به گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا زالی، عضو گروه اخلاق پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، در همایش قرآن عترت و سلامت که در سالن همایشهای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است، با اشاره به نگاه قرآن به نجات جان انسان اظهار کرد: قرآن به کرامت انسان نگاه کرده و آن را مشمول همه ابنای بشر میداند که تمام ابعاد متقابل انسان و روابط او را در برمیگیرد.
وی افزود: کرامت ذاتی انسان، ولی قابل ارتقاست؛ با کرامت اکتسابی انسان ارتقا پیدا میکند، اما از سوی دیگر همین کرامت قابل اسقاط است.
زالی ادامه داد: قرآن در دوازده مورد به موضوع مرض و بیماری میپردازد و نگاهی توأم با ملاطفت به بیمار دارد. بر این اساس نگاه ما به بیماران باید همراه با مهربانی بوده و این اساس اخلاق پزشکی است.
رئیس سابق نظام پزشکی بیان کرد: در رابطه با حقوق بیمار، پزشک و روابط این دو، نگاه قرآنی از حداقل فضیلت گرایی به بیمار فراتر رفته در حالی که در پزشکی حقوق بیمار یک فضیلت حداقلی است.
زالی یادآور شد: در ۱۱ مورد در قرآن حقوق زنان احصا شده است و این نشان میدهد که قرآن یک نگاه انسانی به همه جوانب دارد.
وی افزود: حضرت علی (ع) میفرماید کسی که بیماری خود را از طبیب دور کند به بدن خود خیانت کرده است؛ این نمونهای از روابط پزشک و بیمار است که میتواند مبنای کار بسیاری از پزشکان در باشد.
انتهای پیام