رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، در بازدید از غرفه ایکنا در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، با اشاره به تشکیل ستاد شهدای قرآنی در کشور به خبرنگار ایکنا گفت: ستاد شهدای قرآنی از سال 92 به منظور معرفی شهدای قاری، حافظ، معلم و فعال قرآنی شکل گرفت و تا کنون فعالیتهایی را انجام دادیم که از ابتدا تصور انجامش را هم نمیکردیم. ابتدا قصدمان بر این بود تا شهدای قرآنی بیست و سه ناحیه بسیج شهر تهران را معرفی کنیم اما به مرور زمان در مصاحبه با اساتید بینالمللی قرآنی متوجه شدیم که همین اساتید، شاگردان حافظ و قاری داشتند و به شهادت رسیدند به همین دلیل در ادامه روند کارمان به شناسایی این شهدا پرداختیم.
وی ادامه داد: به پایگاههای بسیج مأموریت داده شد تا شهدا را شناسایی کنند و با همدلی که همه نهادهای مختلف قرآنی و فرهنگی داشتند، تا کنون پنج همایش بزرگ ملی تشکیل و بیش از 175 مستند بیست دقیقهای از همین شهدای قرآنی شناسایی شده تهیه شده است.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ تصریح کرد: بیش از هزار و پانصد شهید قرآنی در تهران و حدود 340 شهید در سایر استانها شناسایی شده است. تدوین کتب، نماهنگ و برنامههای مختلفی با یاد و نام شهدای قرآنی آماده شده که مهمترین آن دیدارهای هفتگی جامعه قرآنی با خانواده شهدای قرآنی است که از سال 92 شکل گرفت و تا کنون ادامه دارد.
وی بیان کرد: در هر دورهای از نمایشگاه غرفه سورههای سرخ حضور دارد اما امسال این غرفه تماما به همت سازمان قرآن و عترت بسیج تهران درحال اجراست و فعالیتهای ویژهای را در همین راستا داشته است. حضور خانوادههای شهدا، فرماندهان و سرداران دفاع مقدس، ویژه برنامههایی برای کودکان، تجدید پیمان بازدیدکنندگان با شهدای قرآنی، حضور خوانندگان آئینی با موضوع شهدای قرآنی، نمایش تصاویر و تندیس شهدای قرآنی از جمله برنامههای غرفه سورههای سرخ در این دوره از نمایشگاه به شمار میرود.
قربانی اظهار کرد: ما قصدمان براین است تا در صورت تکمیل امکانات بتوانیم پس از تکمیل آمار شهدای قرآنی شهرستانها به سمت شناسایی شهدای جهان اسلام حرکت کنیم.
وی افزود: از دیگر اقداماتی که در دستور کارمان است این بوده تا شناسایی شهدای قرآنی را به صورت تخصصی پیش ببریم یعنی با تک تک اقشار و نهادهای خاص وارد مذاکره شویم و شهدای قرآنی دانشجو، شهدای قرآنی آموزش و پرورش، شهدای قرآنی جامعه پزشکی و بسیاری از اقشار را شناسایی و در دیدارهای هفتگی، به خانوادههایشان سر بزنیم. هماکنون بیش از یک هزار و پانصد شهید قرآنی و چهل و دو شهید مدا فع حرم قرآنی شناسایی شده است.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ تصریح کرد: از تکتک نهادها و دستگاهها تقاضای همکاری کردهایم اما برخی از آنها همکاری خوبی داشتهاند و برخی دیگر همچنان اهمیت این قضیه برایشان جانیفتاده است. هر هفته برای حضور مسئولان و مدیران ارشد نهادهای قرآنی در دیدارهای هفتگی جامعه قرآنی با خانواده شهدای قرآنی، مرتبا نامهنگاری میکنیم اما پس از گذشت چهارسال حتی یکبار همین مدیران در این دیدارها حضور نیافتند. معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمامی ادوار و حتی معاونان سابق یکبار در این دیدارها حضور نداشتند، البته مدیرانشان حضور داشتند اما انتظارمان حضور خود معاونان است.
وی بیان کرد: از مدیرکل اداره قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش انتظار ویژهای برای حضور در این دیدارهای هفتگی است، که متأسفانه او و مدیران اتحادیه مؤسسات قرآن و عترت، دبیر و رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز در این دیدارها حضور نداشتند.
قربانی ادامه داد: نمیدانم این مسئولان قرآنی از چه راهی برای الگو نشان دادن سبک زندگی قرآنی استفاده میکنند، آیا به غیر از شهدای قرآنی یا شهدایی که تا پای جان برای قرآن فداکاری کردند، راه دیگری مدنظرشان است؟ برخیها راه را به اشتباه میروند. باید سعی کنیم به سمت الگوهای عینی و واقعی قرآنی که مصداق عینی و عملی آن شهدای قرآنی هستند، حرکت کنیم.
وی افزود: بسیاری از قاریان و اساتید بینالمللی در این دیدارها حضور یافتند، ولی از برخی از قاریان صاحب نام و اساتید بینالمللی این گلایه را دارم که چرا در این پنج سال حتی در یکی از جلسات حاضر نشدند. مقام معظم رهبری با آن مشغلهای که دارند، دیدار با خانواده شهدا را فراموش نکردهاند و در طول سال چندین بار به خانوادههای شهدا سر میزنند.
رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ تصریح کرد: بنظرم آن برنامهریزی قرآنی که توسط همان مدیران قرآنی که یکبار پایشان به منزل خانوادههای شهدای قرآنی کشیده نشده است، حاصل تربیتش، همان قاریان و حافظانی خواهد شد که یکبار جهت ادای احترام به خانواده شهدای قرآنی سری به آنها نزده است.
وی یادآور شد: یکی از آرزوهای من و همه جامعه قرآنی در این دیدارهای هفتگی این است که در یکی از دیدارها شاهد حضور مقام معظم رهبری به عنوان عالیترین مقام قرآنی کشورمان که پرچم دار قرآنی کشور هستند، باشیم. البته با روحیه انقلابی و قرآنی که ایشان دارند، اگر به ایشان دیدارهای هفتگی را به خوبی اطلاعرسانی کنند، قطعا ایشان در این دیدارها حضور خواهند یافت. مقام معظم رهبری در طول این سالها چندین بار به خانوادههای شهدا سرمیزنند و ما هم به تأسی از ایشان این کار را میکنیم.
گفتوگو از زینب رازدشت
انتهای پیام