به گزارش ایکنا، آیتالله جعفر سبحانی، امروز، ۲۱ فروردین ماه، در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم با بیان اینکه اختلافات شیعه و اهل سنت در احکام حج کم است، گفت: اختلاف ما با اهل سنت در حج کم است، زیرا آنان، مشاکل و سؤالات خود را عمدتاً از ائمه(ع) ما سؤال میکردند و ائمه(ع) هم همه ساله در حج حاضر بودند و به پاسخ میپرداختند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مجتهد خواندن ائمه(ع) و به خصوص امام علی(ع) از سوی علمای اهل سنت تصریح کرد: امام علی(ع) باب علم نبی است و اگر در موضوعی قرآن و سنت حرفی نزده باشند سخن و رفتار خود او سنت است؛ امام مجتهد نبوده که بخواهد مانند فقها اجتهاد کند.
این مرجع تقلید و مفسر قرآن همچنین در بخش دیگری از سخنانش به آیه شریفه ۳۶ سوره آل عمران اشاره کرد و گفت: خداوند میفرماید «فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّی وَضَعْتُهَا أُنْثَى وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا وَضَعَتْ وَلَیْسَ الذَّکَرُ کَالْأُنْثَى وَإِنِّی سَمَّیْتُهَا مَرْیَمَ وَإِنِّی أُعِیذُهَا بِکَ وَذُرِّیَّتَهَا مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ؛ پس، چون فرزندش را بزاد گفت پروردگارا من دختر زادهام و خدا به آنچه او زایید داناتر بود و پسر، چون دختر نیست و من نامش را مریم نهادم و او و فرزندانش را از شیطان رانده شده به تو پناه مىدهم». برخی در این مورد ایجاد شبهه کردهاند که در این آیه مقام دختر کمتر از پسر ذکر شده است در حالی که این برداشت درست نیست.
وی افزود: گاهی با همسر خود در این باره صحبت میکنیم که دختر خوب است یا پسر و ممکن است کسی همسرش را به علت به دنیا آوردن دختر، سرزنش کند، ولی در این آیه به هیچ وجه چنین برداشتی درست نیست.
آیتالله سبحانی تاکید کرد: در اینجا بحث بر سر این است که همسر عمران فرزندش را برای خدمت در معبد نذر کرده بود که شرط آن پسر بودن است و وقتی دختر به دنیا آورد احساس کرد به هدف خود نمیرسد، بنابراین گفت که پسر مانند دختر نیست.
انتهای پیام