کد خبر: 3798478
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۶
مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س):

نتیجه فعالیت‌های حوزه باید در زندگی خانوادگی مشاهده شود

گروه جامعه ــ مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س) معتقد است که نتیجه فعالیت‌های حوزه علمیه باید در عرصه زندگی خانوادگی مردم به صورت کاربردی مشاهده شود.

3شنبه/ لازمه ایجاد سکینه در خانواده؛ توجه به حوزه حقوق در پرتو اخلاق‌مدارینیره فضائلی، مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س)، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به موضوع پایبندی اعضای خانواده به رعایت حقوق متقابل و نقش آن در تحقق سبک زندگی اسلامی، اظهار کرد: مجموعه این حقوق و کارکردهای آن به طور کامل در تعالیم دینی بیان شده است، اما با نگاهی به مجموعه تعالیم دینی می‌توان دریافت که آموزه‌های ارائه شده فراتر از موضوع حقوق در زندگی خانوادگی و درصدد معرفی بهترین مسیر برای رسیدن به سعادت خانوادگی است.

وی با بیان اینکه خانواده در مکتب اسلام بر مبنای غایت‌مداری، خد‏اباوری و فرجام‏‌باوری استوار است، گفت: آنچه نظام حقوقی خانواده را در اسلام از سایر مکاتب جدا می‏‌کند، توجه به حوزه حقوق در پرتو اخلاق‌مداری است که سبب شکل‌گیری رحمت و مودت و ایجاد سکینه بین روابط اعضای خانواده می‌شود و این همان گمشده جوامع مختلف است.

وی با بیان اینکه خداوند در آیه 74 سوره مبارکه فرقان می‌فرماید: «الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا؛ كسانى‏‌اند كه مى‏‌گويند پروردگارا به ما از همسران و فرزندانمان آن ده كه مايه روشنى چشمان [ما] باشد و ما را پيشواى پرهيزگاران گردان» اظهار کرد: همبستگی اعضای خانواده باید به حدی باشد که نور چشم یکدیگر محسوب شوند؛ این امر فراتر از موضوع حق و حقوق است و صرفاً به کف مطالبات خانوادگی اسلام نپرداخته است.

فضائلی از آیه 21 سوره روم که می‌فرماید: «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ؛ از نشانه‏‌هاى او اينكه از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفريد تا بدان‌ها آرام گيريد و ميانتان دوستى و رحمت نهاد. آرى در اين [نعمت] براى مردمى كه مى‏‌انديشند قطعاً نشانه‏‌هايى است.» یاد کرد و افزود: در این آیه نیز بر مباحث اخلاقی پیش از مسائل حقوقی تأکید شده است، به طوری که بیش از آنکه معطوف به مطالبات و حقوق شویم، درصدد ایجاد مودت و رحمت در خانواده باشیم.

مدیر حوزه علمیه حضرت خدیجه(س)، ادامه داد: ایجاد مودت و رحمت در خانواده نیز در گرو رعایت حقوق متقابل است، اما به شرط آنکه با پایبندی به اخلاقیات همراه باشد و صرفاً به ابزاری برای سلطه بر دیگری تبدیل نشود. نتیجه بهره‌مندی از حقوق و مطالبات در زندگی خانوادگی باید رسیدن به فضای عاشقانه باشد، نه آنکه به کف این مطالبات محدود شویم.

وی حوزه‌های علمیه را یکی از متولیان آموزش سبک صحیح زندگی خانوادگی و هدایت افراد برای بهتر زیستن در فضای خانوادگی برشمرد و گفت: نتیجه فعالیت‌های حوزه علمیه باید در عرصه زندگی خانوادگی مردم به صورت کاربردی مشاهده شود.

کمک به رفع فعالیت نسبتا جزیره‌ای حوزه‌های علمیه

فضائلی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه صرفاً معطوف به ارائه آموزش به مخاطبان و دانش‌آموختگان داخلی خود نیستند، اما نیاز به ارتباط بیشتر با آحاد جامعه نیز دارند، تصریح کرد: رسانه‌ها و سازمان‌های مختلف می‌توانند زمینه حضور استادان حوزه در میان عموم مردم را به منظور ارائه آموزش‌های سبک زندگی اسلامی فراهم کنند.

وی ادامه داد: برای مثال حوزه‌های علمیه آمادگی دارند که در آموزش و پرورش فعالیت جدی‌تری کنند و رهنمودهای سبک زندگی اسلامی را از دوره کودکی به افراد آموزش دهند تا فهم غلطی از حقوق خانوادگی در ذهن آنان ایجاد نشود، اما این ارتباط به خوبی شکل نگرفته است و حوزه‌ها فعالیت نسبتاً جزیره‌ای پیدا کرده‌اند.

انتهای پیام

captcha