به گزارش ایکنا؛ بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم میزبان رویدادی سه روزه برای ایدهپردازی اسلامی و قرآنی به منظور کارآفرینی، کسب روزی حلال و توسعه فعالیتهای اقتصادی اسلامی است، رویداد استارتاپی اسلامی-قرآنی «طلوع برکت» که پیشتر در زمستان 96 نیز برگزار شده بود بار دیگر با حضور گروههای ایدهپرداز، جوان و خلاق قرآنی و به همت مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی جهاد دانشگاهی در نمایشگاه قرآن برگزار میشود.
بنابراین گزارش، دومین روز این رویداد، پنجشنبه 10 خرداد ماه از ساعت 17 الی 23 برگزار شد و کاوه یزدیفرد، مدرس توسعه فردی و کارآفرینی در فضایی پرسشوپاسخمحور به آموزش مهارتهای راهاندازی کسب و کار اسلامی پرداخت و ضمن نزدیک ساختن ذهنیت حاضران به ذهنیت یک کارآفرین موفق، مهارتهایی همچون راستیآزمایی مساله، مهارت رسیدن از مساله به مدل کسب و کار و نحوه تشکیل یک تیم خوب را تشریح کرد.
آموزش کار گروهی؛ اولویت رویداد «طلوع برکت»
حمید زادمهر، کارآفرین موفق کشور که سابقه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را نیز داراست، در حاشیه این رویداد به خبرنگار ایکنا گفت: هدف از برگزاری این رویداد استارتاپی، فعالیت آموزشی و ترویجی است و به کسانی که برای فعالیت اقتصادی در حوزه اسلامی و قرآنی علاقهمند هستند، تغییر نگرش و افق دید به وجود میآورد و نگاهها در حوزه اسلامی برای کسب درآمد بسیار جهتدار میشود، همچنین گاهی افرادی نیز در این رویدادها شرکت میکنند که نیاز دارند ادبیات کارآفرینی و دایره وازگان تخصصی آن را بشناسند که در طلوع برکت این کار هم انجام میشود. البته در این رویداد سه روزه در حد سرفصلها مطالب را مطرح میکنیم ولی همین هم به افراد شرکت کننده، دید اصلی را میدهد و مهمتر از هر چیزی کار گروهی را میآموزد، زیرا برای کسی که مثلاً میخواهد در حوزه گردشگری اسلامی ایدهپردازی خلاقانه انجام دهد و کارآفرینی موفقی را تجربه کند، بیش از هر چیزی کار گروهی اهمیت دارد.
این مدرس کارآفرینی در ادامه گفت: مشکل بسیاری از فعالیتهای مدیریتی در کشور ما فقدان درک صحیح از کار گروهی است و همیشه عادت کردهایم صفر تا صد یک پروژه را خودمان جلو ببریم. مهمترین چیزی که افراد شرکتکننده در طلوع برکت میآموزند، کار گروهی است، یعنی ایدهای مطرح میشود و مهارتها با سرفصلهایی که اینجا آموزش داده میشود به یک مدل کسب و کار تبدیل میشود. متاسفانه خیلی از افرادی که ایدههای خوبی هم دارند به دلیل ضعف کار گروهی شاید تا پایان رویداد نتوانند مدل کسب وکار را تولید کنند، ارائه خوبی برای اساتید انجام نمیدهند یا بعداً نیز نمیتوانند کار را ادامه دهند.
زادمهر تصریح کرد: ما مواردی داشتیم که گروهی، رتبه برتر یک استارتاپ را کسب کرده و هدیه هم گرفته است اما به علت ضعف کار تیمی نتوانستهاند مدل کسب وکار پیشنهادی خود را به مرحله اجرایی برسانند؛ آنچه در این سه روز برای ما اولویت دارد، تقویت مولفههای کار گروهی است. افرادی که در رویداد طلوع برکت شرکت دارند میدانند که مرکز رشد جهاد دانشگاهی، مرکزی معتبر با اساتید خبره است و افراد صاحب ایدههای خلاقانه را جذب اکوسیستم جهاد دانشگاهی میکند، به همین دلیل در کنار شرکتکنندههایی که برای بار اول به استارتاپ میآیند، شرکتکنندههای حرفهای هم در رویداد طلوع برکت حضور دارند.
گسترش فرهنگ قرآنی به کارآفرینی وابسته است
محمدامین صمیمی، موسس و مدیرعامل شتابدهنده شفق نیز در گفتوگو با ایکنا درباره رویداد «طلوع برکت» اظهار کرد: همچون گذشته با مرکز رشد جهاد دانشگاهی همکاری داریم و در منتورینگ این رویداد سه روزه یعنی تامین محتوا و برگزاری کارگاههای آموزشی و همچنین داوری گروههای شرکتکننده مشارکت داریم، همچنین برای هماهنگی میان داوران و تعیین سرفصل برای اساتید به رویداد کمک میکنیم. تا الان حدود 50 نفر در قالب هشت گروه به آموزش مهارت و ایدهپردازی به منظور راه اندازی کسب و کار قرآنی و اسلامی مشغولاند. این رویداد به شکل رایگان برگزار میشود و نکته شاخص آن، تقارن زمانی آن با ماه مبارک رمضان و تقارن مکانی با نمایشگاه بینالمللی قرآن است که میتواند قرآنیان را بیش از پیش با چنین فعالیتهایی مانوس کند.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: رویدادهای استارتاپی از نظر ماهیت متعلق به بخش خصوصی هستند و بخش دولتی باید حامی باشد، باید بدانیم گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه به کارآفرینی و شغل ارتباط دارد، جوان به شغل نیاز دارد و بدون امنیت اقتصادی نمیتوان او را به فرهنگ قرآنی دعوت کرد، البته به گروههای برگزیده در این رویداد، جوایزی از طرف معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا میشود که نشان میدهد عزمی برای حمایت وجود دارد، مرکز رشد جهاد دانشگاهی نیز تشویقها و حمایتهای لازم از قبیل فراهم آوردن امکان استقرار گروههای برتر در مرکز رشد را انجام میدهد، شتابدهنده شفق هم بر گروه یا گروههایی که شاخصهای لازم را داشته باشند، سرمایهگذاری لازم را برای اجرایی شدن مدلهای کسب و کار پیشنهادی، انجام میدهد.
یادآور میشود رویداد استارتاپی اسلامی و قرآنی «طلوع برکت»، چهارشنبه با سخنرانی عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و رحیم خاکی، سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی آغاز به کار کرد و اختتامیه آن، جمعه شب با معرفی گروههای برتر در نمایشگاه قرآن برگزار میگردد.
این رویداد بر هشت محور گردشگری و توریسم، هنرهای تجسمی، معماری و دکوراسیون داخلی، اسباب بازی و بازیهای رایانهای، سلامت و محصولات غذایی حلال، وب و اپلیکیشن و تولید محتوای چندرسانهای متمرکز است.
علاقهمندان برای ثبتنام میتوانند به پایگاه اطلاع رسانی evand.com مراجعه یا با شماره ۰۲۱۶۶۴۱۰۱۸۰ تماس بگیرند.
تصاویر روز دوم «طلوع برکت» را اینجا ببینید.
گزارش از مجتبی اصغری
انتهای پیام