کد خبر: 3802143
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۵

برگزاری همایش «علوم انسانی تطبیقی از دیدگاه اهل بیت(ع)» در دانشگاه قم

گروه حوزه‌های علمیه ــ همایش «علوم انسانی تطبیقی از دیدگاه اهل بیت(ع)» با حضور 120 تن از استادان و محققان برتر دانشگاه‌های عراق از امروز 20 فروردین ماه در دانشگاه قم آغاز شده است.

برگزاری همایش علوم انسانی تطبیقی از دیدگاه اهل‌بیت(ع) در دانشگاه قمسیداحمد فاضلی، مدیر بخش بین‌الملل دانشگاه قم، در حاشیه مراسم افتتاحیه این همایش گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: این همایش در راستای سمینار سالیانه «منتدی السلامه» که مجموعه استادان دانشگاه‌های عراق هستند، از امروز به مدت دو روز با حضور ۱۲۰ تن از استادان و صاحبنظران علوم انسانی و اسلامی این کشور در دانشگاه قم برگزار می‌شود.

وی با اشاره به گستره بین‌المللی این سمینار افزود: همان طور که رئیس منتدی السلامه در مراسم افتتاحیه گفت، این سمینار در سال آینده در ترکیه برگزار خواهد شد؛ عمده رویکرد منتدی السلامه مبتنی بر صلح، علم و دانش است؛ یعنی فرهنگ و علم‌محوری برای صلح و امنیت محور فعالیت این استادان انتخاب شده است.

فاضلی اظهار کرد: غالب شرکت‌کنندگان در این همایش محب اهل بیت (ع) و شیعه هستند و طی دو روز با ارائه مقاله و سخنرانی به بحث علوم انسانی از منظر اهل بیت (ع) خواهند پرداخت.

مدیر بخش بین‌الملل دانشگاه قم ادامه داد: مطالب استادان حاضر به زبان عربی و در سه کمیته تخصصی به مدت دو روز ارائه خواهد شد البته اگر می‌خواستیم ارائه به زبان دیگری هم داشته باشیم با توجه به هزینه از آن منصرف شدیم همچنین استادان دانشگاه قم نیز در این سمینار به زبان عربی برنامه ارائه خواهند کرد.

وی با بیان اینکه صد‌ها مقاله به سمینار ارسال شده است که از لحاظ کیفی نیز قابل توجه هستند بیان کرد: بیش از ۳۰۰ مقاله توانستند به مرحله نهایی راه یابند و ۱۲۰ مقاله برتر از این مقالات نیز در کمیسیون‌ها ارائه خواهند شد که سفر این تعداد استاد بسیار کم سابقه است و بیشتر به جریان فرهنگی شبیه است تا سمینار و حتی از دولت عراق نیز افرادی به علت اهمیت این سمینار حضور دارند.

فاضلی افزود: بعد از سفر رئیس جمهور ایران به عراق و عراق به ایران این اتفاق علاوه بر هدف‌های علمی و فرهنگی نشان می‌دهد که فضای تحریم، فضای خفه‌کننده برای جمهوری اسلامی نیست و صرفا می‌تواند در فضای سیاسی موثر باشد، ولی در تعاملات علمی و فرهنگی موثر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه دوره بعدی این سمینار در ترکیه خواهد بود در پاسخ به این سؤال که آیا خروجی مشترک علمی به دنبال این سمینار برای تدریس در دانشگاه‌های ایران و عراق نیز تولید خواهد شد اظهار کرد: مقالاتی که ظرفیت تبدیل به پروژه‌های کاربردی مشترک را داشته باشند و به خصوص با وجهه تطبیقی که دارند خواهد توانست وارد این مرحله شود.

انتهای پیام

captcha