به گزارش ایکنا، آیتالله جوادی آملی امروز 11 اسفندماه در اولین جلسه از تفسیر خود در مسجد اعظم قم بعد از طی کردن دوره بیماری با تقدیر از شاگردانش به علت دعا برای درمان ایشان به بحث سوره جن پرداخت و گفت: در تفاسیر این سوره به نام سورهای است که در آن از جن بحث شده است، نه اینکه نام این سوره واقعاً جن باشد.
وی با بیان اینکه این سوره، مکی است، ادامه داد: جن را طوری که قرآن مطرح کرده قبل از انسان خلق شده و اصل آن از آتش است؛ نسلش از آب و نطفه است و مؤمن و کافر دارد و از نظر حرکت بسیار قوی، ولی از جهت ادراک مانند انسان نیست و پیامبرشان از انسان است.
پناه بردن به جن ؛عصیانی نابخشودنی
مفسر تفسیر تسنیم اظهار کرد: در قرآن هیچ جا دلالت بر وجود پیامبری از جن نداریم، ولی جنیها شیعه و اهل سنت و ... دارند و کاری به کار انسان ندارند و پناه بردن به آنان عصیانی نابخشودنی است. جنیانی از اخبار عالم فحص و جستجو کردند و وقتی موسی آمد، برخی به ایشان ایمان ،آوردند ولی در مورد ایمان به عیسی(ع) چیزی بیان نشده و با بعثت پیامبر(ص) نیز به وجود پیامبر پی بردند و کلام او را حق دریافتند، لذا برخی ایمان آوردند و طبق آیه نفر، منذر و مبلغ برای قوم خود شدند که نشان میدهد یا یهودی بودند یا از عیسی(ع) خبری نداشتند.
آیتالله جوادی آملی با بیان اینکه مقصود از خلقت، رسیدن به بهشتآفرین است و نه بهشت، تصریح کرد: به تعبیر علامه طباطبایی، اولین کسی که بعد از پیامبر(ص) این تفکر را در جامعه رواج داد، امام علی بود که ایشان فرمود من خدا را نه از شوق بهشت، بلکه به شوق دیدار او زیارت میکنم.
این مفسر قرآن با بیان اینکه قرآن انسان را به رشد که مجموع عقل و عدل است، دعوت میکند، اظهار کرد: در قرآن بر بحث رعایت امانت تأکید شده و از مصادیق این امانت که کمرشکن است، آن است که مال و سمتی را به کسی بسپارند، ولی دزدی نکند و اهل رشوه و حقوق نجومی نباشد؛ الان مشکل کشور ما چیست؟ این همه نعمت در کشور است، ولی به هر کسی که مالی دادیم، اختلاس کردند.
این مرجع تقلید تأکید کرد: این گداطبعی چند موش است که کشور را به زحمت انداخته است وگرنه کشور، کشور سلحشوران و انسانهای مجاهد و شجاعی است که هشت سال در دفاع مقدس حوادث عجیبی خلق کردند.
انتهای پیام