مسعود شکوهی، مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش، در گفتوگو با ایکنا؛ به روند ارائه آموزشهای مرتبط با تربیت دینی به مشاوران، مربیان، معلمان و مدیران مدارس اشاره و بیان کرد: با وجود اینکه مشاوران در دانشگاه و حوزه مشاوره آموزشهایی را در این زمینه دریافت کردهاند، در طی مدت خدمت در مدرسه نیز به ارائه آموزشهای دربردارنده الگوهای تربیت دینی اقدام میکنیم.
وی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری چندین دوره آموزشی تربیت اسلامی برگزار شده است، گفت: در این دورههای آموزشی علاوه بر مشاوران، مربیان و معلمان نیز حضور پیدا میکنند و محتواهایی که از متون دینی در زمینه تربیت کودک احصا و تدوین شده است در اختیار آنان قرار میگیرد.
شکوهی با اشاره به این مطلب که روشها و مهارتهای مشاوره از منظر اسلام از سوی این اداره کل احصا و در قالب کتابچهای تدوین شده است، گفت: یک شماره از این کتابچه در میان اولیای مدرسه توزیع شده است و شماره بعدی نیز تا پایان فروردینماه سال آینده توزیع میشود.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه روند ارائه آموزشهای مرتبط با تکنیکهای تربیت دینی به مشاوران، مربیان و معلمان به صورت دائمی است، گفت: مشاهده برخی ناهنجاریها در رفتار اولیای مدرسه، که در تناقض با تکنیکهای تربیت دینی است، نباید به معنی ناآشنایی تمامی معلمان با این آموزهها استنباط شود.
شکوهی آموزشهای ارائه شده به اولیای مدرسه در زمینه تربیت اسلامی را به دو شیوه حضوری و غیرحضوری و همراه با ارائه گواهینامه دانست و تصریح کرد: با وجود این همچنان اولیای مدرسه نیازمند آشنایی بیشتر با راهکارهای تربیت اسلامی هستند. در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود که از جمله آنها تلاش برای برگزاری این دورهها به صورت حضوری است، چرا که در حال حاضر بخش عمدهای از این آموزشها به صورت غیرحضوری ارائه میشود و تأثیر کافی ندارد.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی 96 -97 حدود شش میلیون نفر ساعت آموزش حضوری و 30 میلیون نفر ساعت آموزش غیرحضوری ارائه شده است، چرا که آموزشهای حضوری هزینهبر است و قادر به برگزاری مکرر آن نیستیم. در آموزشهای غیرحضوری نیز برخی مسائل مانع از یادگیری کامل و دقیق میشود.
شکوهی بر ارائه آموزشهای غنیتر مرتبط با تربیت دینی در دانشگاه فرهنگیان تأکید و تصریح کرد: مبانی دینی مملو از آموزههایی است که میتواند در زمینه تسهیلگری تربیت به کار آید و میتوان از آنها بیش از پیش بهره برد.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود به برپایی کلاسهای آموزش خانواده نیز اشاره و بیان کرد: رفتارهای تربیتی مدرسه باید از سوی خانواده استمرار یابد و بدین منظور مشاوران با خانوادهها ارتباط برقرار میکنند و به ارائه آموزشهایی در این زمینه میپردازند.
انتهای پیام