کد خبر: 3787149
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۵

دانشگاه‌های برتر ایران و خاورمیانه براساس رتبه‌بندی وبومتریکس کدام هستند

گروه دانشگاه ــ دانشگاه‌های برتر ایران و خاورمیانه براساس رتبه بندی وبومتریکس 2019 مشخص و معرفی شدند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، دانشگاه‌های برتر ایران و خاورمیانه براساس رتبه‌بندی وبومتریکس ۲۰۱۹ مشخص و معرفی شدند.
براساس این گزارش و براساس رتبه‌بندی وبومتریکس TelAviv University در رتبه اول خاورمیانه و ۱۵۸ ام جهان و دانشگاه تهران با یک رتبه تنزل در رتبه ششم خاورمیانه و ۴۱۹ ام جهان قرار گرفته است.
همچنین براساس این گزارش از میان ده دانشگاه برتر خاورمیانه دانشگاه تهران بیشترین افت را نسبت به دوره گذشته رتبه‌بندی وبومتریکس داشته است و از رتبه پنج خاورمیانه به رتبه ششم تنزل یافته است.
در بین دانشگاه‌های ایران نیز دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران و صنعتی شریف همچون دوره قبل این رتبه‌بندی، به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم کشور قرار دارند، اما در رتبه‌بندی جهانی نسبت به دوره قبل تنزل داشته اند.
همچنین براساس این گزارش، دانشگاه‌های لرستان، شهید باهنر کرمان و علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز به ترتیب با بهبود ۳۳۵، ۱۷۹ و ۱۰۹ پله‌ای، بهترین عملکرد و دانشگاه‌های آزاد اسلامی مشهد، شهید چمران اهواز و ولیعصر رفسنجان بیش‌ترین افت را در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر کشور داشته‌اند. همچنین پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحد یزد و تربیت دبیر شهید رجایی که در رتبه‌بندی گذشته وبومتریکس جایگاهی در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر کشور نداشتند، در رتبه‌بندی ۲۰۱۹ وبومتریکس به ترتیب با رتبه‌های ۸۰، ۸۶ و ۸۸ کشوری، جز ۱۰۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفته‌اند.
شایان ذکر است وبومتریکس یکی از رتبه بندی‌های دانشگاه‌های دنیاست که از سال ۲۰۰۴ توسط مرکز تحقیقاتی سایبرمتریکس واقع در اسپانیا معمولا دو بار در سال ارائه می‌شود. بنا بر آنچه در روش شناسی این رتبه‌بندی بیان شده هدف اصلی آن ترویج حضور وب و مشارکت دانشگاه‌ها در دسترسی آزاد به منظور انتقال علم و دانش به جامعه علمی است. باید توجه داشت که این رتبه‌بندی به دنبال ارزیابی وب سایت، طراحی و استفاده‌پذیری محتوای آن نیست بلکه بر آن است تا عملکرد جهانی دانشگاه‌ها را بر اساس فعالیتها، دستآورد‌ها و تاثیرشان ارزیابی نماید.
یادآور می‌شود، این رتبه‌بندی بر اساس چهار شاخص تعداد صفحات وب دانشگاه در گوگل (۵ درصد)، تعداد پیوند‌های دریافتی صفحات دانشگاه بر اساس پایگاه‌های Ahrefs و Majestic (۵۰ درصد)، تعداد استنادات محققان برتر بر اساس تعداد استنادات Scholar Google (۱۰ درصد) و تعداد مقالات منتشر شده محققان دانشگاه در مجلات تاثیرگذار بین‌المللی (۱۰ درصد پر استناد در ۲۶ حوزه موضوعی به مدت ۵ سال (۲۰۱۲-۲۰۱۶)) براساس پایگاه Scimag (۳۵ درصد) تعیین می‌شود.
انتهای پیام
captcha