محمود خدادوست، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اهمیت نظارت بر ارائه خدمات طب سنتی ایمن به شهروندان کشور اظهار کرد: معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور به این موضوع ورود پیدا کرده و با هرگونه مؤسسه آموزشی، مؤسسه درمانی و افرادی که فاقد مجوز از سوی این دانشگاهها باشند با هماهنگی سازمان تعزیرات حکومتی به شدت برخورد میشود.
وی افزود: برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات طب سنتی، دانشگاههای علوم پزشکی یکسری آموزشهای کوتاهمدت را برای پزشکان عمومی آغاز کردهاند که در آن ضمن آموزش مبانی طب سنتی، نحوه ارائه خدمات این طب به پزشکان نیز آموزش داده میشود.
خدادوست بیان کرد: پزشکان عمومی پس از گذراندن این دورههای آموزشی و کسب نمره لازم در آزمونی که از آنان گرفته میشود، اجازه پیدا میکنند که به ارائه خدمات در حوزه طب سنتی بپردازند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت نظارت عرضهکنندگان گیاهان دارویی و فرآورده سنتی گفت: با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو چکلیستهای نظارتی برای عطاریها طراحی شده تا آنها نخست پروانه فعالیت از صنف خود بگیرند و پس از آن یک دوره آموزشی را برای نحوه نگهداری و عرضه گیاهان دارویی سپری کنند.
وی ادامه داد: همچنین معاونتهای درمان، بهداشت و سازمان غذا و دارو بر اماکنی که به عرضه گیاهان دارویی میپردازند نظارت میکند و از ورود آنان به حوزه درمان و ارائه مشاورههای درمانی جلوگیری میکند. این نظارتها موجب میشود تا افراد مختلف، که خواهان بهرهبرداری از گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی و سنتی هستند، استفاده ایمنی از آنها کنند.
وی یادآور شد: این فرصت برای داروخانهها نیز فراهم شده تا بتوانند به عرضه داروهای گیاهی، گیاهان دارویی و فرآوردههای طبیعی و سنتی بپردازند. این کار موجب میشود که دسترسی مردم به این فرآوردهها، که با نظارت و مسئولیت فنی داروساز است، مهیا شود.
انتهای پیام