کد خبر: 3740536
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۳

مروری بر اخبار معارفی رسانه‎ها/ توصیه استاد قرآن به نوجوانان نخبه قرآنی کشور

گروه فعالیت‎های قرآنی ــ «توصیه استاد قرآن به نوجوانان نخبه قرآنی کشور» یکی از عناوین مهم صفحات معارفی رسانه‌ها در روز جاری است.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‎ها/ توصیه استاد قرآن به نوجوانان نخبه قرآنی کشور

به گزارش خبرنگار ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز سه‌شنبه 30 مرداد 97 اخبار متعددی را منتشر کرده‌اند که در ادامه به تفکیک مورد بررسی قرار می‌دهیم.
فارس
صفحه فعالیت‎های قرآنی خبرگزاری فارس، چند وقتی است که کم‎کارتر از سابق فعالیت می‎کند و امروز هم تا ساعت 14 صرفا دو خبر با عنوان فعالیت 450 مبلغ در طرح «ولایت علوی»/ اجرای ویژه برنامه‌ در تفرجگاه‌ها و دوره آموزشی، تربیتی «اسوه» به روایت تصویر را منتشر کرده است.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران، امروز اساسا به روز نشده و هیچ خبری را منتشر نکرده است.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر نیز امروز صرفا یک خبر با تیتر «توصیه استاد احمد ابوالقاسمی به قاریان عضو طرح اُسوه» منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است: استاد احمد ابوالقاسمی (قاری و استاد بین المللی) با حضور در محل برگزاری نهمین دوره طرح اُسوه، به تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت.
در حاشیه این کرسی تلاوت که به صورت مستقیم از رادیو قرآن پخش شد، استاد ابوالقاسمی به قاریان عضو طرح اُسوه توصیه کرد: شما قاریان عزیز می بایست تمامی تلاوت‌های خود را ضبط و آرشیو کنید. این آرشیو سرمایه قرآنی شماست. بنده به رغم اینکه بیش از ۱۰۰۰ تلاوت از خود در آرشیو شخصی‌ام دارم، کماکان این کار را ادامه می‌دهم و البته حسرت تلاوت‌هایی در دلم وجود دارد که امکان ضبط آن را نداشتم و اکنون به آن دسترسی ندارم.
در ادامه استاد ابوالقاسمی، قاریان طرح اُسوه را به استماع برنامه رادیویی “تلاوت من” دعوت کرد. این برنامه با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر تلاوت قرآن کریم که فرصت کسب عنوان در مسابقات را نداشته‌اند، تولید می‌شود.
قابل ذکر است: در این برنامه، قاریان قرآنی که زیبا قرائت می‌کنند، اما به دلیل عدم کسب عنوان در مسابقات و یا هر دلیل دیگر در جامعه و رسانه‌ها مطرح نیستند، معرفی و تلاوت آنها پخش می‌شود. “تلاوت من”، کاری از گروه اطلاع رسانی رادیو قرآن به کارشناسی و سردبیری احمد ابوالقاسمی و تهیه‌کنندگی مسعودرضا خالقی دوشنبه شب‌ها، ساعت ۲۰:۴۵ تا ۲۲ از شبکه رادیویی قرآن پخش می‌شود.
همچنین یکی از برنامه‌های روز چهارم این دوره، برگزاری هیأت عزاداری به مناسبت شام شهادت حضرت مسلم بن عقیل بود.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران، امروز پرکار بوده و تعداد هفت خبر منتشر کرده است. این صفحه در خبری با عنوان «عرفه، تبیین‌کننده نهضت عاشورا است» آورده است: حجت‌الاسلام علی ناصر اظهار کرد: خداوند متعال به برخی از ایام لحظات و ساعت‌ها جایگاه و ارزش والایی قرار داده است که می‌توان به ماه مبارک رمضان، شب‌های احیا، اعیاد بزرگ مسلمین شعبان و غیره اشاره کرد.
وی افزود: ماه ذی‌الحجه یکی از این ایام محسوب می‌شود؛ چرا که این ماه در درون خود سه رویداد بزرگ دعای عرفه، عید مبارک قربان و عید غدیرخم دارد که هریک در بر دارنده فلسفه مهمی است.
حجت‌الاسلام ناصر اظهار کرد: در ماه ذی‌الحجه دهه اول و روز نهم و دهم از جایگاه مهمی برخوردار است، زیرا این دو روز اختصاص به حاجیانی دارد که در عرفات به راز و نیاز و صیقل دادن روح و نفس خود می‌پردازند و در دهم قربانی را در درگاه الهی ذبح می‌کنند تا حج‌شان قبول درگاه الهی باشد.
این کارشناس دینی در ادامه یادآور شد: عرفه تنها یک دعا نیست، بلکه جریانی‌ است که به انسان معرفت لازم را در شناخت نهضت امام حسین(ع) را ارائه می‌دهد. در خواندن دعای عرفه باید به مضامین آن توجه جدی داشت؛ چراکه این دعا در بر دارنده نکات بسیار ظریف و دقیق از گفت‌وگو امام حسین(ع) به عنوان یک بنده با خداوند متعال است. روزه گرفتن در روز عرفه مستحب است، اما در روایات دینی آمده است که در صورت حادث شدن ضعف بدنی که منجر به حضور در دعای عرفه نشود، بهتر است شخص روزه نگیرد و به دعا برسد. عرفه فرصت مجدد برای بازماندگان از عفو بخشش خداوند در ماه مبارک رمضان است که در عرفه از این فرصت دوباره باید استفاده کنند.
دیگر اخبار این صفحه در روز جاری شامل ناراحتی بنده از بعضی مسائل مطرح شده در مراسم تجمع طلاب در مدرسه فیضیه است، مراسم روز عرفه و نکوداشت شهدای فاجعه منا برگزار می‌شود، خداشناسی در پرتوی خودشناسی، رمز وقوف در عرفات، برگزاری ویژه‌برنامه‎های جشن عید قربان در حرم مطهر امام رضا(ع)، صالحی: تدبیر و بصیرت مردم چهلمین سال انقلاب را بیمه می‌کند و واکنش جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به حواشی تجمع طلاب فیضیه، است.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری ایرنا، امروز دو خبر با عناوین عرفه و پرواز دلها تا عرش اعلی دعای عرفه؛ فرصت تفکر یا ذکر مصیبت منتشر کرده است.
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم، همانند روزهای دیگر پر کار بوده و تعداد هشت خبر را منتشر کرده است. این صفحه نیز به انعکاس توصیه‌های استاد ابوالقاسمی به نوجوانان نخبه قرآنی کشور پرداخته و آورده است: نهمین دوره طرح اسوه با هدف پرورش استعددهای قرآنی کشور با همت شواری عالی قرآن از 26 مردادماه با حضور 70 قاری نوجوان و خوش‌خوان در شهر تهران برگزار شده است.
در این دوره، مباحث تخصصی قرائت، اعتقادی، پاسخ به شبهات، گفتمان‌های معرفتی و غیره از سوی اساتید طراز اول کشور مطرح می‌شود. مهم‌ترین چشم‌انداز این طرح، ارتباط مستقیم و متداوم اساتید با قاریان در طول سال است که توانسته تاحد قابل قبولی به پویایی و انسجام آن بیفزاید.
روز گذشته استاد احمد ابوالقاسمی مدیر شبکه رادیویی قرآن و قاری پیشکسوت کشورمان با حضور در محل برگزاری نهمین دوره طرح اُسوه، علاوه بر تلاوتی که در حاشیه این دیدار داشت و به‌صورت مستقیم نیز از رادیو تخصصی قرآن پخش شد، در قالب نشستی صمیمی، نوجوانان را به نکاتی برای رسیدن به اهداف عالیه در این مسیر رهنمود ساخت.
ابوالقاسمی با اشاره به استعداد و توانایی‌های بالقوه قاریان طرح اُسوه توصیه کرد: شما می‌توانید، تلاوت‌های خود را ضبط و آرشیو کنید. این آرشیو سرمایه قرآنی شماست. بنده به رغم اینکه بیش از یک هزار تلاوت از خود در آرشیو شخصی‌ام دارم، کماکان این کار را ادامه می‌دهم و البته حسرت تلاوت‌هایی در دلم وجود دارد که امکان ضبط آن را نداشتم و اکنون به آن دسترسی ندارم.
در ادامه استاد ابوالقاسمی، قاریان طرح اُسوه را به استماع برنامه رادیویی «تلاوت من» دعوت کرد. این برنامه با هدف شناسایی و معرفی استعداد‌های برتر تلاوت قرآن کریم که فرصت کسب عنوان در مسابقات را نداشته‌اند، تولید می‌شود.
دیگر عناوین این صفحه از خبرگزاری تسنیم در روز جاری شامل اعمال روز عرفه در مفاتیح‌الجنان، برای قرائت دعای پرفیض عرفه، کجا برویم؟، فضیلت روز عرفه در کلامی از پیامبر اکرم(ص)، دعای عرفه، مختصات جغرافیای توحیدی را تعیین می‌کند، چرا ناظران پخش بر محتوای غیراخلاقی برخی برنامه‌های کمدی نظارت ندارند؟، زیارتنامه امام حسین(ع) در روز عرفه + صوت و نتیجه اعمال حج، ارتقای بُعد روحی انسان است/حج، نماد وحدت و انسجام است.
میزان
دو خبر صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان در روز جاری شامل مساجد و تصویرگری عبودیت و بندگی افراد/جایگاه خاص و ویژه مسجد برای مسلمانان و معنای واقعی عرفه چیست/برنامه‌های سیما و هیئت‌ها در روز عرفه است.

باشگاه خبرنگاران جوان
شش خبر صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان در روز جاری شامل شرط قبولی و استجابت دعا در روز عرفه، حدیث رسول اکرم(ص) درباره روز عرفه، تسبیحات حضرت رسول (ص) در روز عرفه، دعاى عرفه با صدای مداحان مشهور+دانلود، عید قربان برای مسئولان هر روز و هر دقیقه است و نوای دعای عرفه در ۸۰۰ امامزاده کشور طنین‌انداز می‌شود، است.
روزنامه کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان، امروز گزارشی با عنوان «خطر در کمین منسوبان مسئولان» منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است: با آنکه بزرگ‌زادگی در اصل عنوان مثبتی است؛ ولی به سبب نوع عملکرد نادرست و هنجارشکنانه برخی از افراد، معنا و مفهوم منفی به خود گرفته است و در حقیقت این عنوان تعریضی به «سوءاستفاده از موقعیت‌های والدین» یعنی همان حاکمان و دانشمندان و‌ اشراف و ثروتمندان و قدرت و ثروت و موقعیت برتر اجتماعی آنان است.
بر این اساس، وقتی سخن از مفهوم اجتماعی «بزرگ‌زادگی» به میان می‌آید، مراد هر گونه سوءاستفاده بستگان و خویشان از موقعیت‌های اجتماعی و سیاسی کسانی است که در موقعیت و مناصب اجتماعی قرار گرفته‌اند. بنابراین، مفهوم بزرگ‌زادگی به عنوان یک پدیده زشت اجتماعی، منحصر به سوءاستفاده فرزندان صاحب‌منصبان نیست؛ بلکه دارای مفهوم فراتر و گسترده‌تر از سوءاستفاده فرزندان از موقعیت اجتماعی برتر والدین است؛ زیرا هر گونه رابطه نسبی و سببی را در بر می‌گیرد که از شخص برای مقاصد شخصی و سوءاستفاده از موقعیت خویشان بهره می‌گیرد؛ چنانکه بارها دیده شده است، غیر از فرزندان، حتی برادر، داماد، عروس، پدر داماد، پدر عروس، خواهرزاده و برادر زاده و مانند آنها از موقعیت خویشان با جایگاه برتر و مناصب عالی سوءاستفاده کرده و متعرض حقوق اجتماعی و ثروت و منابع ملی و دولتی و مانند آن شده‌اند؛ بنابراین، وقتی از این منظر به این پدیده اجتماعی زشت نگاه می‌کنیم، در می‌یابیم که آیات و روایات بسیاری در تحلیل و تبیین آن وارد شده و ابعاد گوناگون آن را بیان و توضیح داده است.

دیگر عناوین مهم این صفحه در روز جاری شامل تاثیرات گناه، کثرت گناه یعنی قساوت قلب و مسخ انسانیت، استفتاء از رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخاب بهترین عطرها و گناهانی که نعمت‌ها را تغییر می‌دهد، است.
انتهای پیام

captcha