کد خبر: 3775382
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۹

ضرورت استفاده از طرح‌ها و المان‌های اسلامی مساجد در روستاها

گروه اجتماعی - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به استفاده از طرح‌ها و المان‌های اسلامی مساجد عنوان کرد: این طرح‌ها در شهرها با توجه به وجود سازوکارها و قوانین موجود اجرا می‌شود که امیدواریم در روستاها نیز این روند شکل بگیرد.

بازدید مدیرکل اوقاف استان قزوین از شهرستان آوج

به گزارش ایکنا از قزوین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مصطفی مجیدی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در جریان بازدید از موقوفات و بقاع متبرکه شهرستان آوج اظهار کرد: ۳۰۰۰ موقوفه، ۲۶۳ بقعه، هزار و 800 مسجد و بالغ‌بر 11 درصد اراضی کشاورزی استان موقوفه در استان وجود دارد.
وی ادامه داد: 16 هزار رقبه استان پالایش، ثبت و به‌روزرسانی و به‌منظور شفاف‌سازی در سامانه جامع موقوفات بقاع متبرکه استان بارگذاری شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: باید درآمد استان از موقوفات ۱۹ میلیارد تومان باشد که اگر ۱ درصد آن تحقق یابد بسیاری از مشکلات جامعه با نیاتی همچون ازدواج، جهیزیه، کمک به بی‌بضاعتان و کمک‌هزینه تحصیلی برطرف می‌شود که متأسفانه این امر محقق نشده است.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه مساجد، همه صاحب‌نظر هستند و خود را مسئول دانسته ولی متأسفانه در زمان وقوع مشکل خود را بی‌طرف می‌دانند، خاطرنشان کرد: حضور اوقاف در مساجد و تعیین هیئت‌امنا با نظر امام جماعت است که بعد از استعلام‌های مربوطه و در صورت تأیید صادر می‌شود.
مجیدی با اشاره به استفاده از طرح‌ها و المان‌های اسلامی مساجد عنوان کرد: این طرح‌ها در شهرها با توجه به وجود سازوکارها و قوانین موجود اجرا می‌شود که امیدواریم در روستاها نیز این روند شکل بگیرد.

شهر آبگرم پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر دارد
حجت‌الاسلام علی صالحی امام‌جمعه آبگرم در این بازدید بابیان اینکه شهر آبگرم منطقه‌ای محروم است، اظهار کرد: این شهر ازنظر قابلیت اقتصادی و همچنین گردشگری ویژه و دارای جاده‌های ترانزیتی است.
وی اضافه کرد: شهر آبگرم دارای رونق اقتصادی خوبی است چراکه کشاورزی نسبتاً خوبی در سطح شهر وجود دارد. آبگرم دارای امامزادگان بقاع متبرکه پراکنده در شهر است و مردم آن متدین و انقلابی هستند که حضور یک گردان در جبهه‌های جنگ نشان از تدین مردمان این منطقه است.
صالحی یادآور شد: مساجد این شهر بدون در نظر گرفتن معماری اسلامی احداث شده که پراکندگی آن‌ها در سطح شهر زیاد است به‌طور مثال در یک فاصله مسافتی کم دارای چند مسجد و حسینیه وجود دارد.

فرهنگ‌سازی در حوزه وقف امری ضروری است
علی سلیمانی، فرماندار آوج نیز اظهار کرد: این شهرستان علیرغم جمعیت کم، وسیع و دارای ۱۱۰ روستا و ۲ شهرستان است.
وی ادامه داد: فرهنگ وقف بعد از انقلاب اسلامی با توجه و اقبال خوبی از سوی جامعه روبرو شده است ولی بعضاً به دلیل وجود برخی قوانین و مقررات موجب کمتر شدن این اقبال عمومی هستیم.
سلیمانی با تأکید بر اینکه وقف سیره ائمه است که باید در جامعه ساری و جاری باشد، اضافه کرد: در این راستا ابتدا بایستی فرهنگ وقف را در جامعه تقویت و فرهنگ‌سازی را از مساجد و مدارس آغاز کنیم.
فرماندار آوج در پایان خواستار تشکیل دفتر نمایندگی اوقاف در این شهرستان شد.

ترویج سنت حسنه وقف ترویج اسلام است
حجت‌الاسلام علی هاشمی، امام‌ جمعه آوج در این مراسم ابراز کرد: استقرار دفتر نمایندگی اوقاف در شهرستان آوج با توجه به گستردگی و پراکندگی موقوفات استان در این شهرستان می‌تواند بسیاری از مشکلات در حوزه موقوفات و امامزادگان و بقاع متبرکه را حل کند.
وی اضافه کرد: به‌منظور حفظ، صیانت و شناسایی موقوفات بایستی قیمت‌گذاری املاک و اراضی موقوفات توسط کارشناسان خبره و بومی و رسمی انجام شود.

انتهای پیام

captcha