به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: این اندازه بیاعتباری برای رییس جمهوری آمریکا در تاریخ سخنرانیهای در این سطح در سازمان ملل متحد تاکنون سابقه نداشته است. اما در برابر او سخنرانی رییس جمهوری اسلامی ایران موجب احترام و تکریم سران دیگر کشورها شد به نظر میرسد این اندازه اختلاف در کیفیت و بازخورد سخنرانیهای روحانی و ترامپ موجب شده است تا واکنش دار و دسته ساکنان کاخ سفید اگر نمیتوانند در سیاستگذاری همه سیاستمداران و تصمیم گیرندگان در داخل آمریکا و نهادهای تصمیمگیری و حتی افکار عمومی آمریکا و جهان را با خود همراه کنند، در صدد برآیند تا آسیبهای حیثیتی که از همراهی و ایستادگی اروپاییها بر برجام به آمریکا وارد شدهاست و نیز استهزای روز سهشنبه سران کشورها و دیپلماتهای حاضر در سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را با غوغا سالاری و عربدهجویی و تهدید و فرافکنی در باره مهمترین تعهدات بینالمللی از جمله برجام که از سوی آمریکا زیر پا گذاشته شده است را تحت تأثیر قرار دهند و به فراموشی بسپارند.
برهمین اساس جان بولتون روز گذشته در مجلسی که طرفداران تحریم و فشار علیه ایران اسلامی در آن بودهاند، میدان و فضا را برای تکرار تهدیدها و فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه ایران مناسب دیده است و از این رهگذر تلاش کرده است تا با لفاضی و عاریت گرفتن کلمات موهن اهمیت تهدیدهای تکراری خود را بیش از آنچه تا حالا تصور میکرده است نشان دهد.
در حالی که لفظهای درشت و تند و یا کلمات ظاهرا آرام آنان در هر مقطعی که گفته شده است و از هر دهانی که درآمده باشد، تأثیری بر واقعیتهای دنیای سیاست و اقتصاد نداشته است. کسی باید به بولتون و همخانههای او در کاخ سفید بگوید که اگر نمیتوانی حتی در داخل آمریکا اجماعی علیه ایران ایجاد کنی در فکر همراه کردن اروپا با خود نباش. قدری به عقب برگرد و آثار مذاکرات موفق و طولانی کشورهای ۵ به علاوه یک با ایران را دوباره بازنگری کن برجام را از نو بخوان و بدان که همواره منطق گفت و گو بر منطق تشنج طلبی و بحرانزایی غلبه کرده است زمانه امروز زمانه دیگری است. امروز را که عربده جویی میکنی به یاد داشته باش!
سعید تقیپور