم» را شامل می‌شود، مربوط به روز گذشته است.
ایبنا
خبرگزاری تخصصی کتاب ایران نیز طی امروز هیچ خبری را بر روی خروجی صفحه دین خود منتشر نکرده و آخرین خبر این صفحه نیز که عنوان «متولیان فرهنگی برای مکان دائمی نمایشگاه کتاب چاره‌اندیشی کنند» دارد، مربوط به روز گذشته است.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز که زیر نظر قوه قضائیه فعالیت می‌کند، طی امروز و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی خود منتشر نکرده است و آخرین خبر این صفحه نیز مربوط به روز گذشته است.
کیهان
صفحه معارف امروز روزنامه کیهان اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «چه کنیم دعایمان مستجاب شود؟» به قلم سعید فلاحی کرده که در بخش‌هایی از این مطلب خواندنی آمده است: «خداوند متعال بنا به رحمت بی‌اندازه‌اش، به بندگان خود وعده داده است تا خواسته‌های آنها را برآورده سازد. در قرآن کریم آمده است: «ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُم‏؛ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را»(1) و نیز «و إِذا سَأَلَكَ عِبادي عَنِّي فَإِنِّي قَريبٌ أُجيبُ دَعْوَه‌ْ الدَّاعِ إِذا دَعانِ‏؛ و آن هنگام که بندگانم از تو دربارۀ من پرسیدند؛ پس[بدانند] من نزدیکم! اجابت می‌کنم خواستۀ‌ درخواست‌کنندگان را آن هنگام که مرا بخوانند».(2)
حضرت رسول اکرم(ص) در این‌باره می‌فرمایند: «مَا كَانَ اللَه لِيَفْتَحَ بَابَ الدُّعَاءِ وَ يُغْلِقَ بَابَ الْإِجَابَه‌ًْ لِأَنَّهُ يَقُولُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُم؛ چنین نیست که خداوند متعال باب دعا را باز کند و باب اجابت را ببندد؛ چراکه فرموده است بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را».(3)
امام صادق(ع) نیز می‌فرمایند: «الدُّعَاءُ كَهْفُ الْإِجَابه‌ًِْ، كَمَا أَنَّ السَّحَابَ كَهْفُ الْمَطَرِ؛ دعا جایگاه اجابت است؛ همان‌گونه که ابر جایگاه باران است».(4)
در دعایی از معصومان(ع)آمده است: «إِلَهِي مَا دَعَاكَ مَنْ لَمْ تُجِبْهُ، لِأَنَّكَ قُلْتَ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ، وَ أَنْتَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعادَ؛ خدایا آنکه را اجابت نکردی [در حقیقت] تو را نخوانده است؛ چراکه تو خود فرمودی: بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را و همانا تو خلف وعده نمی‌کنی».(5)
مطلب دوم: معنای اجابت
نکتۀ مهمی که باید به آن توجه داشت، معنای اجابت و برآورده شدن دعاست. در عرف مردم، زمانی گفته می‌شود «خواسته‌ای برآورده شده است» که آنچه را از کسی خواسته‌اند به او بدهد؛ اما در فرهنگ قرآنی و روایی شیعه، استجابت دارای معنایی گسترده‌تر است. اجابت دعا که در آیات و روایات به آن اشاره شده، بدین معنا نیست که همیشه همان چیزی که عبد از خدا خواسته، همان را نصیب او کنند.
آنچه در روایات معصومان(ع)«استجابت» معرفی شده عبارت است از:
از رسول خدا(ص) روایت شده است: «مَا مِنْ مُؤمِنٍ یَدْعُو بِدَعْوَه‌ًْ إلّا استُجِیبَ لَهُ، [فَإنْ لَم یُعْطَهَا فِي الدُنْیَا أُعطِیهَا فِي الآخِرَه‌ًْ]؛ نیست مؤمنی که درخواستی از خداوند متعال داشته باشد، جز اینکه اجابت می‌شود، پس اگر خواسته‌اش در دنیا به او داده نشود، در آخرت به او داده می‌شود».(6)
همچنین از پیامبر اکرم(ص) منقول است که: «مَا مِنْ‏ مُؤْمِنٍ يَدْعُو اللَهَ إِلَّا اسْتَجَابَ لَهُ، فَإِمَّا أَنْ يُعَجِّلَ لَهُ فِي الدُّنْيَا، أَوْ يُؤَجِّلَ لَهُ فِي الآخِرَه‌ْ، وَ إِمَّا أَنْ يُكَفِّرَ عَنْهُ مِنْ ذُنُوبِهِ بِقَدْرِ مَا دَعَا، مَا لَمْ يَدْعُ بِمَأْثَمٍ؛ هیچ مؤمنى خدا را نمى‏خواند، مگر آنکه به یکى از این وجوه اجابت مى‏شود: یا در دنیا بزودى حاجتش را خواهد گرفت؛ یا در آخرت به او خواهد رسید؛ یا به مقدارى که دعا کرده، از گناهانش پرده‌پوشى خواهد شد، به‌شرط آنکه براى گناه دعا نکرده باشد.»(7)
امام زین‌العابدین(ع) می‌فرماید: «الْمُؤْمِنُ مِنْ دُعَائِهِ عَلَى ثَلَاثٍ إِمَّا أَنْ يُدَّخَرَ لَهُ وَ إِمَّا أَنْ يُعَجَّلَ لَهُ وَ إِمَّا أَنْ يُدْفَعَ عَنْهُ بَلَاءٌ يُرِيدُ أَنْ يُصِيبَهُ؛ مؤمن دعایش یکی از این سه اثر را دارد: یا برایش ذخیره می‌گردد [تا در آخرت از آن بهره‏مند شود] یا در همین دنیا مستجاب می‌شود یا بلایى که مى‏خواهد به او برسد را دفع می‌کند».(8)
همچنین در روایتی از امام رضا(ع)آمده است: «إِنَّ اللَّهَ يُؤَخِّرُ إِجَابَهًْ الْمُؤْمِنِ شَوْقًا إِلَى دُعَائِهِ وَ يَقُولُ صَوْتٌ أُحِبُّ أَنْ أَسْمَعَهُ‏؛ خداوند متعال اجابت دعای مؤمن را به تأخیر می‌اندازد؛ چراکه به دعای مؤمن شوق دارد و می‌گوید: [این] صدایی است که دوست دارم بشنوم».(9)
از آیت‌الله بهجت پرسیده شد: آیا معنای آیۀ شریفۀ «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکمْ؛ مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم» این نیست که عین آنچه خواسته شده مستجاب شود؟
ایشان در پاسخ فرمودند: «آیا اگر دعاکننده، مثلاً یک لیره بخواهد و به او صد لیره بدهند، نمی‌گیرد!».
همچنین در جای دیگر می‌فرمایند: «شرط استجابت دعا ترک معصیت است:«أَوْفُوا بِعَهْدي أُوفِ بِعَهْدِكُم»، «فَاذْكُرُوني‏ أَذْكُرْكُمْ»، «ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُمْ» گاهی مصلحت در غیر تعجیل است و گاهی مصلحت در تبدیل به احسن است؛ داعی خیال می‌کند مستجاب نشده است و اهل یقین می‌فهمند»».

انتهای پیام

captcha