
به گزارش
ایکنا؛ بهنقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، جشن ازدواج ۱۳۷ زوج دارای معلولیت به همت اداره کل سلامت شهرداری تهران و با مشارکت انجمن دفاع از حقوق معلولان با حضور شهردار و معاون اجتماعی شهردار، اعضای شورای شهر و مسئولین سازمان بهزیستی شب گذشته در برج میلاد تهران برگزار شد.
در این مراسم حناچی شهردار تهران، شجاعپوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری، امانی و میرلوحی از اعضای شورای شهر، نصیری مدیر کل سلامت شهرداری، محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور و جمعی از مدیران شهری، نمایندگان انجمنها و موسسات مردم نهاد فعال در حوزه معلولین و خانوادههای عروسها و دامادها در برج میلاد تهران حضور داشتند.
ولی الله شجاعپوریان، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این مراسم طی سخنانی ضمن تبریک و اظهار خشنودی از اینکه زوجهای جوان در ماه مبارک ربیع الاول و همزمان با روز جهانی معلولان زندگی عاشقانه خود را آغاز کردهاند؛ برای آنان آرزوی خوشبختی کرد.
وی افزود: آغاز مدیریت شهری کلانشهر تهران با رویکرد اجتماعی و فرهنگی از سوی آقای دکتر حناچی رقم خورده که اتخاذ این دیدگاه صحیح و اثرگذار جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به شعار شهردار جدید تهران مبنی بر «تهران، شهری برای همه»، گفت: با اتخاذ این رویکرد، شهر برای تمام افراد شرایطی را فراهم میکند که فارغ از محدودیتها و نیازهای خاص خود بتوانند از وسایل حمل و نقل عمومی، بوستانها، معابر و سایر امکانات شهری به راحتی استفاده کنند.
شجاعپوریان تصریح کرد: با افتخار اعلام میکنم معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با رویکرد خدمت به مردم و تلاش دارد شرایطی را فراهم کند که همه شهروندان از فرصت برابر و برخوردار از عدالت اجتماعی بهرهمند شوند.
وی مسئولیت حوزه اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای تحقق شعار «تهران شهری برای همه» و «تهران شهر دسترس پذیر» را سنگینتر دانست و اظهار امیدواری کرد که با فعالیت کمیته مناسبسازی شهرداری تهران و کارگروههای تخصصی متشکل از معاونتهای مختلف شهرداری تهران و نمایندگان جامعه معلولان، ضمن پیگیری و نظارت، عمده مشکلات این قشر مرتفع شود.
نصیری: دسترس پذیری تهران برای معلولان به مطالبه عمومی تبدیل شود
زینب نصیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران نیز شهر دسترس پذیر و شهری که بتواند پاسخگوی نیازهای همه افراد با هر نوع معلولیت و نیاز خاص باشد را دغدغه شهرداری تهران دانست و افزود: مجموعه مدیریت شهری نیز تمام تلاش خود را بکار میگیرد تا به لحاظ کالبدی و ساختاری، ضمن رفع محدودیت ها، کلانشهر تهران را برای تمام اقشار خاص از جمله معلولان، مادران دارای فرزند خردسال، سالمندان و... دسترس پذیر کند.

وی با اشاره به فعالیت ۳۵۲ کانون معلولان در شهر تهران گفت: تقویت این کانون ها، شناسایی مسائل حوزه معلولان، پیگیری و مطالبه گری توسط خود این افراد، جلب مشارکت اجتماعی شهروندان دارای معلولیت و سازمانهای مردم نهاد فعال در این حوزه و حمایت از آنان مورد توجه شهرداری است.
نصیری درباره مناسبسازی فضای شهری برای افراد دارای معلولیت افزود: ضمن آموزش و آگاهسازی دبیران کانونهای معلولان از لحاظ دانش فنی، آنان براساس مصوبه معاونت معماری و شهرسازی، عضو کمیته مناسبسازی مناطق شده و بر مناسبسازی و استانداردسازی فضاهای شهری؛ مجموعههای فرهنگی اجتماعی، سرای محلات، مجموعههای ورزشی برای افراد دارای معلولیت نظارت خواهند کرد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر لزوم فرهنگسازی برای حضور افراد دارای معلولیت در جامعه اظهارداشت: مناسبسازی فضای شهری برای این افراد باید به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شده و تمامی نهادها در این حوزه مشارکت داشته باشند. در مناسب سازی فضای شهری تنها دسترس پذیری برای افراد دارای معلولیت مطرح نیست بلکه در این حوزه سالمندان، مادران و کودکان هم مورد توجه قرار میگیرند.
نصیری افزود: تمام ساختمانهای شهرداری تهران توسط انجمنهای مردم نهاد فعال در حوزه معلولیت و کانونهای معلولان ارزیابی میشود و تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیت مدیریت شهری کاستیها اصلاح و مناسب سازی لازم انجام شود.
برگزاری دورههای مشاوره پیش از ازدواج برای زوجهای معلول
همچنین علی محمودنژاد، رئیس انجمن دفاع از حقوق معلولان نیز با ارائه گزارشی از جشن ازدواج افراد دارای معلولیت اظهار کرد: در این جشن ۶۳ زوج هر دو دارای معلولیت و ۷۴ زوج یکی از زوجین معلول است که با همکاری بهزیستی به هر کدام از آنان، ۲ میلیون تومان هدیه داده میشود. همچنین خیرین نیز هدایایی را برای این زوجها درنظر گرفتهاند.

وی بیان کرد: این سومین جشن ازدواج گروهی معلولین شهر تهران است که با همکاری معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره کل سلامت از ۶ ماه گذشته کلید خورده که دورههای مشاوره ازدواج برای آنان برگزار کردیم و امروز شاهد مراسم پیوند این زوجها با حضور مسئولین هستیم.
تقدیر از معاونت اجتماعی برای ایجاد کمیته مناسب سازی شهرداری برای نخستین بار
در ادامه این مراسم توکلی دبیرکل کانون معلولین شهر تهران نیز از معاونت اجتماعی شهرداری تهران برای ایجاد کمیته مناسبسازی برای نخستینبار با عضویت دبیران کانونهای معلولین محلات قدردانی کرد و آن را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم از پتانسیل این افراد برای شهر دسترس پذیر بهره بگیریم.
وی گفت: هماکنون ۳۵۲ دبیر کانون معلولین با بهرهگیری از ظرفیتهای تمام افراد دارای معلولیت در محلات شهر تهران اعم از نابینایان، کم بینایان، ناشنوایان، کم توانان ذهنی، توان یابان جسمی حرکتی و... در حال فعالیت هستند و مطالبات خود را از مدیریت شهری و سایر نهادهای مرتبط پیگیری میکنند.
دبیرکل کانون معلولین شهر تهران بر لزوم اصلاح مبلمان شهری و ساختار مناسبسازی شهر، آموزش به اقشار معلولین و انجام اقدامات علمی، فرهنگی و آموزشی، برنامه ریزی و هدفگذاری تمرکز بر آموزش بر پیشگیری از معلولیت و آگاهسازی مردم نسبت به شرایط افراد دارای معلولیت تاکید کرد.
در این مراسم اعضای انجمن دفاع از حقوق معلولان با اهدای هدیه از شجاع پوریان معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران برای توجه ویژه به حوزه معلولین تقدیر کردند.از میان برنامههای این مراسم برگزاری برنامههای شاد، مسابقه، اجرای موسیقی و ... بود که مورد استقبال حضار قرار گرفت. همچنین در این برنامه با برپایی مراسم عقد ویژه، یکی از زوجهای جوان دارای معلولیت، توسط آیتالله سید مصطفی محقق داماد با حضور خانوادههای خود به عقد و ازدواج رسمی و دائم یکدیگر درآمدند. همه شهروندان باید از عدالت اجتماعی و فرصت برابر استفاده از امکانات برخوردار باشند.
انتهای پیام