کد خبر: 3727621
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶
برای اولین‌بار در کشور؛

سند بازسازی بقیع و مجوز رسمی پادشاه عربستان برای زیارت قبور ائمه(ع) رونمایی می‌شود

گروه جامعه ــ محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به رونمایی از سند بازسازی بقیع و مجوز رسمی پادشاه وقت عربستان برای زیارت قبور ائمه(ع) برای اولین بار در کشور، گفت: این سند در سربرگ سلطنتی عربستان نوشته شده و شماره تاریخ و سریال و همچنین واتر مارک دارد، اما متاسفانه در طی ۹۵ سال گذشته هیچ نهاد یا سازمان دولتی برای پیگیری حقوقی این سند تاریخی اقدامی نکرده است.

احمد ابراهیمی، محقق، مستندساز و پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به برگزاری مراسمی برای رونمایی از سند بازسازی بقیع و مجوز رسمی پادشاه وقت عربستان برای زیارت قبور ائمه برای اولین بار در کشور، گفت: این مراسم روز یکشنبه ۱۷ تیر‌ماه، ساعت ۱۰ صبح در مسجد علامه حائری واقع در خیابان کارون، چهار راه‌هاشمی منطقه ۱۰ تهران برگزار می‌شود.
 
وی افزود: در این مسجد مقبره علامه عبدالرحیم صاحب‌الفصول حائری قرار دارد که ایشان به عنوان اولین مدافع حرم بقیع شناخته می‌شوند؛ پداران ایشان کسانی هستند که صاحب کتاب الفصول فی علم‌الاصول بوده که در حال حاضر در حوزه‌های علمیه تدریس می‌شود؛ پدران ایشان در کربلا و در صحن مطهر امام حسین (ع)، دفن شده‌اند؛ ایشان با اراده خودشان تقاضا کردند، جایی دفن شوند که محل ملک شخصی خودشان باشد. نماز میت ایشان را هم آیت‌الله شاه‌آبادی بزرگ خوانده‌اند و ایشان را داخل قبر گذاشتند. حتی امام خمینی (ره)، دو بار به زیارت قبر ایشان می‌آیند و این‌ها نشان دهنده عظمت این شخصیت تاریخی است.
 
ابراهیمی ادامه داد: علامه بعد از یک سال از تخریب تاریخی بقیع یعنی سال ۱۳۴۵ هجری قمری، از طریق عراق به یک سفر حج به همراه جمعی از ایرانی‌ها عزیمت می‌کنند؛ در آن سفر آیت‌الله بروجردی که هنوز به مرجعیت نرسیده بودند حضور داشته و همراه ایشان بودند؛ در این سفر پادشاه وقت عربستان سعودی یعنی عبدالعزیزابن سعود را می‌بینند و با او ملاقات می‌کنند. عبدالعزیزابن سعود پدر پادشاه فعلی عربستان ملک سلمان است و ایشان در جلسه‌ای که با عبدالعزیزابن سعود داشتند از تخریب‌های بقیع و سایر تخریب‌های آثار اسلامی همچون تخریب مقبره حضرت حمزه(ع) و امثال آن در آن زمان گله می‌کنند و با زکاوت می‌توانند سند تاریخی را از شخص عبدالعزیز ابن سعود دریافت کنند.
 
این مستندساز و پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه این سند در سربرگ سلطنتی عربستان نوشته شده و شماره تاریخ، سریال و همچنین واترمارک دارد، تصریح کرد: این سند امروز در اختیار فرزندان علامه به نام محمدمهدی حائری و برادر ایشان قرار دارد. این سند به صورت رسمی به یک شیعه داده شده و مذهب شیعه طبق آن به رسمیت شناخته شده، اما متأسفانه چنین سند مهم و معتبری هیچ‌گاه پی‌گیری نشده و امروز شاهد مشکلات فراوان برای زیارت بقیع هستیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه در طی ۹۵ سال گذشته هیچ نهاد یا سازمان دولتی برای پیگیری این سند تاریخی اقدامی نکرده است، گفت: این سند قابلیت پیگیری حقوقی دارد و دولت ایران می‌تواند این سند را پیگری کند چرا که در این سند نوشته شده است که دولت عربستان اجازه می‌دهد تمامی مسلمانان از همه ادیان و فرق به زیارت بقیع آمده و اجازه بازسازی می‌دهند؛ اما برخلاف صحبت‌هایی که در سند شد هیچ اقدامی نشده است؛ بقیع امروز دو بار در شبانه روز اجازه زیارت دارد و حتی خانم‌ها اجازه زیارت ندارند؛ اما در سند به عموم مردم، یعنی زنان و مردان اجازه زیارت داده شده است.
 
ابراهیمی با تأکید بر اینکه این سند قابلیت پیگیری حقوقی دارد؛ تصریح کرد: متاسفانه تاکنون اتفاقی برایش نیفتاده است؛ فرزند علامه که امروز ۷۰ سال سن دارند و احساس می‌کنند که شاید اواخر عمرشان باشد از این نارحت هستند که چرا در کشور به این سند اهمیت داده نشده و تصمیم‌گرفته‌اند که برای اولین بار در مورد این سند و جزئیات آن صحبت کنند و برای اولین‌بار هم این سند را در مقابل دوربین رسانه‌ها قرار دهند.
 
این مستندساز و پژوهشگر تاریخ اسلام ادامه داد: در این مراسم علاوه بر این اتفاق، مستندی به‌نام پنجره فولاد بهشت توسط گروه مردمی بهشت بقیع تهیه شده که کارگردانی آن بر عهده من است، به نمایش گذاشته می‌شود. این گروه تا به حال سه مستند بهشت ماندنی در سال ۹۲، سال ۹۴ پنجره‌های بهشت و سال ۹۷ پنجره فولاد بهشت را تولید کرده است که همه آن‌ها در مورد بقیع است. البته فیلم آخر در مورد ضریح ائمه بقیع است که اتفاقات جالبی را بعد از تحقیقات بسیار زیاد در این مورد تولید کردیم. این مستند هم برای اولین بار در این مراسم رونمایی می‌شود.
 
وی تصویر منتشر شده در فضای مجازی منتسب به ضریح ائمه بقیع را جعلی خواند و بیان کرد: این تصویر مربوط به یکی از اماکن شبیه‌سازی شده در کراچی پاکستان است که مردم آنجا با توجه به رسم و رسوم خود آن را ضریح را شبیه‌سازی کرده و ستایش می‌کنند. تصویر واقعی ضریح ائمه بقیع در این مراسم نمایش داده می‌شود. این تصویر در سال ۱۳۱۰ هجری قمری مصادف با ۱۲۷۲ شمسی توسط ارنست هولتسر آلمانی در بازار اصفهان گرفته شده است.
 
این پژوهشگر بیان کرد: این ضریح توسط هنرمندان اصفهانی در سال ۱۸۹۳ میلادی ساخته و ۱۰ سال بعد توسط ایرانی‌ها به مدینه منتقل و در بارگاه ائمه بقیع نصب شد که متاسفانه پس از حدود ۲۴ سال و همزمان با تخریب بقیع این ضریح نیز تخریب شد.
 
به گزارش ایکنا؛ احمد ابراهیمی مستند جدید خود را با موضوع تخریب قبور ائمه بقیع(ع) با نام «پنجره فولاد بهشت» در ادامه مستند «پنجره‌های بهشت» و با موضوع تخریب قبور ائمه بقیع(ع) ساخته است. در مستند «پنجره‌های بهشت» برای اولین بار مجموعه‌ای از اسناد مستند نسبت به ماجرای تخریب قبور ائمه بقیع(ع) به نمایش درمی‌آید. پیش از این کارگردان مستند «پنجره‌های بهشت» درباره اسناد این فیلم گفته بود در تحقیقات خود درباره مستند بهشت بقیع، به سه هزار سند اختصاصی دست یافتیم که این اسناد از ایران، افغانستان، عربستان، هندوستان و دولت عثمانی سابق بود.
 
 
انتهای پیام
captcha