کد خبر: 3787609
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۵
آیت‌الله جوادی آملی:

هنری که ادب دینی بیاموزد اسلامی است

گروه حوزه‌های علمیه ــ مفسر قرآن کریم گفت: اگر منظره، فیلم و موسیقی انسان را با حسن درونی آشنا و ادب دینی به انسان بیاموزد، آن هنر اسلامی است.

هنری که ادب دینی بیاموزد اسلامی استبه گزارش ایکنا، آیت‌الله جوادی آملی 15 بهمن‌ماه در تفسیر سوره نوح در مسجد اعظم قم گفت: چند اصل در قرآن در مورد آفرینش بیان شده؛ اول اینکه خداوند خالق این عالم است و دوم اینکه هر چه را آفرید زیبا آفرید، لذا خرچنگ به اندازه طاووس زیباست و خداوند هر چه برای هر موجودی لازم بوده به او اعطا کرده است.
وی با اشاره به اختلاف در آفرینش بیان کرد: اختلاف شب و روز به معنای مخالفت شب و روز نیست، بلکه مراد پشت سر هم آمد و رفت و جانشینی است و این اختلاف، عاملی برای نظم در خلقت است و اگر همیشه روز یا شب بود، زندگی ممکن نبود.
این مفسر قرآن با بیان اینکه در آفرینش زمین جای خالی وجود ندارد، تصریح کرد: به همین دلیل، ممکن نیست کسی خلاف کند و رسوا نشود، زیرا حق بودن دستورات الهی همانند منطق ریاضی است که کسی نمی‌تواند عدد 5 را از میان چهار و شش بردارد، زیرا جای خالی ایجاد می‌کند.
این مفسر قرآن با بیان اینکه مفهوم زیبایی و جمال را که در قرآن کریم به آن تأکید شده است، پیامبر(ص) معنا کرده است، اظهارکرد: ایشان فرمودند «ایاکم و خضراء الدمن»؛ اگر در جایی مزبله باشد و گل‌های خوشبو از آن بروید، این گل‌ها را نبویید؛ یعنی دنبال زن زیبا و جوانی که از خانواده لامذهب است، نروید و ازدواج نکنید؛ ماجرای هنر و صدای خوب هم همین است؛ اگر صدای خوب و فیلم و منظره خوب از جان ناپاک بیرون آید، خضراء دمن است و اثری نخواهد داشت.

وی تأکید کرد: آن صدایی مؤثر است که از قلب طیب و طاهر بیرون آید؛ هنر باید هم خودش خضراء باشد و هم منبت آن و اگر این طور بود، هنر و موسیقی و فیلم و قصه اسلامی شکل خواهد گرفت؛ امام علی(ع) در معرفی بهشت فرمودند که خواننده بهشت، حضرت داود(ع) است؛ لذا اگر منظره و فیلم و موسیقی انسان را با حسن درونی آشنا و ادب دینی به انسان بیاموزد، هنر دینی است.

این مفسر قرآن افزود: اگر کسی حرف خوب و مقاله زیبا بنویسد، ولی قلبش ناپاک باشد، همچون گل خوشبویی است که از مزبله روییده باشد؛ این مطلب جاذبه شنیدن دارد، ولی چون از قلب ناپاک است، دعوت به دین نیست.

انتهای پیام

captcha