
به گزارش خبرنگار
ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور در مراسم اختتامیه ششمین همایش قرآن، عترت و سلامت که صبح امروز در پردیس نیایش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با بیان اینکه طبیب از القاب خداوند و پیامبر(ص) است، اظهار کرد: در روایتی از پیامبر(ص) وجود دارد مبنی بر اینکهای خداوند طبیب مردم است، صلاح بیمار نیز در نزد طبیب است.
قرائتی تأکید کرد: طبیب به هر اندازه حاذق بوده و از علم زیادی برخودار باشد تا اراده خداوند نخواهد، کاری از پیش نمیبرد و در واقع به اذن، در کنار و سایه خداوند است که اقدامات پزشکی بر بیمار اثر دارد.
ویژگیهای خدمت خوب
وی در ادامه به بیان ویژگیهای خدمت خوب پرداخت و گفت: خدمت خوب خدمتی است که آگاهانه، عاشقانه، عادلانه و منصفانه باشد. پزشک اگر شک دارد نباید نسخه ناآگاهانه بدهد، نباید کار خود را از سر اجبار انجام داده و بین بیماران تفاوت بگذارد.
قرائتی در ادامه به انتقاد از مادیگرایی در میان برخی از پزشکان پرداخت و تصریح کرد: ۳۷ پیوند مقدس وجود دارد، در حالیکه تنها یک پیوند نامقدس وجود داشته آنهم پیوند پول و طبابت است، کار پزشک نباید پولی بوده و صرفا نیت او پول در آوردن باشد، البته کسی نمیگوید که بابت طبابت پولی گرفته نشود، بلکه باید نیت برای خداوند باشد.
رئیس ستاد اقامه نماز با تأکید بر لزوم وجود نیت خالصانه برای رضایت خداوند یادآور شد: این نیت خالص است که به یک کار ارزش میدهد نه رزق و مقام، رزق چیزی نیست که انسان دارد بلکه آن چیزی است که موجب رضایت خداوند شده و انسان از آن بهره میگیرد بر همین اساس باید نیت خدمت خالصانه برای خداوند باشد، از سوی دیگر تفاوت پزشکی اسلامی و غیر اسلامی نیز همان وجود نیت در پزشکی اسلامی و عدم آن در پزشکی غیر اسلامی است.
وی با تأکید بر لزوم ارتقای روحیه و معنویت بیماران گفت: پزشکان علاوه بر طبابت باید هر جا که لازم دیدند به بیمار نصیحت کنند، گاهی حتی لازم است با زبان بیمار با وی سخن بگوید؛ در واقع باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد.
قرائتی در پایان یادآور شد: علم باید با تزکیه همراه باشد و در غیر این صورت هیچ کاربردی نخواهد داشت.
انتهای پیام