کد خبر: 3786894
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳

خطر بالقوه اعتیاد برای نوجوانان/ ضرورت آموزش والدین

گروه جامعه ــ معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی استان تهران با اشاره به سرریز آسیب‌های اجتماعی کشور به استان تهران، گفت: خانواده‌ها باید مواد مخدر و آسیب‌های جدید را بشناسند و در کلاس‌های پیشگیری از اعتیاد برای فرزندانشان شرکت کنند.

فرزانه جوادی، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی استان تهران در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ با اشاره به اینکه در بحث پیشگیری از اعتیاد تیم‌های اجتماعی محور بهزیستی در استان تهران در حال فعالیت هستند، گفت: این تیم‌ها با حضور در خانه‌های سلامت هر منطقه نیازهای منطقه و محله را در نظر گرفته و با توجه به نوع آسیب اولویت‌های آموزشی را انتخاب و به مردم ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: شناخت مواد مخدر، به ویژه مواد مخدر جدید که بسیاری از خانواده‌ها آنها را نمی‌شناسند، نحوه مقابله با آسیب اعتیاد، اصول و نحوه رفتار با فرزندان در زمینه مواد مخدر، آموزش نه گفتن به بچه‌ها، آموزش مهارت‌های زندگی، مقابله با خشم و آموزش‌های فرزند پروری از جمله آموزش‌هایی است که اساتید بهزیستی به والدین و خانواده‌های محله‌های مختلف تهران ارائه می‌کنند.

جوادی تصریح کرد: تیم‌های اجتماع محور بهزیستی بر اساس شرایط ویژه هر منطقه و آسیب‌های غالب آن منطقه ورود پیدا کرده و با همکاری سرای محله‌ها برنامه‌های آموزشی را برگزار می‌کنند بر همین اساس خانواده‌هایی که می‌خواهند آموزش پیشگیری از اعتیاد برای فرزندانشان دریافت کنند می‌توانند به سرای محله و خانه‌های سلامت مناطق مراجعه کنند.

خانواده‌ها باید اطلاعات خود در خصوص مواد مخدر را افزایش دهند

وی با اشاره به اینکه بسیاری از خانواده‌هایی که اکنون فرزند معتاد دارند به دلیل اعتماد و علاقه‌ای که به فرزند خود داشتند هرگز فکر نمی‌کردند که فرزند آنها معتاد شود و نیازی به دریافت آموزش‌های پیش‌گیری از اعتیاد احساس نمی‌کردند، گفت: با توجه به رشد جمعیت استان تهران و رشد فضای مجازی و تکنولوژی ارتباطی باید خانواده‌ها اطلاعات خود را در زمینه‌های مختلف به روز کنند و با مواد مخدر و روش‌های پیشگیری از اعتیاد آشنا شوند.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی استان تهران ضمن هشدار به خانواده‌ها به ویژه خانواده‌هایی که فرزند نوجوان دارند، گفت: خانواده‌هایی که فرزند نوجوان دارند باید یاد بگیرند چگونه به صورت درست دوستان و افرادی را که بچه‌‌هایشان با آنها معاشرت دارند را بشناسند. همچنین باید حضور بچه‌ها در فضای مجازی درست رصد شود و خانواده به این مسائل ورود پیدا کرده و برنامه‌ریزی کنند. همکاری و ارتباط با مدرسه نیز در این زمینه بسیار مهم است.

سرریز آسیب‌های اجتماعی کشور به استان تهران است

وی تشریح کرد: خانواده‌ها باید یاد بگیرند کنترل‌گری نامحسوس در رصد و نظارت بر عملکرد بچه‌ها داشت باشند، در کنار فرزندان خود باشند و بتوانند مشاوره‌های درست به آنها بدهند. به خصوص شهروندان استان تهران که شرایط اعتیاد در آن متفاوت بوده و سرریز آسیب‌های اجتماعی را در این استان شاهد هستیم.

جوادی در پاسخ به این سؤال که سن اعتیاد در استان تهران به چه سنی رسیده است؟ گفت: سال 95 شیوع شناسی اعتیاد در سطح کشور و استان تهران انجام شد که نشان داد افرادی بین 15 سال تا 65 سال طی هفته گذشته، ماه گذشته و سال گذشته مصرف مواد داشته‌اند.

وی سن نوجوانی را بحرانی‌ترین سن برای آسیب‌‌های اجتماعی دانست و گفت: در سن نوجوانی گروه همسالان در آموزش‌، همراهی، همدلی، همفکری و مهم‌تر از همه تصمیم‌گیری بچه‌ها بیشترین نقش را دارد و ممکن است خانواده به اندازه گروه همسالان نقش نداشته باشد. به همین دلیل باید آموزش‌ها در این سن بیشتر باشد و خانواده‌ها نحوه نقش‌آفرینی در این سن فرزندان خود را بیاموزند.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان تهران برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد در مهدهای کودک در حال اجرا است، گفت: برنامه مصون‌سازی با محور آموزش‌ خانواده‌ها نیز در حال اجرا است اما مسئله مهم این است که خانواده‌ها باید در این کلاس‌ها که در سطوح مختلف مدارس و مهدهای کودک برگزار می‌شود، شرکت کنند.

انتهای پیام

captcha