به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیین سپاس معلم امروز، 11 اردیبهشتماه، با حضور علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش و عبدالرضا فولادوند، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، در مدرسه دوره اول متوسطه کوثر منطقه 11 تهران در حال برگزاری است.
فولادوند با حضور در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از مهمترین تأسیسات تولیدکننده سرمایه نیروی انسانی است، گفت: معلمان رکن اصلی تولید سرمایههای فرهنگی در کشور هستند که باید به پاس زحمات و کوششهای فراوانشان از آنان تقدیر و تشکر کنیم.
در ادامه این مراسم از همسر شهید مدافع حرم داریوش درستی نیز تجلیل به عمل آمد و سپس علیرضا کاظمی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، طی سخنانی ضمن گرامیداشت مقام شامخ اولیای الهی که معلمان بشریت بودهاند و مقام 40 هزار معلم و دانشآموز شهید، گفت: روز شهادت شهید مطهری را روز معلم نامیدهایم، به این دلیل که مطهری الگوی کامل و جامع همه صفات معلمی است. او معلمی است که تمام عمرش را مشغول تعلیم و تعلم کرد و در این راه به شهادت رسید.
مطهری؛ معلم مسئلهگرایی که مشکلات جامعه را میشناخت
وی ادامه داد: مطهری اندیشمند اندیشهآموزی بود که از هیچ کوششی در تربیت جامعه دریغ نورزید و معلم مسئلهگرایی بود که در شرایط سخت جامعه آن دوره و دردهای جامعه را احصا و برای آن راهحل ارائه میکرد. شهید مطهری وقتی مسئله اول جامعه را حجاب دید، کتاب مسئله حجاب را نوشت. وقتی شبهات رایج در جامعه را دید، کتاب جهانبینی را نوشت. وقتی انحرافات فکری را دید، کتاب ماتریالیسم و رئالیسم را نوشت و وقتی انحرافات در مراسم محرم را دید، کتاب مناسک حسینی را نوشت.
کاظمی با تأکید بر اینکه جامعه باید قدردان معلمان باشد، گفت: معلمان کشور با وجود همه سختیها و کمبودها، فشارها و نامهربانیها چراغ تعلیم و تربیت را پرفروغ نگه داشتهاند و دل در گرو ارتقای فرهنگ و پیشرفت مردم دارند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیانات امام راحل در خصوص مقام معلمان که فرمودهاند: «هرچه قدر شغل عظیم باشد مسئولیت به همان اندازه بزرگ است و معلم امانتداری است که انسان امانت اوست»، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه و مقام معلم فرمودهاند: «همه ما زیر بار منت معلمان هستیم؛ هم برای خودمان و هم فرزندانمان و کسانی که آینده آنها برای ما مهم است. باید تکریم معلم و حرفه تعلیم در جامعه همگانی شود و همه افتخار کنند به معلم بودن، همه افتخار کنند به اینکه به معلم سلام میکنند، احترام میکنند. مقام معلم هرچه بالا برود، مقام تعلیم و تربیت در جامعه بالا رفته است. نگاه کوتهبینانه به معلم براى جامعه یک خسارت است، این را باید مانع شد؛ نگاه به معلم باید نگاه تکریمآمیز باشد».
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: این سخنان مقام معظم رهبری نشان از جایگاه نظام تعلیم و تربیت و معلم دارد. مدرسه آینه تمامنمای جامعه است. اگر حال معلم خوب نباشد، حال جامعه خوب نخواهد بود و منزلت هیچ جامعهای از منزلت معلمان بالاتر نخواهد رفت.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم جامعه رشد و تعالی داشته باشد، باید به معلمان توجه و در روز معلم تمام نگاههای جامعه را معطوف به این شأن و جایگاه کنیم. تمام کشورهایی که در اوج قلههای پیشرفت و توسعه هستند به مقام معلم ارج نهادهاند.
معلم؛ مولد سرمایه انسانی
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: امروز معلمان بزرگترین خدمت به جامعه را ارائه میدهند. معلم مولد سرمایه انسانی یعنی بالاترین سرمایه کشور است. در کشورهای توسعهیافته سهم سرمایه انسانی در سرمایه کشور بیش از 70 درصد است، اما در کشورهایی مانند کشور ما به نظر میرسد که این عدد کم است و تمرکز ما بیشتر بر سرمایههای فیزیکی و مادی است.
وی ادامه داد: اگر قرار است در کشور ما اتفاقی رخ دهد، باید این نگاهها تغییر کند. یکی از بزرگترین مشکلاتی که امروز در جامعه وجود دارد، گسست و شکاف بین نظر و عمل است. امیدواریم روزی برسد که این شکاف از بین برود و معلمان شأن و جایگاه واقعی خودشان را در جامعه پیدا کنند و آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت مهمترین، اصلیترین و اولویت دغدغه جامعه، مردم و دستگاههای اجرایی باشد.
کاظمی در پایان تصریح کرد: روزی که معلمان جایگاه واقعی خود را به دست آورند، روزی است که مسیرهای ترقی، تکامل و پیشرفت را به سمت توسعه پایدار با سرعت طی خواهیم کرد.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان آموزش و پرورش استان تهران و معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از معلمان مدرسه دخترانه کوثر منطقه 11 تهران تقدیر شد و دانشآموزان سرود «سپاس ای معلم» را همخوانی کردند.
انتهای پیام