کد خبر: 3793516
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶
‌رئیس‌جمهور در مجمع عمومی بانک مرکزی:

دولت، مجلس و رهبری در کشور تصمیم‌گیرند/ تشکر از ظریف، همتی و زنگنه/ ادغام چند بانک نظامی

گروه اقتصاد ــ حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی پیش از ظهر امروز در مجمع عمومی بانک مرکزی، وزرای خارجه، نفت و رئیس‌کل بانک مرکزی را در خط مقدم مبارزه با فشارهای آمریکا بیان کرد و گفت: تصمیم‌گیر در این کشور دولت، مجلس و رهبری هستند. رهبری چند بار به من گفتند که من با لوایح چهارگانه مخالفتی ندارم. رهبری که تأیید کرده‌اند و دولت و مجلس هم تصویب کرده‌اند. بنابراین باید کاری کنیم که از این مشکلات عبور کنیم.

دولت، مجلس و رهبری در کشور تصمیم‌گیر هستند/ تشکر از ظریف، همتی و زنگنه/ ادغام چند بانک نظامی

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، پیش از ظهر امروز سه‌شنبه 7 اسفندماه، در پنجاه و هشتمین مجمع عمومی بانک مرکزی، با بیان اینکه علی‌رغم سختی‌ها و مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم، گفت: امروز خط مقدم ما در برابر آمریکا، وزارت خارجه، بانک مرکزی و وزات نفت است و بقیه وزارتخانه‌ها در خط دوم هستند.

وی با بیان اینکه ما علی رغم تحمل سختی‌ها، موفقیت‌های خوبی داشتیم. گفت: مردم توقعات درستی دارند که آن را باید حل و فصل کنیم. اگر وزارت خارجه کاری می‌کند نماینده مردم است دولت در کل منتخب ملت است. هم سختی‌ها و هم موفقیت‌ها را باید در کنار هم قرار دهیم. ما هم سختی داریم و مردم هم توقعات درستی از ما دارند، اما پیشرفت‌هایی هم داشته‌ایم و باید مردم در جریان این پیشرفت‌ها قرار بگیرند. همه تلاش‌ها در واقع تلاش ملت ایران است، ولی هر کسی در حد مسئولیت خود بار سنگینی را بر دوش دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به توفیق دولت در حوزه واردات و صادرات گفت: بر اساس آمار واردات و صادرات تراز ما مثبتِ یک و نیم است. در کالاهای اساسی وارداتمان بیش‌تر شده است. در برخی موارد هم کمتر شده است.

وی افزود: درست است که آمریکا بر ما فشار آورده اما سه بار در دادگاه بین‌المللی موفق شدیم آمریکا را شکست دهیم. یک بار برای اینکه دادگاه صلاحیت خودش را در زمینه خروج آمریکا از برجام، تأیید کند، بود که صلاحیتش تأیید شد. این موفقیت اولمان بود. بعد خواستیم قرار موقت صادر کند، علا رغم تلاش آنها موفق شدیم و این قرار موقت به نفع ما صادر شد.

رئیس جمهور ادامه داد: سومین مسئله، صلاحیت دادگاه در مورد در حدود دو میلیاردی بود که متعلق به مردم ایران بود. این را هم دادگاه تأیید کرد که برای بررسی‌اش صلاحیت دارد. دو بار هم در همین ماه‌های اخیر در دادگاه‌های اروپایی موفق شدیم. ما در صحنه سیاسی و صحنه بین‌المللی موفق هستیم. ما در منطقه کار بزرگی انجام دادیم. این کار بزرگ بر دوش همه نیروهای مخلص بوده است. بخشی از این بار را سپاه بر دوش داشته است. بخشی از این بار بر دوش وزارت خارجه بوده و بخشی از این بار را اقتصاد کشور بر دوش داشته است.

روحانی با اشاره به سفر بشار اسد به تهران، تصریح کرد: روز گذشته، رئیس‌جمهور سوریه، آقای بشار اسد از دمشق پرواز می‌کند و به دیدار مقام معظم رهبری می‌رود و ما هم با هم دیدار داشتیم. او گفت برای تشکر از ملت و رهبر ایران آمده است. اتفاقاً در بحث‌هایش از وزارت خارجه تشکر کرد؛ این کارها را همه ما با هم در منطقه انجام می‌دهیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آمار ارائه شده در جلسه دیگر امروز از سوی مدیران بانک مرکزی، گفت: براساس آماری که اعلام شد دیدیم که رشد نقدینگی تا ابتدای دولت یازدهم به طور متوسط 27 درصد بود، اما از ابتدای دولت یازدهم تا امروز این رقم به 23 درصد رسیده است. ما توانسته‌ایم نقدینگی را کنترل کنیم.

وی با تأکید بر این که دولت در پایه پولی حرف‌های بسیار مهمی برای گفتن دارد، تأکید کرد: پیش از دولت یازدهم، بخش بزرگی از پایه پولی بر مبنای استقراض دولت و طلب بانک مرکزی از دولت بود، اما امروز اگر پایه پولی افزایش می‌یابد. به دلیل بدهکاری بانک‌ها به بانک مرکزی است نه دولت. امروز بانک‌ها باید تلاش کنند که از این پایه پولی استفاده نکنند، چراکه وقتی به بانک مرکزی فشار وارد می‌شود به کل اقتصاد این فشار وارد می‌شود.

وی افزود: یکی از موفقیت‌های بانک مرکزی با کمک دولت و قوای دیگر، مسئله مؤسسات اعتباری غیرمجاز بود. این بلایی برای کشور و مردم ما بود و جمع کردن آن کار آسانی نبود؛ بنده دیدم که چه فشاری روی آقای سیف در این مصاف بود. رئیس‌جمهور یادآور شد: کار بزرگی انجام شده و بار سنینی برداشته شده است و همین مؤسسات در افزایش پایه پولی نقش داشتند. البته این به دولت ما هیچ ارتباطی نداشت بلکه مربوط به دولت‌های قبل بود و از سال 82 به بعد به وجود آمده بودند اما بارش بر دوش ما افتاد. البته اقداماتی دیگر در این زمینه در حال انجام است.

وی افزود: در جلسات هماهنگی سه قوه تقریباً هر نیاز بانک مرکزی را در مدت کوتاهی برطرف کرده‌ایم. مهم است که بانک مرکزی نظارت خود را بر کلیه بانک‌ها افزایش دهد و اگر لازم است در موردی بانکی تصمیماتی اتخاذ شود بانک مرکزی به راحتی بتواند در چارچوب مصوبات ما آن کار را انجام دهد.

روحانی گفت: در عین فشارهای اقتصادی، اصلاح نظام بانکی در حال انجام است و این برای سالم‌سازی نظام بانکی مهم است. ان‌شاء‌الله به زودی چند بانک وابسته به نیروهای مسلح ادغام شده و بانک جدیدی تأسیس می‌شود. امیدواریم تا پایان سال این کار مهم هم انجام شود.

وی افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم اینکه اگر رابطه ما با گروه اقدام مالی قطع شود، فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل مواجه می‌شود. اگر یک نفر شخصیت بانکی در این حرف من تردید دارد حتماً بعد از آن مصاحبه کند. ما باید عقل و تدبیر را برای کشورهای دنیا هم بپذیریم. تمام کشورهای دنیا در کارگروهی شرکت کرده‌اند، یعنی هیچ‌کدام از آن‌ها عقل نداشته‌اند و دولت ایران که لایحه داده و مجلس و شورای نگهبان هم تصویب کرده‌، عقل نداشته‌ است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: نمی‌شود 10 تا 20 نفر در این مورد این‌گونه اظهار نظر کنند. اگر نتوانیم روابط تجاری خود را با دنیا انجام دهیم و مشکلاتی در بازار و قیمت‌ها پیش بیاید، ماجراهایی همانند گوشت و... پیش می‌آید. درست است که 90 درصد گوشت ما در داخل تأمین می‌شود اما اگر همان 10 درصد از خارج نیاید باعث ایجاد مشکل می‌شود. وقتی سیستم بانکی نتواند در ترخیص گوشت کمک کند، آنگاه هم چنین مشکلاتی پیش خواهد آمد و امیدواریم دکتر همتی در این زمینه کمک کنند.

روحانی گفت: تا مشکلی پیش می‌آید می‌گویند به مدیریت دولت مربوط است. تصمیم‌گیر در این کشور دولت، مجلس و رهبری هستند. رهبری چند بار به من گفتند که من با لوایح چهارگانه مخالفتی ندارم. رهبری که تأیید کرده‌اند و دولت و مجلس هم تصویب کرده‌اند. بنابراین باید کاری کنیم که از این مشکلات عبور کنیم. هم آمریکا ما را تحریم کرده و هم سلیقه‌ عده‌ای در داخل ما را تحریم کرده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: معتقدم اگر در داخل، یکدیگر را تحریم نکنیم و معتقد باشیم ملت ایران صاحب همه چیز است، بسیاری از مشکلات برطرف می‌شود. ما ملت بزرگی هستیم و می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم. تقاضای من از شما این است که همگی حرف حق را به گوش مردم برسانید و کمک کنید که مردم بدانند واقعیت چیست.

وی افزود: نکته مهم دیگر، تلاش بانک مرکزی و بانک‌ها برای حمایت از تولید و اشتغال است. ما تصویب کردیم که به هر مؤسسسه مالی و اعتباری که لازم باشد تسهیلات در اختیار آن قرار دهیم و بتوانند تا یکسال بازپرداخت کنند، حتما چنین کاری انجام خواهیم داد. اشتغال ما در سایه تولیدات صنعت، کشاورزی، خدمات، مسکن است. تلاش داریم اشتغال و مسکن را درست کنیم و مشکل اجاره مسکن مردم هم برطرف شود. در این مورد هم بانک مرکزی و بانک‌ها تلاش زیادی کرده‌اند و خواهشم این است که در سال آینده هم در این زمینه بیشتر تلاش کنند.

رئیس‌جمهور ضمن اشاره به عملکرد مناسب بانک مرکزی گفت: دولت از فعالیت بانک مرکزی و بخش اقتصاد راضی است؛ کار بانک مرکزی مهار تورم و ایجاد شرایط لازم برای رشد اقتصادی است. وضعیت همه اینها در چهار ماه گذشته بهتر شده است. تورم تولید کننده و مصرف کننده یعنی تورم ماهانه در ماه‌های اخیر بهبود پیدا کرده است. اگر بتوانیم این روند کاهشی را ادامه دهیم، می‌توانیم تورم را کنترل کنیم. گاهی تورم ماهانه ما در شهریور و مهر، 7 واحد درصد دریک ماه بود و در یک ماه همانند ماه قبل هم به 1/8 درصد رسیده است. اگر بتوانیم این روند کاهشی را ادامه دهیم، کنترل تورم امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: افتخار دولت یازدهم و دوازهم این بود که در سال 95 و 96 تورم ما بعد از 26 سال تک‌رقمی شد. امسال تورم به حدود 23 درصد رسید و ماه آینده ممکن است مقداری افزایش پیدا کند لذا امسال امتیاز تورم تک‌رقمی را از دست دادیم اما سال آینده، سال مهار تورم است و این کاملا امکان‌پذیر است اما باید تلاش بسیاری انجام دهیم که اینکار انجام شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی تأکید کرد: وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملت ایران، مهار تورم و شرایط لازم برای رشد اقتصادی است. بانک مرکزی نظارت خود بر بانک‌ها را افزایش دهد. هیچ بانکی نباید باشد که مشکلی برای نظارت بانک مرکزی بر آن وجود داشته باشد. هدف اصلی ما کاهش تورم در سال آینده نسبت به پایان امسال و همچنین رشد اقتصادی است. در دو سال گذشته رشد خوبی بوده است. مخصوصاً سال 95 که رشد فوق العاده‌ای داشتیم و رشد اقتصادی ما به حدود 12 درصد رسید. در سال آینده باید قدم‌های بیشتری برداریم.

رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به اهمیت تعادل در بازار ارز گفت: مسئله ارز و تعادل آن در بازار بسیار مهم و کار آقای همتی در این زمینه بسیار سخت است. باید بانک‌ها، صادرکنندگان و سیاست خارجی هم کمک کند تا ان‌شاء‌الله وضعیت نرخ ارز به قیمتی منطقی، متعادل و قابل قبول برسد.

انتهای پیام

captcha