کد خبر: 3741318
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
بطحایی عنوان کرد:

تحقق سند تحول بنیادین با ایجاد تحول در محتوا و تغییر مدیریت‌ها

گروه جامعه ــ وزیر آموزش و پرورش ایجاد تحول در محتوا و کیفیت برنامه‌های آموزش و پرورش و همچنین تغییر مدیریت‌ها را از جمله اقدامات این وزارتخانه برای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طی یک سال گذشته دانست.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای یک ساله وزارت آموزش و پرورش امروز، چهارم شهریورماه، همزمان با هفته دولت با حضور سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش و معاونان و مدیران کل این وزارتخانه در دبیرستان ماندگار البرز برگزار شد.

سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش پس از بازدید از بخش‌های مختلف این نمایشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی فرصتی مناسب برای رصد آنچه به وقوع پیوسته و بهره‌مندی از آن برای ترسیم چشم انداز آینده است.

وی با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش طی یک سال گذشته برای تحقق سند تحول بنیادین از دو مسیر حرکت خود را آغاز کرده است، گفت: قدم اول ایجاد تحول در محتوا و کیفیت برنامه‌های آموزش و پرورش است؛ آنچه شاید بتوان به عنوان اثربخشی نظام از آن نام برد. این تحولات باید رخ دهد تا فاصله آموزش و پرورش با توقعات و انتظاراتی که جامعه از ما دارند کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به اقدامات خوبی که طی یک سال گذشته در راستای این ایجاد تحول صورت گرفته است، گفت: حذف آزمون‌های مدارس تیزهوشان از مهم‌ترین این موارد بود که با موانع زیادی نیز روبرو شد و برخی درصدد به حاشیه کشیدن این تصمیم بودند؛ اما همکاران ما در این وزاتخانه تحمل به خرج دادند و مقاومت کردند، چرا که معتقد بودند این تحول به نظام پرورشی کشور کمک شایانی می‌کند.

وی حذف کتاب‌های کمک آموزشی به ویژه در دوره ابتدایی را نیز از دیگر تحولات مثبت رخ داده برشمرد و عنوان کرد: تنها کتاب معتبر، کتاب برنامه درسی رسمی مدارس است؛ کتاب‌های کمک درسی موجود تمام زحمات برنامه ریزان درسی را به باد فنا می‌دهد.

اصلاح تکالیف و جایگزین کردن فعالیت‌های گروهی بجای رقابت‌های فردی از دیگر مواردی بود که بطحایی بدان اشاره و عنوان کرد: همچنین طی یک سال گشته در صدد گفتمان سازی در جامعه برآمدیم تا انتظارات والدین را از توجه صرف به بعد آموزشی به مقولات پرورشی نیز سوق دهیم. این یکی از مواردی بوده است که با دستاوردهای مطلوبی مواجه بود و شاهد تغییرات خوبی در میزان مشارکت والدین و توجه آنان به مسائل پرورشی بودیم. سند تحول بنیادین شش ساحت تربیت را مدنظر قرار داده است و ما نباید صرفا به یک بعد آن محدود شویم.

وی ادامه داد: دانش آموزان باید در مدرسه لذت بردن از دوران کودکی و زندگی کردن را تجربه کنند؛ این گفتمان طی سال‌های گذشته کم رنگ شده بود اما طی یک سال گذشته قدم‌های خوبی برای ایجاد آن برداشته شده است.

مهم‌ترین استراتژی ما مدرسه محوری است

وی گام دوم برای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را تغییر در مدیریت‌ها دانست و اظهار کرد: مهم‌ترین استراتژی ما مدرسه محوری است که برای رسیدن به این هدف برنامه‌های مدونی را مد نظر قرار داده‌ایم.

وی اجرای نظام انتخاب و انتصاب مدیران را از جمله اقدامات مثبتی برشمرد که جزو آرزوهای فرهنگیان از بعد انقلاب اسلامی تا کنون بوده است و گفت: در این راستا 11 هزار نفر اعلام آمادگی کردند و سه هزار نفر نیز انتخاب شدند. اگر چه این نظام در ابتدای راه ممکن است با اشکالاتی نیز مواجه باشد اما می‌تواند با اصلاح در سایر سطوح مدیریتی نیز بکار گرفته شود.

بطحایی برنامه سنجش صلاحیت‌های حرفه‌ای مدیران مدارس، تضمین کیفیت مدارس و تفویض اختیار به مدرسه را از جمله اقدامات در دست اجرای وزارت آموزش و پرورش برای رسیدن به مدرسه محوری و تحقق سند تحول برشمرد و عنوان کرد: در این میان از معلمان و نیازهای آنان غافل نشده‌ایم. معلمان نیاز به عوامل انگیزشی دارند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.

وی جامعه ذینفعان وزارت آموزش و پرورش را اعم از معلمان و خانواده‌ها، بسیار گسترده دانست و ضمن تأکید بر ضرورت ارتباط با این گروه‌ها، گفت: مشکلات مدیران مدارس و معلمان در شوراهای معاونان به صورت ویدئوهای ارسالی پخش می‌شود تا سطوح بالادستی در جریان مشکلات کف مدرسه باشند. همچنین از طریق تلویزیون تعاملی سینا باید ارتباط گسترده‌تری را با خانواده‌ها ایجاد کنیم.

انتهای پیام

فرزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۶/۰۴ - ۱۱:۲۰
0
0
با سلام و سپاس از بيانات روشن و اقدامات صريح مقام عالي وزارت آموزش و پرورش
خواهشمندم با توجه به بيان اين فرمايش محوري :

« تنها کتاب معتبر، کتاب برنامه درسی رسمی مدارس است؛ کتاب‌های کمک درسی موجود تمام زحمات برنامه ریزان درسی را به باد فنا می‌دهد. »

دستور بفرماييد بررسي شود چرا با وجود ۱۲ كتاب درسي آموزش قرآن، معاونت پرورشي به جاي كمك به تعميق و تحككيم و تعميم محتواهاي درسي، اقدام به چاپ كتاب هاي متعدد و موازي و بلكه مغاير با برنامه درسي قرآن در مدارس مي نمايد؟

آيا مي دانيد با وجود كتاب هاي درسي قرآن تا كنون چند عنوان كتاب براي روخواني و روان خواني و مفاهيم و حفظ از طريق حوزه محترم معاونت پرورشي با اعتبارات آموزش عمومي قرآن توليد و توزيع و جمع آوري شده و مي شود؟

آيا تمركز بر كتاب هاي درسي نبايد اولويت و ماموريت ذاتي اين وزارت باشد.

همين تكثر گرايي اسيب هاي جبران پذيري به دنبال داشته است.
ممنون از توجه و عنايت شما به ساعات درسي قرآن

با احترام
captcha