به گزارش ایکنا، آیتالله جوادی آملی 23 دیماه در درس تفسیر خود در مسجد اعظم قم با بیان اینکه در برخی آیات بیان شده که روز قیامت هزار سال است و در برخی 50 هزار سال گفت: برخی برای توجیه اختلاف در دو آیه آوردهاند که مراد این است که قیامت 50 موقف دارد و هر موقف هزار سال است که در مجموع 50 هزار سال میشود.
وی افزود: میتوان آیه هزار موقف و 50 هزار موقف را با این روش توجیه کرد، ولی بر مبنای روایت پیامبر، این 50 هزار سال برای مؤمن، صلاة مکتوبه است؛ یعنی برای متقین مانند خواندن یک نماز زمان میبرد، زیرا مؤمن در دنیا هیچ حقی از دیگران بر گردنش نیست.
این مفسر قرآن بیان کرد: کسانی که در دنیا دیگران را اذیت کردند و راهشان را بستند و آنان را سرگران کردند، در قیامت هم اینطور سرگردان هستند، ولی کسانی که دستگیری کرده و کار دیگران را راه انداختهاند، در قیامت هم بارشان سبک است.
آیتالله جوادی با اشاره به عقوبت غارتگران بیتالمال اظهار کرد: کسانی که اهل اختلاس و حقوقهای نجومی و رشوه و دزدیدن از بیتالمال هستند، بدانند در قیامت همین اموالی که به تعبیر قرآن کنز کردهاند، داغ شده و بر پیشانی و پشت آنان میزنند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه نماز علاجکننده بدیها از انسان است، بیان کرد: تجربه مدیریتهای مختلف نشان داده که کمتر کسی است که امانت به دست او بسپریم و خیانت نکند؛ البته ما تصور میکنیم تعبیر «عرضنا الامانه» در قرآن تنها مخصوص ولایت کلیه الهیه است، در حالی که این امانت در سطح انسان های معمولی مانند ما، همین بیتالمال و پست و مقامی است که جز اوحدی از افراد، بقیه به آن خیانت کردند.
وی با بیان اینکه مشکل ما ولایت الهیه کلیه نیست، چون این ولایت برای اهل بیت است، تصریح کرد: این امانتی که به ما دادهاند، همین ثروت بیتالمال است که دستدرازی برخی به آن و اختلاس و دریافت نجومی سبب شده تا این همه گرانی و گرفتاری در کشور باشد؛ حتی در بهترین شهر که قم است، احتکار و اختلاس را در این ایام دیدیم.
این مرجع تقلید با بیان اینکه این کشور همه چیز داشت و دارد، ولی داد همه بلند است، گفت: این مسئله ناشی از سوء مدیریت و بی عرضگی مسئولان است.
وی با بیان اینکه انبیاء برای این آمدهاند که راه انقلابی شدن را به ما بیاموزند، بیان کرد: کسی که در درون خود فردی انقلابی است، در بیرون هم انقلابی است؛ کسی که در جهاد اکبر پیروز است در جهاد اصغر هم پیروز خواهد بود.
وی افزود: خداوند خودش را مأمور و موظف به تأمین رزق بندگان و موجوداتش دانسته است. روزی همه موجودات را تأمین فرمود، چه رسد به انسان، ولی همین خدا فرمود اگر دنبال کنز مال حرام باشید، انتهایش عذاب است و راه رفع کنز، نماز است.
انتها پیام