پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، در گفتوگو با ایکنا درباره خدمات فرهنگی و اجتماعی به خانوادههای تحت پوشش گفت: خدمات فرهنگی و اجتماعی به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد یکی از برنامهها و خدمات اصلی این مجموعه است. خدمت برای تحصیل دانشآموزان برای ما یک ردیف مستقل دارد که هر ساله مبلغ آن را اختصاص میدهیم. جشن عاطفهها در اول مهر را نیز برای همین منظور برگزار میشود.
وی افزود: یک ردیف خدمت نیز برای تحصیل دانشجویان داریم. حدود 70 هزار دانشجو تحت پوشش کمیته امداد هستند. کمیته امداد وظیفه میداند که کمکهزینه تحصیل این دانشجویان را پرداخت کند اگر این هزینه نشود، حتماً از تحصیل بازمیمانند. جالب است بدانید بعضی از این دانشآموزان و دانشجویان رتبههای زیر هزار کنکور را کسب میکنند و نخبه هستند.
وی با بیان اینکه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد کمترین میزان آسیبهای اجتماعی را در خود دارند، اظهار کرد: مددجویان شریف کمیته امداد، مثل هر فرد دیگری، تمایل دارند به سفر زیارتی مثلاً مشهد یا کربلای معلی بروند، اما آیا این با اوضاع فعلی اقتصادی ممکن است؟ امسال با کمک خیرین وهمت کمیته امداد، 150 هزار نفر از افراد تحت پوشش را به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام میکنیم.
فتاح در ادامه گفت: یک بخش آموزش خانواده داریم که به شکل شبکهای در سراسر کشور توزیع کردهایم، چند صد نفر از نیروهای ما که روانشناسی خواندهاند با همکاری بعضی مشاورهای مستقر در کلینیکهای بیرون از کمیته امداد، که همسو، خبره و داوطلب هستند، به ارائه آموزشها و مشاورههایی برای خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد اهتمام میورزند. چون خانوادهها براساس نیازی به کمیته امداد مراجعه کردهاند، اما آن نیازی که در ظاهر مالی است، نشانگر نیازهای دیگری هم هست و باید ملاحظات آن جدی گرفته شود.
رئیس کمیته امداد یادآوری کرد: هر کدام از خانوادههای کمیته امداد مددکار اجتماعی دارند. مددکار مثل پزشک خانواده تشخیص میدهد که آنها برای مشاورههای تخصصی به کجا مراجعه کنند. مددکاران گاهی خانوادهها را به مشاورهای مستقر در کمیته امداد و گاهی به کلینیکهای بیرون ارجاع میدهند و هزینه تمام این فرایند و مراجعات با کمیته امداد است.
گفتوگو از مجتبی اصغری
انتهای پیام