کد خبر: 3794069
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۵
در همایش حوزه در گام دوم انقلاب تأکید شد:

مراقب باشیم بیانیه به سرنوشت منشور روحانیت مبدل نشود

گروه حوزه‌های علمیه ــ یک محقق حوزوی تأکید کرد: این دغدغه و نگرانی وجود دارد که مواجهه با بیانیه گام دوم انقلاب به سرنوشت منشور روحانیت تبدیل شود، لذا همه باید فعالانه وارد این عرصه شوند.

مراقب باشیم بیانیه به سرنوشت منشور روحانیت مبدل نشودبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام مجتبی نام‌خواه امشب هشتم اسفند ماه در همایش «حوزه در گام دوم انقلاب» در قم در مقاله‌ای با عنوان ابعاد نظری و اجتماعی مفهوم تحجر در اندیشه امام خمینی(ره) گفت:  این نگرانی وجود دارد که سرنوشت بیانیه گام دوم انقلاب هم بعد از مدتی به سرنوشت منشور روحانیت تبدیل شود و ما به ازاء عینی خود را در روند آموزشی، علمی و اندیشه‌ای حوزه نتواند بیابد.

وی با اشاره به مفهوم تحجر در اندیشه امام افزود: می‌توانیم مدعی شویم که اندیشه امام در یک رفت و برگشت و تعاطی با این مفهوم شکل گرفته است؛ به تعبیر احمدآقا، فرزند امام برخی هنر امام را در فقه و فلسفه و برخی در اخلاق او می‌دانند ولی من معتقدم که هنر امام مبارزه با متحجرین و مقدس مآبان بوده است.

این محقق با اشاره به تقابل دو برداشت تام از اسلام که یکی از آن اسلام مناسکی میان‌تهی و دیگری اندیشه امام است، تصریح کرد:  مدرسه فکری امام در مقابل تحجر شکل گرفت و این اندیشه از اندیشه‌های محوری امام است.

وی افزود: امام سه دهه مداوم دغدغه تحجر را مطرح فرمودند، زیرا این بحث همچنان در حوزه و گاهی در عالی‌ترین سطوح  و وجود داشته و درگیری با این مقوله منحصر در یک دهه نبود.

نام‌خواه با اشاره به اهمیت بنیادین مفهوم تحجر در اندیشه امام بیان کرد: نگاه امام به انسان آن است که انسان سه نشئه وجودی دارد و هر نشئه‌ای معرفتی از معارف الهی است؛ از دید ایشان تحجر عبارت است از فقدان معرفت مربوطه در هر کدام از لایه‌ها، اینکه یادگرفتن زبان خارجی و سخن از فلسفه گفتن را کفر بدانیم از مصادیق تحجر از دید امام بوده است.

وی با بیان اینکه در لایه فقه خروجی تحجر، تکفیر است، افزود: در روش فهم دین، خلط ثابتات و متغیرات هم نوعی تحجر است همچنین اسلام منهای عدالت‌خواهی اجتماعی از مصادیق تحجر در اندیشه امام است.

انتهای پیام

captcha