
محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتوگو با خبرنگار
ایکنا؛ درباره برنامههای دانشگاه ویژه پذیرفته شدگان در کنکور سراسری اظهار کرد: خسته نباشید میگویم به دانش آموزانی که امسال در کنکور سراسری شرکت کردند و حاصل زحمات چندین ساله خود را به بار نشاندند، همچنین به دانش آموزانی که موفق به کسب رتبه قابل قبول و خوبی شدند، تبریک میگویم. این هفته و طی سه روز همایشی در دانشگاه ویژه ورودیهای جدید و آنهایی که در آزمون سراسری امسال رتبه خوبی کسب کردهاند، برگزار میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه شریف همه ساله بعد از اعلام نتایج کنکور، برنامهای تحت عنوان معرفی رشتههای تحصیلی دارد، افزود: از آنهایی که رتبه برتر کنکور را کسب کرده و رتبههای خوبی آوردهاند دعوت میکنیم به این دانشگاه تشریف بیاورند و در برنامه معرفی دانشگاه و رشتههای دانشگاه شرکت کنند.
میزبانی بهترینهای کنکور سراسری
رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: این برنامه روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ مردادماه برگزار میشود و دانشآموزان حائز رتبههای خوب در رشته ریاضی فیزیک میتوانند از طریق سایت دانشگاه برای شرکت در این برنامه سه روزه ثبتنام کنند. دانشگاه صنعتی شریف این افتخار را دارد که همه ساله بهترینهای کنکور سراسری و آنهایی که رتبه خوبی کسب کردهاند، انتخاب نخستشان برای ادامه تحصیل دانشگاه شریف است. این برنامه به همین منظور و برای آشنایی بیشتر قبولیهای کنکور با این دانشگاه برگزار میشود.
وی گفت: دانش آموزانی که برنده مدالهای جهانی در فیزیک، ریاضی، کامپیوتر و شیمی هستند نیز میتوانند بدون کنکور به دانشگاه صنعتی شریف راه پیدا کنند. این دانشگاه افتخار میکند که همه ساله درصد بالایی از دارندگان مدالهای جهانی را جذب میکند و از صد نفر اول کنکور در گروه آزمایشی گروه علوم ریاضی و فیزیک و دارندگان مدال طلای المپیادهای دانش آموزی در رشتههای ریاضی، فیزیک، کامپیوتر و شیمی همه ساله دانشگاه شریف را انتخاب میکنند. تقریبا بیش از ۹۵ درصد این افراد دانشگاه شریف را برای ادامه تحصیل انتخاب میکنند. سال گذشته از صد نفر اول کنکور ریاضی فیزیک، تعداد ۹۶ نفر دانشگاه شریف را برای ادامه تحصیل انتخاب کردند.
محمود فتوحی ادامه داد: این برنامه سه روزه در دانشگاه شریف به این منظور برگزار میشود که ضمن آشنایی دانشآموزان با رشتههای مختلف موجود در دانشگاه صنعتی شریف به این سوال نیز پاسخ دهیم که چرا برترینهای آزمون سراسری همواره انتخاب اولشان دانشگاه شریف است.
امکان تغییر رشته پذیرفته شدگان در دانشگاه شریف تا رتبه ۵۰۰
رئیس دانشگاه صنعتی شریف همچنین با اعلام این خبر اظهار کرد: یکی از برنامههایی که برای این عزیزان در نظر گرفتهایم؛ امکان تغییر رشته پذیرفته شدگانی است که به این دانشگاه راه پیدا میکنند، بر این اساس پذیرفته شدگانی که رتبههای بین یک تا ۱۵۰ کشوری کنکور سراسری را کسب کردهاند، در هر رشتهای که قبول شوند میتوانند در زمان پذیرش رشته دیگری غیر از رشته قبولی خود را انتخاب کنند.
وی در اینباره افزود: همچنین رتبههای کنکور کشوری بین ۱۵۱ تا ۵۰۰ کنکور سراسری میتوانند با درخواست و تایید دانشکده مربوطه خود برای تغییر رشته به رشته دلخواه خود اقدام کنند. همچنین امکان تغییر رشته در طول تحصیل تا نیمسال ششم تحصیلی در صورتی که از دانشجویان ممتاز در طول دوره کارشناسی باشند، امکان تغییر رشته برای آنها وجود دارد.
به گفته محمود فتوحی، استفاده از تسهیلات مختلف بنیاد نخبگان که همه ساله در اختیار دانشجویان دارای حائز رتبههای بالا قرار میگیرد عمدتا در اختیار دانشجویان با رتبههای خوب و پذیرفته شده در دانشگاه صنعتی شریف قرار میگیرد.
وی با اشاره به برنامه دیگر این دانشگاه برای دانشجویان مقاطع مختلف گفت: یکی دیگر از اقدامات دانشگاه ویژه دانشجویان ممتاز، امکان ورود بدون آزمون به دورههای کارشناسی ارشد و دکتری است آن هم برای دانشجویانی که وضعیت دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد آنها خوب است و در دوره تحصیل خود ممتاز بودهاند، اینها میتوانند بدون کنکور وارد مقطع بعدی شوند.
امکان تحصیل دانشجویان با معدل خوب در دو رشته
رئیس دانشگاه صنعتی شریف به دو برنامه مهم دیگر در این دانشگاه اشاره کرد. یکی امکان تحصیل در دو رشته همزمان و دیگری امکان تحصیل در رشته فرعی (ماینور). در خصوص برنامه اول به منظور شکوفایی و هدایت آموزشی دانشجویان دارای استعداد درخشان در نظام آموزش عالی کشور، آیین نامه تحصیل همزمان در دو رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی در دانشگاه صنعتی شریف برای این دانشجویان تدوین شده است. در مورد برنامه دوم، جهت تنوع بخشی آموزشی و آشنائی دانشجویان مقطع کارشناسی با یکی دیگر از رشتههای مورد علاقه شان، این دانشگاه با توجه به آئیننامه حاضر، دانشکدهها و مراکز مختلف دانشگاه را تشویق به ارائه دوره فرعی برای سایر دانشجویان دانشگاه مینماید. هدف از ارائه این دورهها همانطور که اشاره شد آشنائی دانشجویان واجد شرایط (نه تربیت یک متخصص) با یک رشته غیر از رشته تحصیلی اصلی آنهاست. با توجه به اینکه گرایشها بیشتر به سمت میان رشتهای میروند، این دوره دانشجو را قادر میسازد تا به سادگی و در اسرع وقت بتواند خود را با شرایط جدید وفق دهد.
مدرسه اشتغال شریف و کسب مهارتهای کارآفرینی و کسب و کار
محمود فتوحی با بیان اینکه یکی از برنامههای جدی دانشگاه صنعتی شریف توجه به بحث اشتغال دانش آموختگان در رشتههای مختلف است، گفت: تلاش میکنیم دانشجویان بتوانند مسائل مرتبط با کسب و کار و کارآفرینی و مهارتهای مختلف و مورد نیاز در این عرصه را یاد بگیرند. به عنوان مثال «مدرسه اشتغال شریف» در دانشگاه راهاندازی شده که برگزار کنندهی دورههایی است که دانشجویان و دانشآموختههای مستعد را برای ورود به دنیای کسبوکار آماده میکند. این مدرسه با بخش خودشناسی شروع میشود. در این گام دوباره دانشجو خودش را کشف میکند. در مورد شخصیتش بیشتر یاد میگیرد و میفهمد که چه سبک کاری برایش مناسب است و بهتر است که در زندگی در چه جهتی پیش برود. میتواند برای شروع مسیر شغلیش برنامهریزی کند. در همهی این مراحل مربیان و مشاوران شغلی در کنار دانشجویان هستند تا آنها را راهنمایی کنند.
یادآور میشود همایش سهروزه معرفی رشتههای دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف با هماهنگی و برنامهریزی مشترک میان معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و با همکاری دانشکدهها، استادان و انجمنهای علمی دانشکدهها و دانشجویان دانشگاه برگزار میشود و اطلاعات کامل در مورد نحوه ثبتنام و شرکت در برنامه، در وبگاه همایش به نشانی students.sharif.ir موجود است و آن دسته از افرادی که تمایل به شرکت در این برنامه دارند میتوانند با مراجعه به این وبگاه ثبتنام کنند.
انتهای پیام