کد خبر: 3794043
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۷

بازتعریف الگوهای دینی برای جوانان/ از ساده‌زیستی ائمه(ع) به مقابله با مشکلات محیط زیست برویم

گروه سلامت ــ معاون رئیس جمهور در امور زنان تأکید کرد: باید بتوان الگوهای دینی مانند ساده‌زیستی را برای حل مشکلی چون محیط زیست در اثر مصرف‌گرایی باز تعریف کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، عصر امروز 8 اسفندماه در مراسم گرامیداشت هفته تربیت اسلامی، روز امور تربیتی و روز میلاد فاطمه زهرا(س) که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت این ایام گفت: وقتی صحبت از الگوسازی و سرمشق می‌کنیم که متعلق به آموزش و پرورش است، ابزاری نیاز دارد، خصوصا وقتی به مسائل دینی باز گردد.

وی ادامه داد: امروز در دولت گزارش جامعی از تحولات ۴۰ ساله گذشته در حوزه زنان ارائه کردیم که در نوع خودش بی‌نظیر است. در برخی شاخص‌ها مانند شاخص سواد، رشد چشمگیری داشته‌ایم. امروز بیش از ۸۵ درصد زنان ایرانی و در موقعیت شهری، بالای ۹۵ درصد زنان باسواد هستند.

وی ادامه داد: در پیش از انقلاب شاید ۳ درصد زنان ایرانی سواد دانشگاهی داشتند و امروز ۲۷ درصد زنان این شاخص را دارند. البته اینها دلیل بر این نیست که به همه آرمان‌هایمان رسیده‌ایم.

ابتکار بیان کرد: به دلیل رویکرد دینی و نظام مردمسالاری که پس از جمهوری اسلامی در کشورمان پایه‌ریزی شد، رسالت معرفی رویکردهای دین‌داران و رویکردهای دین‌مدارانه و تبیین آن برای کودکان و نوجوانان بر عهده آموزش و پرورش است. سیره بزرگوارانی چون فاطمه زهرا(س) نشان می‌دهد که فاصله فکر و اندیشه و عملشان کم است. باید این را نشان جوان‌ها دهیم و برایشان به صورت ملموس بازگو کنیم.

وی اظهار کرد: یک رویکرد برای معرفی الگوها، رویکرد تاریخی است، اما جوان امروزی این را نمی‌پسندد، چون او دنبال این است که دردش دوا شود. پس باید این الگوهای ماورایی را تبدیل به الگوهای عینی کنیم، چون این اشخاص الگوهای بی‌مکان و بی‌زمان هستند.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم این الگوها را در راستای حل مشکلات امروز برای نسل امروز بیان کنیم، گفت: مسلماً می‌توان برای جلوگیری از تخریب محیط زیست، در نتیجه مصرف‌گرایی، ساده‌زیستی ائمه را ترویج کرد و این وظیفه شما مربیان امور تربیتی و پرورشی است.
ابتکار با بیان اینکه در طی چهل سال انقلاب در یک جاهایی موفق بودیم و در جاهای دیگر خیر یادآور شد: برای حل این مسائل می توان از آموزش سبک زندگی و مهارت های آن استفاده کرد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب از سوی رهبر انقلاب تصریح کرد: یکی از تأکیدهای رهبری جوانگرایی و آسیب شناسی گذشته است که باید بتوان به این موضوعات در گزارش های آموزش و پرورش و معاونت زنان توجه کرد.
ابتکار با بیان اینکه طرح گفت‌وگوی ملی خانواده از جمله طرح‌های همکاری معاونت زنان و آموزش و پرورش است، یادآور شد: مسئله اختلال‌های ارتباطی در خانواده در این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

ابتکار گفت: حقوق شهروندی، گفتگوی بین نسلی، ازدواج صحیح و آسیب‌های دسترسی به فناوری اطلاعات با توجه به انقلاب دیجیتال نه تنها حرف ما، بلکه در دنیا مطرح است. اگر خواهان دستاورد در حوزه پرورشی و تربیتی هستیم، باید گذشته را بازنگری کنیم.

وی با اشاره به موضوع حجاب و اهمیت آن در جامعه اسلامی تأکید کرد: موضوع حجاب نه تنها برای زنان، بلکه برای مردان و همه افراد جامعه مورد توجه است تا بهره‌کشی از افراد جامعه پیش نیاید.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یادآور شد‌: ساماندهی مدارس مبتنی بر نیازها برای دوره ابتدایی است، باید تلاش کنیم تا بتوانیم جامعه متعالی را با الگوهای رفتاری شخصیت‌های بزرگ هدایت کنیم و دِین خود را به شهدا ادا کنیم.
انتهای پیام

captcha