کد خبر: 3744863
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
در هشتاد وسومین جلسه هیئت رسیدگی مطرح شد؛

تبیین چندباره حدود اختیارات هیئت رسیدگی در ساماندهی مؤسسات مردمی/ ادغام اتحادیه‌ها تابع اراده اشخاص نیست

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ طی هشتاد و سومین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات مردمی ـ فرهنگی قرآن و عترت، علی‌رغم اینکه در آیین‌نامه تشکیل هیئت رسیدگی به این موضوع تصریح شده بود اما بر اساس ابهامی که اخیرا درباره حدود اختیارات و وظایف هیئت رسیدگی در ساماندهی مؤسسات مردمی و غیردولتی مطرح شده بود، شبهه‌زدایی شد.

حسین بهبودی، دبیر اجرایی هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا با اشاره به مصوبات جلسه اخیر این هیئت، اظهار کرد: هشتاد و سومین جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات مردمی ـ فرهنگی قرآن و عترت کشور صبح امروز، 17 شهریورماه با یک هفته تأخیر بنا بر دلایلی، تشکیل شد.
وی با اشاره به اینکه الحمدلله این جلسه با حضور حدنصاب اعضا برپا شد، اظهار کرد: همچنین دستور جلسات پیش‌بینی شده مورد بحث و بررسی قرار گرفت که از آن جمله پروانه درخواست تأسیس پنج مؤسسه قرآنی بود که مورد بررسی قرار گرفت، پرونده این مؤسسات در دبیرخانه تکمیل شد و به هیئت رسیدگی آمد که با تصمیم اعضا با اصل تأسیس این مؤسسات موافقت شد.
بهبودی اظهار کرد: پس از آن نیز درباره فعالیت و عملکرد یکی از مؤسسات قرآنی استان‌ها بحث و تبادل نظر شد. در خصوص مؤسسه مطروحه گزارش‌ها و نظراتی به دفاتر استانی سازمان تبلیغات اسلامی و یا دبیرخانه ارسال شد که مقرر شد دبیرخانه نیز درباره عملکرد آن، اطلاعات لازم را جمع‌آوری کند و به بررسی فعالیت‌ مؤسسه فوق بپردازد و سپس از فعالیت آن بازدید به عمل آورد و پس از تکمیل گزارش در جلسات بعدی هیئت منعکس شود تا تصمیم نهایی درباره فعالیت آن اخذ شود.
دبیر اجرایی هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تصریح کرد: ابهام و شبهه‌ای درباره حدود اختیارات و وظایف هیئت رسیدگی در ساماندهی مؤسسات مردمی و غیردولتی قرآنی مطرح شده بود که این موضوع به شکل جدی مورد بحث قرار گرفت البته حدود سه ماه پیش از این، موضوع در هیئت رسیدگی مطرح شد که هیئت رسیدگی آن را به کمیته‌ای ارجاع داده بود تا کار کارشناسی انجام شود که این کمیته حدود یک ماه و نیم گذشته این موضوع را مفصل بررسی کرده بود که حدود وظایف هیئت رسیدگی در ساماندهی و صدور مجوز به تشکل‌های غیردولتی تا چه حد است.
وی ادامه داد: البته باید گفت در آیین‌نامه تشکیل هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی که دوم اسفندماه 93 تصویب شد، تبیین شده بود که اداره ثبت از این تاریخ به بعد مکلف است که تأسیس و هرگونه خدمت‌‌رسانی به مؤسسات و شرکت‌هایی که نام و موضوع فعالیت‌هایشان قرآن وعترت است را به هیئت رسیدگی ارجاع دهد.
بهبودی اظهار کرد: علی‌رغم اینکه در آیین‌نامه تشکیل هیئت رسیدگی به این موضوع تصریح شده بود اما باز برخی از مصادیق مطرح شد که قرار شد آن کمیته بیشتر بررسی کند و امروز نتیجه کارشناسی آن کمیته در این خصوص در جلسه انعکاس داده شد.
وی عنوان کرد: طی جلسه امروز، 17 شهریورماه تأکید و تصریح شد که تمامی مؤسسات و اشخاص حقوقی که با موضوع و عنوان فعالیت‌های قرآن وعترت تشکیل می‌شوند یعنی چه در عنوان و چه موضوع فعالیت‌هایشان مربوط به قرآن و عترت باشد، لزوماً باید از هیئت رسیدگی مجوز اخذ کنند و اگر احیاناً برخی از اشخاص حقوقی نیز پیش از این اقدام به اخذ مجوز از دستگا‌ه‌های دیگر کرده‌اند خودشان را مکلف کنند که با ضوابط هیئت رسیدگی تطبیق دهند و پروانه جدید فعالیتشان را از هیئت رسیدگی دریافت کنند.
بهبودی با اشاره به اینکه از جمله دستور جلسه مطرح شده در این جلسه نیز بحث ادغام اتحادیه‌های کشوری بود، اظهار کرد: درباره ادغام اتحادیه‌ها نیز بحث و بررسی‌هایی صورت گرفت که تصمیمات اجمالی و مذاکراتی صورت گرفت و قرار شد که شورای توسعه فرهنگ قرآنی زحمت تشکیل کمیته‌ای را از طرفین و دستگاه‌های متولی در این زمینه را بکشد تا در اسرع وقت این موضوع را برای اینکه تلاش و همراهی همه را در پی داشته باشد، به نتیجه برساند و در واقع این کمیته کار را سامان دهد.
دبیر اجرایی هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت تأکید کرد: براساس مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادغام باید انجام شود و ادغام تابع اراده اشخاص نیست و اگر در آینده هم این کمیته توفیق جلب نظر گروه و افرادی را خدایی نکرده نداشته باشد، مانع از ادغام و اجرای مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این زمینه نخواهد بود.
انتهای پیام

captcha