کد خبر: 3775162
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵

ثبت ۱۵ هزار و هجده مورد ولادت طی ۹ ماهه نخست سال در بوشهر/ کارت ملی هوشمند برای دانش‌آموزان

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر گفت: ۱۵ هزار و هجده مورد ولادت در استان طی ۹ ماهه نخست سال ثبت شده است. در این مدت نرخ ولادت ۲۲.۲ در هزار است که به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۸ نفر پسر متولد شده است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ اسکندر پاسالار، مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر روز گذشته، 2 دی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سالن جلسات این اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه ثبت احوال یک دستگاه هویتی در ارکان نظام است و امسال در یکصدمین سال تلاش با شعار مدیریت هوشمند هویت ایرانیان در خدمت سایر اقشار جامعه است، اظهار کرد: اداره ثبت احوال بوشهر با صدور اولین شناسنامه به نام سیدعبدالرسول کازرونی در سال 1307 کار خود را آغاز کرد و طی چهل ساله بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خدماتی شامل تعویض شناسنامه به عنوان سجلی قدیمی، اختصاص کد ملی، احراز هویت و شناسایی افراد و آرشیو اسناد الکرونیک به مجموعه خدمات ماموریتی این سازمان اضافه شد.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ سال از حضور ثبت احوال در عرصه اداری کشور می‌گذرد که از قدیمی‌ترین نهادهای دولتی ایران است، افزود: اولین قانون مرتبط با ثبت احوال در سال ۱۳۰۴ تصویب شد و مردم ملزم به گرفتن شناسنامه ایرانی شدند و در سال ۱۳۰۷ شکل قانونی یافت و علاوه بر صدور شناسنامه، فهرست مشمولان نظام وظیفه را تهیه می‌کرد و این موضوع باعث افزایش ثبت احوال شد.

کارت ملی هوشمند؛ کلید ورود به دولت الکترونیک

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه ثبت احوال یک سازمان حاکمیتی است و از ارکان مهم حکومت است، بیان کرد: 27 دفتر پیشخوان در کنار 5 ایستگاه سیار در ارائه خدمات هویتی در سطح استان بوشهر فعال هستند و اعتبار استفاده از کارت ملی‌های قدیمی به پایان رسده است و هم استانی‌های گرامی تا پایان سال جاری می‌توانند جهت تکمیل و صدور کارت ملی هوشمند خود بر روی پایگاه اطلاعات جمعیت کشور با تعرفه دولتی 20 هزار تومان و هزینه پیشخوان 12 هزار تومان درخواست را ثبت کنند و بدین خاطر که کارت ملی هوشمند کلید ورود به دولت الکترونیک است.

وی به فعالیت‌های ثبت احوال در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: ثبت احوال با تغییرات گسترده‌ای روبه‌رو بوده است و از شکل سنتی اکنون بروز شده است و خدمات گسترده به صورت الکترونیک ارائه می‌شود.

پاسالار به انجام آرشیو الکترونیک اشاره کرد و افزود: بیش از یک میلیون و ۴۹۴ هزار سند در استان بوشهر آرشیو الکترونیک شد که شامل اسناد ولادت و فوت بوده است.

وی با بیان اینکه امسال پایان زمان استفاده از خدمات کارت ملی قدیمی است، گفت: تاکنون ۷۲ درصد مردم استان بوشهر برای دریافت کارت هوشمند ملی درخواست داده‌اند و بخش اعظمی صادر شده و ۲۸ درصد مردم استان بوشهر هنوز اقدام به درخواست نکرده‌اند.

صدور کارت ملی هوشمند ویژه دانش‌آموزان در مدارس

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر از تسهیل در ارائه کارت ملی هوشمند به همه مردم خبر داد و اضافه کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که با آموزش و پرورش داشته‌ایم دانش‌آموزان 15 تا 18ساله برای دریافت کارت ملی هوشمند نیازی به خروج از مدرسه نخواهند داشت.

وی از اعزام ایستگاه‌های سیار به روستاهای استان بوشهر اشاره کرد و ادامه داد: نگاه ما این است که به افرادی که در روستاها هستند و امکان حضور در شهرها را ندارند، شرایط مناسب برای دریافت کارت ملی هوشمند فراهم شود.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به ثبت ۱۱۸ هزار و ۶۰۵ مورد ولادت طی پنج سال اخیر و روند افزایشی ولادت‌ها، اظهار کرد: طی این مدت ۲۳ هزار و ۷۰۷ مورد وفات نیز ثبت شده است.

پاسالار افزود: میانگین سنی پدرها در استان بوشهر ۳۳.۴ سال بوده است و میانگین سنی مادران ۲۹ سال بوده است. میانه سن فوتی‌ها در استان بوشهر در سال جاری ۷۰.۸ سال است. 

وی با اشاره به کاهش میزان ازدواج‌ها در استان بوشهر به میزان ۴.۵ درصد، خاطرنشان کرد: در زمینه طلاق نیز شاهد کاهش ۱.۵ درصدی طلاق بوده‌ایم.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر میانگین سن ازدواج را برای مردها ۲۷.۷ سال و برای زن‌ها میانگین سنی ۲۴ سال بوده است. میانگین طلاق برای مردها ۳۵ سال و برای زن‌ها ۳۰ سال بوده است.

وی با بیان اینکه میانگین طول زندگی در زمان طلاق در استان بوشهر ۹ سال بوده است، افزود: آخرین برآورد جمعیتی استان بوشهر تا پایان آذرماه سال جاری یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۳۳ نفر بوده است که ۸۲۹ هزار و ۳۱۶ نفر جمعیت شهری و ۳۳۰ هزار و ۱۱۷ نفر روستایی هستند و ۶۱۴ هزار نفر مردم و ۵۴۴ هزار نفر زن هستند.

ثبت ۱۵ هزار و هجده مورد ولادت طی ۹ ماهه نخست سال در بوشهر

پاسالار ادامه داد: ۱۵ هزار و ۱۸ مورد ولادت در استان طی ۹ ماهه نخست سال ثبت شده است. در این مدت نرخ ولادت ۲۲.۲ در هزار است که به ازای هر ۱۰۰ دختر ۱۰۸ نفر پسر متولد شده است.

وی بیشترین ولادت ثبت شده را مربوط به شهرستان بوشهر و کمترین تولد را در دیلم عنوان کرد و افزود: بیشترین سن موالید مربوط به مادران ۲۵ تا ۲۹ ساله بوده است و بیشترین باروری برای مادران ۲۸ ساله و پدران ۳۳ ساله بوده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به ثبت دو هزار و ۸۴۴ مورد وفات طی ۹ ماهه سال جاری در استان بوشهر، گفت: نسبت به مدت مشابه سال قبل شش درصد کاهش داشته‌ایم.

بیماری قلبی و عروقی عامل اصلی 44.2 درصد فوتی‌های اخیر

پاسالار در پایان اعلام کرد: در 9 ماهه سال جاری 4.4 درصد فوت کرده‌اند که 44.2 درصد عامل اصلی فوتی‌های اخیر در استان بوشهر بیماری قلبی و عروقی بوده است.

فراوانی نام‌گزینی بوشهری‌ها از 100 سال پیش تا کنون

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به اینکه «محمد، علی، زهرا، حسین» از فراوانی نام‌گزینی بوشهری‌ها در 100 سال پیش تا کنون بوده است، گفت: بیشترین نامگذاری در استان بوشهر در بین پسرها به ترتیب «محمد، حسین، امیر، علی، امیر حسین» و در بین دختران «فاطمه، زهرا، زینب، رقیه، حلما» در سال 1397 بوده است.

حامد فکوری

انتهای پیام

captcha