
به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ اولین خانه امن غیردولتی استان تهران امروز هفتم اسفندماه، از سوی مؤسسه ارتقای زندگی آتنا با حضور جمعی از مسئولان بهزیستی کشور افتتاح شد.
حبیبالله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور در این مراسم با بیان اینکه حضور در جمعی داوطلبانه برای کمک به رفع آسیبهای اجتماعی موجب افتخار است، اظهار کرد: امیدوارم افرادی که این خانه را راهاندازی کردهاند، الگویی برای سایر خیرین و داوطلبانی باشند که با بهزیستی همکاری دارند.
وی افزود: اگر بخواهیم وارد موضوعات اجتماعی و آسیبهای آن شویم باید یک نگاه کلنگر با در نظر گرفتن تمام جوانب آن داشته باشیم. بخشی از این نگاهها به سیاستهای نظام باز میگردد.
مسعودیفرید در ادامه با بیان اینکه بحرانهای اقتصادی میتواند بر بحرانهای خانوادگی تأثیر بگذارد، گفت: رویکرد ما در مراکز بهزیستی و خانههای امن توجه به عوامل پیرامونی افراد آسیب دیده بوده و در این راستا علاوه بر فرد آزار دیده، فرد آزارگر نیز مورد توجه و درمان قرار میگیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اگر بخواهیم یک جامعه عاری از خشونت داشته باشیم باید رویکردهای پیشگیرانه را مدنظر قرار دهیم، یادآور شد: بخشی از رویکردهای پیشگیرانه تمرکز بر آموزش سبک زندگی سالم و مهارتهای زندگی است.
خانههای امن ما به ۲۴ مورد میرسد
وی در ادامه با اشاره به افتتاح اولین خانه امن غیردولتی در تهران، اظهار کرد: امروز همزمان با این مرکز، مرکز دیگری نیز در ارومیه در حال افتتاح است. با احتساب این دو مرکز، تعداد خانههای امن ما به ۲۴ مورد میرسد؛ اگرچه نیاز ما به این خانهها بیشتر است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور پذیرش در این خانهها را از دو روش معرفی از سوی اورژانس اجتماعی و به صورت خود معرفی دانست و گفت: در مواجهه با رویکرد اجتماعی، باید علاوه بر فرد، افراد خانواده نیز تحت حمایت و مراقبت قرار میگیرند.
مسعودی فرید با اشاره به اینکه اولین اقدام، پیشگیری است تصریح کرد: خشونتهای کلامی، غیرکلامی، همسرآزاری، ضرب و شتم و ... از جمله خشونتهای خانگی هستند که زنانی که تحت خشونت خانگی قرار میگیرند، میتوانند ضمن تماس با سازمان بهزیستی، از حمایتهای لازم برخوردار شوند. سازمانهای خیریه نیز باید در این راستا به ما کمک کنند.
وی با اشاره به افتاح خانه امن آتنا یادآور شد: سازمان بهزیستی ۱۵۰ میلیون تومان برای راهاندازی و توسعه خانههای امن استان تهران کمک کرده است.
فرید همچنین در حاشیه این برنامه و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تعداد خانههای امن ۲۴ بوده و که ۱۷ مورد آن دولتی و ۷ مورد غیر دولتی هستند، کاری که اینهای انجام میدهند در وهله نخست مداخلات روانشناسی و کم کردن از بار استرس فرد است و چنانچه بیمار باشد به دانشگاههای علوم پزشکی ارجاع داده میشود پس از آن از طریق مددکارهای اجتماعی مداخلات صورت میگیرد.
وی ادامه داد: اولین کار ما این است که مشکلات خانوادگی را بررسی کرده و بتوانیم فرد را به جمع خانواده برگردانیم، سیاست ما این است که در کنار خانواده باشیم.
فرید بیان کرد: یک خانواده ممکن است صلاحیت لازم را داشته باشد و ما نیز به آنها کمک میکنیم، اما ممکن است خانواده صلاحیت لازم را نداشته باشد و فرد نتواند به داخل خانواده بازگردد، لذا این فرد را باید به سمت یک زندگی مستقل و حرفه آموزی هدایت کنیم و اگر افرادی که هیچ راهی برای آنها نباشد تحت پوشش بهزیستی میروند.
1500 نفر زن تحت خشونت خانگی به خانههای امن مراجعه کردهاند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به ایکنا در رابطه با تعداد زنان آسیب دیده تحت خشونت خانگی در کشور تصریح کرد: سال گذشته هزار و ۵۰۰ نفر زن در مراکز بهزیستی پذیرش شده، اما شیوع شناسی انجام نشده و ممکن است تعداد آنان بیشتر باشد. اگرچه این آمار هزار و پانصد نفر مربوط به زنانی است که در خانههای امن حضور پیدا کرده و ثبت شدهاند، اما از سوی دیگر بین ۸ تا ۹ هزار نفر نیز به اورژانس اجتماعی برای خشونت خانگی تماس برقرار کردهاند.
وی در رابطه با کودک آزاری نیز اظهار کرد: آماری که اورژانس اجتماعی دارد در این رابطه حدود ۱۰ هزار کودک بوده است، ضمن اینکه هنوز آماری در رابطه با کودک آزاری در سال جاری وجود ندارد.
به گزارش ایکنا، خانههای امن پناهگاهی برای اسکان زنان و کودکان همراه آنان است که به دلیل مورد خشونت قرار گرفتن یا احتمال بروز خشونت نیاز به اسکان در محل امن دارند. در این خانهها مداخلات به صورت کوتاه مدت برای پاسخگویی به نیازهای اساسی مانند خوراک پوشاک، سرپناه و امنیت همچنین مداخلات بلند مدت مانند اقدامات تخصصی به منظور حمایت و توانمند سازی مراجعین انجام میشود و به صورت شبانه روزی در دسترس هستند.
انتهای پیام