به گزارش ایکنا؛ چند روزی است که اصلاحات شرایط، ضوابط عمومی و اختصاصی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۹۸ اعلام شده و داوطلبان باید با توجه به مهلت تمدیدشده برای انتخاب رشته و اصلاحیههای جدید دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه متمرکز سال ۹۸ و اطلاعیه سازمان سنجش برای انتخاب رشته یا ویرایش فرم انتخاب رشته خود اقدام کنند.
در بین اصلاحیات، رشته علوم قرآن و حدیث مقطع دکتری در انتخاب رشته آزمون سال ۹۸ با کاهش ۲۰ درصدی ظرفیت مواجه بود. بر این اساس و در مجموع پذیرش دانشجوی دکتری در این رشته، در دانشگاههای روزانه از ۷۳ نفر در دوره قبلی به ۵۹ نفر در انتخاب رشته امسال رسیده و تعداد ۱۴ نفر کاهش یافته است.
در دوره شبانه رشته علوم قرآن و حدیث نیز تعداد ۲۵ نفر در دوره قبل به ۲۰ نفر در انتخاب رشته امسال تقلیل یافته و ۵ نفر کاهش داشته است. در دانشگاههای غیرانتفاعی نیز از ۲۹ نفر در انتخاب رشته سال گذشته به ۱۷ نفر در انتخاب رشته سال ۹۸ رسیده و با کاهش ۱۲ نفری روبرو بوده است. در مجموع پذیرش در رشته علوم قرآن و حدیث در تمامی دانشگاهها و انواع پذیرشهای روزانه، شبانه، غیرانتفاعی و ... در آزمون دکتری سال ۹۸ با ۳۱ نفر در زمان انتخاب رشته روبرو بوده است.
مهدی اسماعیلی، مدرس دورههای علوم قرآن و حدیث، در اینباره به ایکنا؛ گفت: این اقدام در کاهش تعداد پذیرش دانشجوی دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث یکباره بوده و معلوم نیست بر چه اساسی است. کاهش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش آن هم پس از برگزاری آزمون و در زمان انتخاب رشته نتیجهای جز وارد کردن استرس مضاعف و دو چندان به داوطلبان انتخاب این رشته ندارد. این اعتراض وارد است که چرا هماهنگیها و اعلام کاهش پذیرش دانشجوی دکتری علوم قرآنی از ۱۵۳ به ۱۴۲ نفر از قبل انجام نشده است و داوطلبان انتظار پاسخ مناسبی را در اینباره دارند.
همچنین، برخی دیگر از تغییرات و اصلاحات بخش شرایط، ضوابط عمومی و اختصاصی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری سال ۹۸ به شرح زیر است:
دانشگاه مفید قم: تحصیل در رشته «فلسفه گرایش فلسفه عصر جدید» برای پذیرفته شدگان با شرایط علمی خاص رایگان است. براساس این اصلاحات، ۲۰ کد رشته با کاهش ظرفیت، ۹ کد رشته محل حذف و ۱۲ کد رشته با افزایش ظرفیت مواجه شده است.
رشته محلهای جدید علاوه بر جداول کد رشته محلهای مندرج در دفترچه راهنما هم شامل رشتههای فیزیولوژی ورزشی، جامعه شناسی توسعه اجتماعی - روستایی، روانشناسی سلامت، حقوق عمومی، ریاضی جبر، ریاضی کاربردی تحقیق در عملیات، فیزیک ماده چگال، ذرات بنیادی و نظریه میدانها، فیزیک هستهای، فیزیک، علوم و مهندسی محیط زیست، علوم و مهندسی جنگل - مدیریت جنگل، علوم و مهندسی شیلات - تکثیر و پرورش آبزیان، علوم و مهندسی شیلات - فرآوری محصولات شیلاتی، علوم و مهندسی مرتع، علوم و مهندسی آبخیز - حفاظت آب و خاک، علوم و مهندسی آبخیز - مدیریت حوزههای آبخیز، آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان است.
این رشتهها در دانشگاههای مختلف و دورههای روزانه و پردیس خودگردان به مجموعه کد رشتهها اضافه شده است.
انتهای پیام