کد خبر: 3766554
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲
معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه:

تکفیر و توهین به مذاهب محصول برنامه‌ریزی استکبار است/ نقش نرم‌افزاری همایش‌ها

گروه حوزه‌های علمیه ــ حجت‌الاسلام نبوی با بیان اینکه تکفیر و توهین برخی از پیروان مذاهب به مذهب دیگر محصول برنامه‌ریزی و توطئه استکبار است، تصریح کرد: همایش‌ها نقش نرم‌افزاری دارند، اما این مسئله مانع از این نیست که راه‌های دیگر به ویژه در تعاملات اجتماعی و عمومی میان شیعیان و اهل سنت را هم پیگیری کنیم.

تکفیر و توهین به مذاهب، محصول برنامه‌ریزی استکبار استحجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن نبوی، معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا؛ ضمن تبریک هفته وحدت گفت: حقیقت این است که مشترکات میان شیعه و سنی زیاد است و در این مشترکات باید با کسانی که در مقام دشمنی و جنگ نیستند کنار هم بایستیم و به وحدت برسیم.

وی افزود: امام علی(ع) در فرمایشی در نهج‌البلاغه در نامه ۵۳ فرموده‌اند که «وَ أَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ وَ الْمَحَبَّةَ لَهُمْ وَ اللُّطْفَ بِهِمْ، وَ لَا تَکُونَنَّ عَلَیْهِمْ سَبُعاً ضَارِیاً تَغْتَنِمُ أَکْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ وَ إِمَّا نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْقِ؛ مهربانى به رعیت و دوست داشتن آن‌ها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز. چونان حیوانی درنده مباش که خوردنشان را غنیمت شمارى، زیرا آنان دو گروه‌اند یا هم‌کیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش. از آن‌ها خطا‌ها سر خواهد زد و علت‌هایى عارضشان خواهد شد و به عمد یا خطا لغزش‌هایى کنند. پس از عفو و بخشایش خویش نصیبشان ده، همان گونه که دوست داری که خداوند نیز از عفو و بخشایش خود تو را نصیب دهد...»

نبوی بیان کرد: امام علی(ع) در این نامه خطاب به مالک اشتر فرمودند که از سیاست‌ ورزیدن و حقه‌بازی در حق مردم بپرهیز و آن‌ها را آزار نده. استدلال حضرت بسیار جالب است که مردم یا برادر دینی تو هستند و یا از جنس و نوع تو. بنابراین همین عبارت کوتاه منشور بین‌المللی برای صلح با همه بشریت است.

معاون تبلیغ حوزه ادامه داد: بنابراین باید با همه کسانی که در مقام مقابله و جنگ با ما نیستند وحدت و صلح داشته باشیم، ولی با کسانی مانند رژیم غاصب صهیونیستی و دولت آمریکا که قصد دارند علیه ما بجنگند مقاومت می‌کنیم و در برابر آنان می‌ایستیم.

نبوی با اشاره به آیه شریفه «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْا إِلَى کَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِکَ بِهِ شَیْئًا...»(آل عمران/۶۴) تصریح کرد: این آیه هم با صراحت فرموده است که به اهل کتاب بگویید بر سر کلمه یکسان یعنی توحید با هم وحدت کنیم و در سایه توحید و دوری از بت‌پرستی با یکدیگر رشد کنیم؛ همچنین در آیه ۱۰۳ آل عمران آمده است «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا وَاذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ» در این آیه نفرمود که به حبل آمریکا و نفاق و فساد و کفر چنگ بزنید بلکه فرمود: «به حبل الهی مستمسک شوید و وقتی را به یاد بیاورید که با هم دشمن بودید و خدا شما را از عذاب و آتش تفرقه نجات داد؛ بنابراین از منظر قرآن کریم وحدت یکی از بزرگترین نعمات الهی است.»

وی افزود: در مشی و سیره معصومین(ع) هم این طور بوده که با اهل سنت مدارا داشتند و به آنان اهانت نمی‌کردند البته بحث و مناظره وجود داشته ولی توهین نبوده است. امروز هم ما به طریق اولی نیازمند وحدت هستیم، زیرا دشمن مشترک با قرآن و پیامبر(ص) داریم که در رأس آن اسرائیل است.

وی در پاسخ به این سؤال که سالانه همایش‌هایی درباره وحدت برگزار می‌شود که گاه با وضعیت اقتصادی کنونی هزینه‌های زیادی به کشور تحمیل می‌شود آیا نمی‌توان وحدت را از طرق دیگری پیگیری کنیم؟ بیان کرد: به طور کلی برای وحدت در بخش‌های زیادی موفقیت خوبی داشتیم، ولی در برخی موارد هم وضعیت مطلوب نیست؛ برپایی این همایش‌های هم نقش خود را داشته گرچه مانع از پیگیری وحدت از راه‌های دیگر هم نیست.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: امروز بخش زیادی از علمای اهل سنت حداقل در داخل کشور متوجه شده‌اند که داعش و طالبان دغدغه دینی ندارند و به دنبال تأمین منافع کفار، رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند؛ از این رو شاهدیم علمای شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان و در کردستان وحدت دارند و رابطه خوبی میان آنان برقرار است. همچنین امنیتی که امروز در ایران وجود دارد در پرتو همین وحدت است.

وی اظهار کرد: وقتی در عراق داعش به این کشور حمله کرد شیعه در کنار اهل سنت ایستاد و حتی بیشتر از آنان مبارزه و مقاومت کرد و این کشور را از دست داعش نجات داد؛ در مجلس عراق مدت زیادی آمریکا و دیگر کشور‌ها تلاش کردند تا در تعیین رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر دخالت کنند، اما در نهایت موفقیت چندانی نصیبشان نشد؛ در یمن علاوه بر شیعیان، اهل سنت نیز وجود دارند و آماج حملات عربستان و هم‌پیمانان هستند.

نبوی تصریح کرد: در سوریه ایران این کشور را به تعبیر برخی افراد از حلقوم استکبار و داعش بیرون کشید، با اینکه جمعیت زیادی از اهل سنت در این کشور زندگی می‌کنند؛ بنابراین پیشرفت در زمینه وحدت زیاد بوده و همایش‌ها هم نقش نرم‌افزاری داشته است، اما این مسئله مانع از این نیست که راه‌های دیگر به ویژه در تعاملات اجتماعی و عمومی میان مناطق شیعه و اهل سنت را هم بپیماییم.

نبوی با بیان اینکه افراط و تفریط‌ها در هر دو سو گاهی سبب دامن زدن به اختلافات است، اظهار کرد: برخی با عنوان عیدالزهرا(س) و فرحةالزهرا(س) یا عشق به ولایت در شیعیان باعث ایجاد مشکلاتی می‌شوند و به جای تمرکز بر مشترکات، بر اختلافات دامن می‌زنند. از طرف دیگر گروه‌هایی هم به نام اهل سنت دیگران را تکفیر می‌کنند. به نظر بنده هر دو طرف محصول تدبیر، حمایت و برنامه‌ریزی آمریکایی انگلیسی است، ولو اینکه برخی نادانسته هم خود را وارد این جریانات می‌کنند.

معاون تبلیغ حوزه با بیان اینکه این دو جریان به تدریج و آرام‌آرام در حال دور شدن از پیکره اجتماعی مسلمین هستند، تصریح کرد: وحدت به معنای دست کشیدن ما از باور به اهل‌بیت(ع) و عشق و محبت به آنان نیست. در سیره ائمه معصومین(ع) وحدت با فرقه‌های دیگر را شاهد هستیم، در عین اینکه مجادلات فقهی، کلامی و مناظره داشتند. ما نیز باید این روش را دنبال کنیم وگرنه تفرقه به سود دشمنان تمام خواهد شد و دودش به چشم مسلمین و کشور‌های منطقه می‌رود. همان طور که در سالیان اخیر با رفتار‌های دور از انصاف و عدالت و وحشی‌گری‌های داعش شاهد این موضوع هستیم.

انتهای پیام

captcha