امیرمسعود شهرامنیا، مدیرعامل مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: نمایشگاه قرآن آرام آرام جایگاه واقعی خود را در میان متدینین و خیلی از مردمی که در فضاهای قرآنی کمتر حضور دارند، پیدا میکند و تبدیل به یک رویدادی جذاب میشود و این اتفاق مبارکی است که رویداد قرآنی باشکوهی را سالانه داریم.
وی افزود: هر چه بتوانیم در این نمایشگاه جنبههای عمومی را پررنگتر کنیم، عامه مردم ارتباط بیشتری با قرآن برقرار کرده و به ویژه بهانهای میشود تا از نظر محتوایی ارتباط بیشتری با قرآن پیدا کنند و این اتفاق تأثیر شگفتانگیزی خواهد داشت.
شهرامنیا ادامه داد: ظرفیت ما در حوزه قرآن کمتر از حوزه کتاب نیست، چه بسا که بیشتر هم هست، جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن چه در حوزه پژوهش، چه قرائت، چه منشورات و یا هنر قرآنی و ... سرآمد بوده و تنها نکتهای که وجود دارد ارتباط گرفتن با حوزههای بینالملل است که این امر مستلزم زمان گذاشتن و برنامهریزی طولانی مدت است که در این زمینه خلأ داریم.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بخش بینالملل نمایشگاه قرآن همانند نمایشگاه کتاب تهران که توسعه بیشتری پیدا کرده، چندان توسعه نیافته، بلکه ضعیف است، در این راستا چه باید کرد؛ گفت: شما نمیتوانید انتظار داشته باشید با برنامهریزی یکی دو ماهه بتوان بخش بینالملل پررنگی را ایجاد کرد. کسانی که از کشورهای دیگر میآیند برنامههای خود را در درازمدت میبندند و کسانی که از دنیای غرب میآیند تا ماهها بعد برنامههایشان مشخص است.
شهرامنیا تصریح کرد: معاونت جدید قرآن و عترت امسال زمان کمی را پیش رو داشتند و با وجود آقای فقهیزاده و مشاوران وی میتوان این انتظار را داشت که این اتفاق با قوت بیشتری در سال آینده برگزار شود و اگر برنامهریزی خوبی وجود داشته باشد و از تجربیات بخش بینالملل کتاب نیز استفاده شود، اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.
وی با اشاره به حذف بخش بینالملل در نمایشگاه قرآن عنوان کرد: فراز و فرودها در این مسیر آسیب میزند، سالهای گذشته گامهای مثبتی در حوزه بینالملل برداشته شده بود، اما به یک بار متوقف شد و امسال دوباره احیا شده که به نظرم هدفگذاری و عقد تفاهمهای دو سویه با کشورهای اسلامی دیگر و حتی جوامع اسلامی کشورهای غیراسلامی و سمنها (NGO) و برنامهریزی مناسب، قطعاً تأثیرگذار خواهد بود.
انتهای پیام