به گزارش ایکنا، محمدجواد توکلی، دبیر جشنواره جایزه اقتصاد اسلامی شهید صدر، امروز، ۲۰ فروردین ماه، در نشست خبری تشریح برنامههای این جشنواره با بیان اینکه اعطای جایزه شهید صدر از سوی انجمن اقتصاد اسلامی مطرح شد، گفت: انجمن اقتصاد اسلامی از سال ۸۲ فعالیت خود را شروع کرده است و بحث اعطای این جایزه از سال ۹۲ و در دهه دوم فعالیت علمی انجمن آغاز شده است.
وی با اشاره به مظلومیت شهید صدر بیان کرد: شهید صدر نه تنها در بیرون ایران بلکه در داخل ایران هم غریب و آثار ایشان کمتر شناخته شده است؛ لذا انجمن در سالهای قبل از شاگردان ایشان در حاشیه همایش اخلاق و اقتصاد تجلیل کرد تا آثار ایشان هم بیشتر شناسانده شود و تفکر ایشان در حوزه و در فضای اقتصاد کشور به جریان بیفتد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه در سال ۹۵ اولین جایزه اقتصاد اسلامی شهید صدر به حجتالاسلام حسن آقانظری اهدا شد، افزود: پنجشنبه این هفته، ۲۲ فروردین ماه، نیز دومین دوره اهدای این جایزه به یکی دیگر از نفرات منتخب خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه این جایزه هر دو سال یکبار اعطا میشود، تصریح کرد: براین اساس دومین دوره اعطای جایزه باید در سال ۹۷ اعطا میشد، ولی با توجه به اینکه روز ۱۹ فروردین سالگرد شهادت شهید صدر است تصمیم گرفتیم که جشنواره به این روز انتقال دهیم؛ لذا با گذشت سه روز بعد از این تاریخ مراسم اهدای جایزه را برگزار میکنیم.
توکلی بیان کرد: پیشنهادی به شورای مدیریت حوزه ارائه کردیم که به پاس قدردانی از آثار شهید صدر، پیگیریهایی داشته باشند تا ۱۹ فروردین به صورت رسمی در تقویم کشور به عنوان روز اقتصاد اسلامی نامگذاری شود.
وی افزود: علت تمرکز ما بر روی شهید صدر به علت این است که برخی تلاش کردهاند تا کسانی مانند مودودی را پایه گذار اقتصاد اسلامی بدانند، ولی معتقدیم که این شهید صدر بود که اقتصاد اسلامی را به صورت سیستمی بیان کرد.
این محقق اقتصاد اسلامی اظهار کرد: ایشان کتاب اقتصادنا را در سال ۱۹۶۰ میلادی و در حالی که در سنین جوانی بودند نوشتند. علت تاکید ما بر اینکه شهید صدر پدر اقتصاد اسلامی معرفی شود نخبگی، نبوغ و ویژگیهای خاص ایشان است.
وی بیان کرد: ثمرات علمی بزرگ ایشان با وجود فقر شدید بوده است، ولی این زحمات منجر به ارائه نظریات متعدد اقتصادی، روششناسی کشفی و ... شد و باعث شده تا در تاریخ اندیشه اقتصاد اسلامی جایگاه ویژه قائل باشیم.
توکلی اظهار کرد: اگر آثار قبل از شهید صدر را ببینیم به شکل پراکنده اندیشههایی در زمینه اقتصاد اسلامی وجود دارد، ولی کسی که به صورت سیستمی و در مقایسه با اندیشههای سوسیالیسم مباحث اسلامی را مطرح کرد ایشان است، لذا آثار وی ماندگار شده و بعد از ایشان نیز برخی این اندیشه را بسط دادهاند.
وی گفت: حمایت مادی و معنوی، ایجاد زمینه برای همکاری میان نهادهای آموزشی و پژوهشی و تجلیل از فعالان عرصه اقتصاد اسلامی از جمله اهداف این جشنواره است که حتی در صورت حمایت میتواند به صورت بینالمللی ارائه شود و افراد برگزیده هم میتوانند افرادی از کشورهای دیگر باشند.
دبیر جشنواره جایزه اقتصاد اسلامی شهید صدر با بیان اینکه جشنواره دارای شورای راهبری، هیئت داوران، دبیر جشنواره و .. است افزود: نمایشگاهی از آثار فرد منتخب نیز در حاشیه همایش برپا خواهد شد.
وی با بیان اینکه مراسم از ساعت ۱۸ تا ۲۰ روز ۲۲ فروردین در ساختمان انجمنهای علمی برگزار میشود با اشاره به روند اقتصاد اسلامی ادامه داد: عمر اقتصاد اسلامی سابقه ۵۰ ساله دارد، در حالی که غرب ۲۵۰ سال سابقه دارند و نباید این دو را با هم مقایسه کنیم؛ علم کند تولید میشود و اگر بخواهد به اجرا برسد دشواری بیشتری دارد و حتی در خود غرب هم هنوز اختلافات نظری زیادی در بحثهای اقتصادی دارند.
توکلی تاکید کرد: ظرفیتسازی خوبی از ابتدای انقلاب در زمینه اقتصاد اسلامی داریم و کسانی تربیت شدهاند که هم به اقتصاد و هم به فقه و اصول آشنا هستند و ثمرات آن را شاهد خواهیم بود؛ امروز حتی شاهدیم که در مباحث بانکداری، بورس و مالیات و ... اعضایی از انجمن حضور دارند و مطالعات پایهای در بحث فلسفه اقتصاد اسلامی و نقد و نظر نیز صورت گرفته است و رشته فلسفه اقتصاد اسلامی برای اولین بار در جهان در دانشگاه علامه ایجاد شده است.
انتهای پیام