کد خبر: 3787691
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴

لزوم تحلیل اجتماعی انقلاب اسلامی/ چهل سالگی فرصت خوب نقد است

گروه جامعه ــ در نشست خوانش اجتماعی انقلاب اسلامی در چهل سالگی بر لزوم تحلیل اجتماعی انقلاب اسلامی تاکید و عنوان شد: چهل سالگی فرصت خوب نقد است.

لزوم تحلیل اجتماعی انقلاب اسلامی/ چهل سالگی فرصت خوب نقد استبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم طی سخنانی در مراسم آغاز به کار نشست خوانش اجتماعی انقلاب اسلامی در چهل سالگی با تاکید بر اینکه واقعیت‌های اجتماعی انقلاب پویایی و افت و خیز‌های خود را دارد عنوان کرد: به میزانی که صاحبان این واقعیت افت و خیزها را رصد کنند می‌توانند به بالندگی، تاثیرگذاری و بقای آن کمک کنند. اگر این چهار دهه انقلاب استمرار پیدا کرده به دلیل نو به نو شدن و تازه شدن آن طی این سال‌ها است پس برای استمرار آن در آینده نیز باید به بازنگری و نو به نو شدن و توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی آن توجه کنیم.

مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز یکی از خوشحالی‌های مسئولان در دانشگاه تهران را دغدغه داشتن دانشگاه تهران نسبت به مسائل انقلاب دانست و گفت: برگزاری این برنامه نشان دهنده عمق ارادت دانشگاهیان به انقلاب است و افزود: 150 عنوان برنامه متنوع امسال در جشن‌های انقلاب برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه چهل سال برای یک انقلاب آن هم انقلابی که بیشترین هجمه‌ها را داشته سن زیادی نیست گفت: اما فرصت خوبی برای نقد آن چیزی است که در 4 دهه رخ داده است؛ وظیفه دانشگاه نقادی است و اساتید و دانشجویان در فضای آرام و با امنیت باید به نقد بپردازند نباید کاری کنیم هزینه‌ نقادی در دانشگاه به حدی بالا رود که دانشگاه از وظیفه نقادی خود کنار برود.

جایگاه وظایف اجتماعی استادان دانشگاه کجاست؟

سرسنگی ضمن انتقاد از سطح پائین مشارکت اجتماعی برخی از اساتید گفت: البته بخشی از مشکل به این دلیل است که همه سیاست‌های وزارت علوم در ارتقاء اساتید به ارائه مقاله منحصر شده و هیچ مطلبی در خصوص انجام وظایف اجتماعی در آن وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه نسل جوان ما در دانشگاه‌ها با پرسش‌های زیادی مواجه هستند گفت: شاید یکی از اشکالات ما در چهل سالگی این است آنقدر درگیر دسته‌بندی‌های سیاسی و اینکه چه کسی مسئول‌ خواهد شد، بوده‌ایم که یادمان رفته نسلی دارد رشد می‌کند که نیاز‌های جدیدی خواهد داشت و اگر نتوانیم این نسل را با آرمان‌های انقلاب آشنا کنیم نتیجه آن این می‌شود که اکنون باید بنشینیم و دغدغه برخی مسائل را داشته باشیم.

سرسنگی ادامه داد: هر انقلابی وقتی رخ می‌دهد با مردم پیمان‌های می‌بندد و اگر این پیمان‌ها محقق نشود کسانی که در انقلاب نقش داشته‌اند آسیب‌پذیر می‌شوند. ما چند محور اساسی در انقلاب داشتیم که یکی دیانت و دینداری بود یعنی مطالبه مردم از انقلاب ایجاد یک فضای معنوی و دینی در جامعه بود این مسئله همچنان یک مطالبه است و وقتی آنهایی که برای انقلاب زحمت کشیدند ببینند فضا با آنچه که قرار بود ایجاد شود متفاوت است دچار دغدغه می‌شوند.

توجه بیشتر به دانشگاه‌ها

معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از تقابل نیروهای داخل نظام گفت: این تعارض‌ها را به سختی می‌توان برای نسل جوان تشریح کرد و پاسخ داد و ما باید در شروع چهل سالگی دوم انقلاب توجه بیشتری به دانشگاه‌ها داشته و اعتماد بیشتری به دانشگاه‌ها، اعضای هیئت علمی و دانشجویان داشته باشیم. اکثر دانشگاهیان متدین و دوست دار انقلاب و نظام هستند و طی رخدادهای سال‌های اخیر شاهد بودیم که دانشگاه طرفدار انقلاب بوده است.

وی در پایان سخنان خود خواستار ایفای نقش فعالتر دانشگاه‌ها در حوزه اجتماعی شد و گفت: در صورتی که دانشگاه‌ها نقش فعالتری در حوزه‌ اجتماعی ایفا کنند نظام خواهد توانست بر آرمان‌های خود تاکید کند.

در پایان بخش اول این نشست نیز اعتمادی فرد، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران بر لزوم توجه و تحلیل اجتماعی انقلاب تاکید کرد و گفت: سیاست دانشکده توجه به تمام مسائل اجتماعی در سطح ملی است.

انتهای پیام

 

captcha